"Повстання" афганців і чорнобильців. Частина друга. ФОТО, відео. подробиці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У вівторок, 1 листопада, під стінами вищого законодавчого органу знову було "жарко". З самого ранку на площі біля Верховної Ради зібралися чорнобильці і афганці , Які продовжують вимагати від влади одного - не відбирати пільги.

Як повідомляє кореспондент MIGnews.com.ua , До акції підготувалися і правоохоронці - порядок на території Верховної Ради і в Маріїнському парку забезпечувало величезну кількість міліції.

Починався мітинг мирно, якщо не брати до уваги перепалок, які періодично виникали між учасниками мітингу і міліцією, але чим далі, тим більше пристрасті розпалювалися, і мирний мітинг почав набувати більш агресивний характер.

ШТУРМ РАДИ: БУДІВЛЯ НЕ ЗАХОПИЛИ, АЛЕ Забір знесли. ФОТО

Варто зазначити, що серед мітингувальників переважно люди передпенсійного та пенсійного віку. Багато з них тримали в руках таблички з назвами регіонів, з яких вони прибули, а також плакати зі своїми вимогами: "12 тисяч чорнобильців у землі, хто подбає про їх сім'ях?", "Руки геть від чорнобильських пільг", "Ні геноциду чорнобильців ! "," Судовим позовів - немає! Гідною пенсії - так! " та ін. Протягом дня кількість мітингувальників постійно збільшувалася.

MIGnews.com.ua пропонує online-репортаж з-під стін Верховної Ради України:

10:18 Близько 500 учасників акції протесту пішли на штурм парламенту. Мітингувальники проламали і повалили паркан, який був встановлений відразу ж після попередньої акції протесту, і кинулися до вхідних дверей. Однак держохорона зреагувала вчасно, заблокувавши в Раді всі входи і виходи. Бійці спецпідрозділу "Беркут" вишикувалися вздовж паркану і перед дверима парламенту і намагаються відтіснити агресивних мітингувальників від будівлі.

Мітингувальники скандують: "Давай сюди Чечетова!", А також звучать репліки, спрямовані проти віце-прем'єр-міністра Сергія Тігіпка. Однак ніхто з народних депутатів до мітингувальників поки не вийшов.

фото української правди

11:13 "Своєю увагою і зйомкою камерами ви провокуєте мітингуючих на те, щоб прорватися в будівлю парламенту", - такими поясненням охорона Верховної Ради відганяє журналістів від вікон на першому поверсі будівлі парламенту . У той же час на другому поверсі, тобто в кулуарах парламенту, телеоператори мають можливість фіксувати події під його стінами. Всі двері в будівлю Верховної Ради як і раніше закриті.

Всі двері в будівлю Верховної Ради як і раніше закриті

фото української правди

11:31 Акцію протесту під Радою підтримують 14 обласних організацій "Союз Чорнобиль України" . Як повідомив голова харківської організації "Союз Чорнобиль України" Анатолій Губарєв , до Києва прибули близько 140 чорнобильців з Харкова і близько 140 - з області . Мета у них одна - вимагати виконати рішення судів про призначення пенсій, погашення заборгованості з виплат компенсацій і поточних пенсій, а також порушити кримінальні справи стосовно винних у невиконанні рішень судів про призначення чорнобильцям пенсій.

11:44 Акція протесту під Радою перейшла в мирне русло - в останні півгодини зіткнень не спостерігається . Після невдалого штурму будівлі учасники акції перейшли до активних скандування своїх гасел і вимог. Серед останніх - вихід до мітингу спікера Володимира Литвина і лідера фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

12:33 Правоохоронці відкрито загрожують учасникам акції протесту під Верховною Радою України застосуванням спецзасобів і порушенням кримінальних справ на учасників прориву оточення . Про це повідомили MIGnews.com.ua в прес-службі об'єднання "Боротьба", активісти якого також беруть участь в сьогоднішній акції.

13:13 Мітинг, який проводять під стінами Верховної Ради України чорнобильці і афганці, - це провокація, заявив народний депутат, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов . Таку думку він пояснив тим, що раніше між представниками чорнобильських організацій, ветеранів війни в Афганістані, інших організацій і представниками Кабінету Міністрів, профільного міністерства було проведено конструктивний діалог, в результаті якого вимоги мітингувальників були враховані.

"На мій погляд, це просто провокація", - сказав Єфремов. Він назвав необхідним "розібратися, які люди ставлять перед нами питання, оскільки все раніше підняті питання в процесі переговорів ми врахували, а за результатами було досягнуто компромісу". "Що стосується чорнобильців, то мені, чесно кажучи, складно зрозуміти, з якими вимогами прийшли сьогодні всі ці люди", - зауважив лідер фракції Партії регіонів.

13:44 Чорнобильці знову пішли на штурм Верховної Ради . Натовп намагалися зупинити близько сотні правоохоронців, однак чорнобильці витіснили "Беркут" з-під дверей парламенту. Почалися бійки прямо біля дверей Верховної Ради. Деякі чорнобильці вступили в "рукопашний" з "беркутівцями". Скандування "Ганьба" стало ще більш активним. Як зрозуміло з дій і криків керівників Беркута, вони очікують підкріплення.

