NEWSru.com :: Московські консьєржі будуть отримувати в два рази більше

Московські консьєржі будуть отримувати в два рази більше

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 вересня столичні консьєржі будуть отримувати по 4900 рублів на місяць. Однак навіть надбавка в 2400 рублів навряд чи зможе вирішити кадрову проблему. Економісти відзначають, що за настільки виснажливу роботу консьєржі повинні отримувати як мінімум в два рази більше.

"До нас постійно надходять прохання знайти консьєржа, - розповів "Новим известиям" голова Комітету захисту москвичів Олексій Навальскій. - Через низьку зарплату нам доводиться буквально вмовляти людей піти працювати в під'їзд. І звичайно, в основному консьєржами влаштовуються пенсіонери. Найчастіше весь під'їзд залежить від примх однієї бабусі, але звільнити її не можна, адже знайти нову людину - величезна проблема. Все впирається виключно в економічний аспект ".

Жителям панельних багатоповерхівок, яким складно доплачувати консьєржів зі своєї кишені, доводиться керуватися принципом - на безриб'ї і рак риба. На зарплату в шість-сім тисяч можна найняти тільки приїжджих з колишніх союзних республік. Вони і складають основний штат московських консьєржів.

Тим часом економісти переконані, що москвичі не повинні доплачувати черговим по під'їзду. Порядок в житлових будинках столиці повинні забезпечувати муніципальна влада. "Зарплату черговим по під'їзду потрібно виплачувати тільки з міського бюджету, - заявив доктор економічних наук Микита Кричевський. - Багато москвичів просто не в змозі виділяти гроші на утримання консьєржа. Тим більше що в старих будинках, де передбачено місце для чергового, більшість жителів становлять пенсіонери ". На думку Кричевського, зарплата консьєржа повинна становити мінімум 8-10 тисяч рублів. "Економічно зміст цієї посади цілком обгрунтовано, - переконаний доктор економічних наук. - Місту дешевше платити консьєржа, ніж займатися нескінченними ремонтами в під'їздах. Тільки заміна одного поштової скриньки обходиться в 200 рублів. Ліфти ж взагалі коштують щонайменше кілька десятків тисяч".

Експерти відзначають, що ефективність роботи консьєржів можна було б підвищити за рахунок установки в будинках відеокамер. "Пенсіонери, які влаштовуються на посаду консьєржів, не можуть дати гідну відсіч грабіжникам, - констатує Роман Хорошін, старший менеджер фірми з установки систем відеоспостереження. - Однак у їх силах вчасно зреагувати на підозрілих осіб. Допомогти їм у цьому покликані камери відеоспостереження. Контролювати ситуацію в будинку набагато зручніше, дивлячись на екрани моніторів, а не бігаючи по поверхах ".

Але на це москвичам розраховувати не доводиться. Комбінувати засоби захисту під'їзду в Москві не можна. Московська держава оплачує тільки одну з послуг з охорони житла - камери відеоспостереження, патрульну службу або консьєржів. Так що, по всій видимості, боротися за чистоту і безпеку під'їздів москвичам доведеться своїми засобами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online