Банкрутства: саратовских військових будівельників дістав ракетний залп з Іваново

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У арбітражний суд Саратовської області подано позов про банкрутство ФГУП «Головне військово-будівельне управління № 5» (колишній ФГУП ГУССТ № 5 при Спецстрое РФ) У арбітражний суд Саратовської області подано позов про банкрутство ФГУП «Головне військово-будівельне управління № 5» (колишній ФГУП ГУССТ № 5 при Спецстрое РФ). Заяву подано Монтажно-технологічним управлінням «Кристал» з Уфи, якому військові будівельники заборгували 2,7 млн рублів за субпідрядним договорами 2014-2015 років.

Позов був прийнятий на розгляд арбітражним судом Саратовської області тільки 20 липня. Поки заяву кредитора залишено без руху - АТ МТУ «Кристал» не надав публікацію повідомлення про те, що він збирається подати на банкрутство свого боржника. Усунути порушення заявнику запропоновано до 24 серпня.

Суть претензій кредитора стає ясна зі справи, відкритого в листопаді 2017 року. Тоді «Кристал» подавав у відношенні військових будівельників позов про стягнення заборгованості. Роботи, за які не заплатили субпідряднику, виконувалися в місті Тейково Івановської області. Там ГУССТ № 5 при Спецстрое РФ зі своїми субпідрядниками будував військове містечко для Тейковского з'єднання ракетних військ. Це був комплекс з 28 будинків і споруд, від їдальні та гуртожитки, до штабу і гаражів.

«Кристал», відповідно до умов договорів, повинен був виконати своїми силами 85% робіт. Всі роботи були їм здані і генеральним підрядником прийняті, але оплачені лише частково. Повна ціна договору 2014 року становила 13,5 млн рублів, договору 2015 року - 2,7 млн ​​рублів. Але отримав він 10 млн рублів за першим договором і 1,3 млн рублів - по другому. Рішенням від 22 грудня 2017 року обласний арбітраж заяву «Кристала» задовольнив.

Головне управління Спецстроя № 5 було Приволзьким головком Спецстроя РФ. Підприємство вело роботи по всьому Поволжя і в Центральній Росії. У Саратовській області воно теж працювало над військовим містечком, призначеним для особового складу Енгельської авіабази. Але терміни його введення в експлуатацію в підсумку затягнулися : Тут теж позначилися проблеми управління з субпідрядниками.

По тому ж об'єкту в Тейково Приволзький главк виступав в судах не тільки відповідачем, але і позивачем. У 2013-2014 роках управління стягувало аванс в розмірі 1 млн рублів з ТОВ «СоюзТехноСтрой», яке отримало гроші, але так і не приступило до робіт.

У листопаді 2016 року указом президента РФ Спецбуд був скасований і всі його функції передали Міноборони РФ безпосередньо. Приводом для такого радикального рішення стали масові претензії до роботи відомства і його філій.

У 2017 році був запідозрений у корупції перший заступник голови Спецстроя РФ Олександр Загорулько. як повідомляли тоді федеральні видання, увагу Слідчого комітету привернуло саме будівництво військового містечка на території Енгельської авіабази.

У тому ж році змінила назву сама організація. Замість Головного управління Спецстроя № 5 при Спецстрое РФ вона стала просто Головним військово-будівельним управлінням № 5. Зараз ГВСУ № 5 офіційно значиться в стадії реорганізації у формі перетворення. У що ще перетворять відомство, невідомо. Старий сайт військових будівельників перестав функціонувати, а на новому інформація про його колишніх проектах не наводиться.

Довідка «БВ». ФГУП ГВСУ № 5 діє з 2002 року, відомство засновано Російською Федерацією з статутним капіталом 1,7 млн ​​рублів. Основний вид діяльності управління - житлове та нежитлове будівництво. За час існування організація виступала постачальником в 46 держконтракту на загальну суму 29,6 млрд рублів і ще на 14,9 млрд рублів оголосила контракти сама. При цьому найбільшим замовником ГВСУ № 5 виявилося не Міністерство оборони РФ, а Мінпромторг, з ним військові будівельники уклали 10 контрактів на 2,9 млрд рублів. Виручка управління в 2016 році склала 14 млрд рублів при 82 млн рублів чистого прибутку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online