13:56 Обстановка навколо вищого законодавчого органу країни час від часу загострюється . До будівлі Верховної Ради продовжують стягуватися нові сили "Беркута". Однак мітингувальники не дають правоохоронцям вільно оточувати парламент, і силовикам доводиться в буквальному сенсі прокладати собі шлях, розштовхуючи мітингувальників.

Незважаючи на бійки прямо біля дверей Верховної Ради, до дуже серйозних бійок, на щастя, поки не дійшла. Проте, як повідомляє наш кореспондент, кілька ударів і та, і інша сторони напевно отримали. В даний момент люди трохи заспокоїлися. Тим часом навколо парламенту з'явилося нове кільце одягнених в бронежилети міліціонерів. Мітингувальники розходитися не планують, і коли вони покинуть майданчик біля Верховної Ради, невідомо.

14:48 Співробітники правоохоронних органів не затримали нікого з чорнобильців, які у вівторок під час акції протесту скоїли протиправні дії, зламавши паркан біля будівлі Верховної Ради. Про це повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю ГУ МВС в місті Київ .

У столичному главку міліції зазначили, що на місці події працюють групи документування. Правоохоронці також перевіряють інформацію про те, що під час заворушень нібито отримав тілесні ушкодження працівник міліції.

Разом з тим, в міліцейському главку зауважили, що під час спроби зламати паркан одному з учасників акції стало погано, також він отримав вивих руки, в результаті чого йому знадобилася медична допомога. Крім того, в міліції підкреслили, що співробітники правоохоронних органів не загрожували і не застосовували проти чорнобильців ніяких спецзасобів індивідуального захисту, про що раніше заявляли учасники акції протесту.

15:55 Станом на 15:50 вівторка, 1 листопада, акція протесту під стінами Верховної Ради України, яку проводили чорнобильці і афганці , Завершена і буде продовжена в середу, але вже під стінами Кабінету Міністрів. Про це журналістів поінформував один з учасників мітингу. Він уточнив, що всі свої вимоги мітингувальники будуть заявляти уряду, починаючи з 09:00.

* * *

як повідомляв MIGnews.com.ua , В понеділок на засіданні Погоджувальної ради лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов не виключив, що до кінця поточного пленарного тижня народні депутати можуть розглянути проект закону про скасування пільг ветеранам і ліквідаторам аварії на Чорнобильській атомній електростанції, яким будуть задоволені вимоги цієї категорії громадян.

Він, зокрема, зазначив: "Якщо між чорнобильцями та афганцями буде знайдений компроміс (а у ПР є інформація, що по даному законопроекту консенсус знайдений - ред.), Є можливість розглянути цей проект закону, і є пропозиція до кінця тижня вийти на розгляд Основних напрямів ".

Що стосується акції протесту, це вже друга спроба пільговиків відстояти свої права. Перша була зроблена 20 вересня - тоді афганці та чорнобильці вже спробували штурмом взяти Верховну Раду. Розлючений натовп зламала огорожу, що відокремлює парламент від Маріїнського парку, проникла на територію парламенту і зробила спроби виламати двері під'їзду, через які зазвичай проходять народні депутати.

Законопроект про гарантії держави щодо виконання судових рішень було прийнято парламентом у першому читанні. Проект закону передбачає скасувати соціальні пільги 16 категоріям громадян. Ухвалення в першому читанні цього документа викликало негативну реакцію в суспільстві. Відповідний документ досі перебуває на доопрацюванні у профільному міністерстві.

Підготували Юлія Маковеева, Ольга Корягіна, MIGnews.com.ua

Новини по темі:

Чорнобильці та афганці "звільнили" Раду - в середу йдуть на Кабмін

Штурм Ради: будівля не захопили, але паркан знесли. ФОТО

Штурм Ради без жертв не обійшовся - чорнобилець вивихнув руку

Напруга навколо Ради наростає

Чорнобильці знову пішли в наступ на Раду

ПР: Мітинг під Радою - провокація

Міліція погрожує застосуванням спецзасобів і кримінальними справами

Мітингувальники вирішили "взяти Раду" криком

Харківські чорнобильці будуть стояти під Радою до кінця

Охорона Ради не дозволяє ЗМІ дивитися на штурм

Рада до кінця тижня займеться пільгами

Пенсіонери перекрили трасу Київ-Дніпропетровськ

Харківські чорнобильці домоглися від влади обіцянок. Відео

Чорнобильці та профспілки повстали проти бідності. ФОТО

В Україні починається безстрокова акція протесту - вимагають розігнати Раду

"Афганці" і "чорнобильці" влаштували штурм Ради! Депутати бояться, що їх поб'ють. ВІДЕО. подробиці

Багато з них тримали в руках таблички з назвами регіонів, з яких вони прибули, а також плакати зі своїми вимогами: "12 тисяч чорнобильців у землі, хто подбає про їх сім'ях?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online