Новий термінал в Шереметьєво планують відкрити до 2018 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: m24.ru/Владимир Яроцький

Будівництво нового терміналу та третьої злітно-посадкової смуги (ЗПС) в аеропорту Шереметьєво закінчать до 2018 року. Про це в ефірі телеканалу "Росія 24" повідомив гендиректор повітряної гавані Михайло Василенко.

"Ми йдемо абсолютно чітко за планом і повинні його реалізувати у встановлені терміни. Я думаю, що відхилень в плані у нас не повинно бути. Повністю координовані проекти, що стосуються будівництва третьої ВПП, яку виконує держава. Велика зацікавленість у профільних міністерств в тому, щоб це було зроблено, в першу чергу у Мінтрансу.

Ну і, звичайно, наші інвестиційні проекти, які робляться не за федеральні гроші, вони за термінами і за планами повинні бути виконані до 2018 року ", - пояснив Василенко.

Він також зазначив, що за підсумками року пасажиропотік в Шереметьєво складе близько 31,6 мільйона осіб. Виручка аеропорту збільшиться приблизно на 12 відсотків і складе 156 мільйонів доларів без вирахування відсотків і податків.

"І для нас дуже важливо те, що у нас працює і буде працювати інвестиційний проект. Уже залучили великі кошти, понад 700 мільйонів доларів на розвиток аеропорту. Це найголовніший підсумок цього і минулого року", - підкреслив гендиректор аеропорту Шереметьєво.

Нагадаємо, пропускна здатність нового будинку, яке буде розташоване на місці знесеного терміналу В, складе 15 мільйонів пасажирів на рік. А площа його досягне 100 тисяч квадратних метрів. У нового терміналу з'явиться велика посадкова галерея і 19 телетрапів.

Поруч з третьої злітно-посадковою смугою побудують новий вантажний термінал і парковку. Північні і південні термінали летовища з'єднають підземною системою доставки пасажирів і багажу. Для цього побудують два тунелі.

В північний комплекс входять термінали В і С, а в південний - термінали D, Е і F. Пасажирів між терміналами будуть перевозити не більше ніж за 50 хвилин, а час доставки багажу - не більше півгодини. Бюджет будівництва - близько 330 мільйонів доларів. Планується, що після реконструкції пропускна здатність Шереметьєво збільшиться до 48,5 мільйонів пасажирів на рік.

Легендарного павільона- "чарки", який завдяки химерної формі багато років був невід'ємним символом аеровокзалу, більше не буде.

Посилання по темі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online