З січня 2019 роки змінилося права покупців земельних ділянок на землі загального користування та членські внески - земля закон СНТ 2017

  1. Хто може стати членом ТСН?
  2. Чи може бути два ТСН в одному садівництві?
  3. Хто може створити ТСН?
  4. Чи можу я НЕ вступати в ТСН?
  5. Чи можу я бути присутнім на зборах ТСН?
  6. Як часто проводяться збори ТСН?
  7. Чи може ТСН виключити мене з членів ТСН?
  8. Чи можуть мені відмовити в вступі в члени ТСН?
  9. Чи можуть мені заборонити користуватися дорогами ТСН (СНТ, ДНП)?
  10. Кому належать дороги в ТСН (СНТ, ДНП)?
  11. Чи може ТСН (СНТ, ДНП) відключити мені електрику?
  12. Хто встановлює вартість електрики в ТСН (СНТ, ДНП)?
  13. Чи зобов'язаний я сплачувати внески в ТСН якщо я в нього не вступав?
  14. Хто встановлює розмір внесків до ТСН (СНТ, ДНП)?
  15. Якщо я не згоден з сумою внесків у ТСН, що мені робити?
  16. На які цілі ТСН може витрачати отримані від мене внески?
  17. Чи можу я продати земельну ділянку якщо у мене борги перед ТСН?
  18. Я купив ділянку, а у попереднього власника борг перед СНТ (ТСН), що мені робити?
  19. Що можна будувати на земельних ділянках в ТСН (СНТ, ДНП)?
  20. Чи можна прописатися в ТСН (СНТ, ДНП)?
Закон підписаний і вступає в силу з 01 січня 2019 року. Важливо! Закон НЕ встановлює термінів, протягом яких СНТ повинні бути перереєстровані в ТСН або ТСЖ. Перереєстрація може бути проведена за бажанням власників котеджного селища. Однак якщо покупці ділянок в котеджному селищі подадуть заяву на реєстрацію ТСН раніше керуючої компанії або забудовника котеджного селища, то буде створено друге ТСН буде вже не можна.

Хто може стати членом ТСН?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тільки власники земельних ділянок, які входять до складу території одного садівничого масиву.

Чи може бути два ТСН в одному садівництві?

Ні в одному садівництві може бути тільки одне ТСН або ТСЖ, то яке буде першим зареєстровано. У разі подання документів на реєстрацію іншого ТСН в реєстрації буде відмовлено.

Хто може створити ТСН?

ТСН можуть створити тільки власники земельних ділянок, при цьому їх повинно бути не менше 7 (семи) осіб і це можуть бути тільки фізичні особи вони стануть засновниками ТСН. Для цього потрібно скласти статут ТСН, провести збори засновників ТСН і подати документи в податкову.

Чи можу я НЕ вступати в ТСН?

Так, кожен сам вирішує вступати йому в ТСН чи ні, для вступу в ТСН потрібно подати заяву, голові яке буде розглянуто на загальних зборах членів ТСН. Ті, хто вже вступив в ТСН можуть вийти з нього в будь-який момент за заявою в повідомному порядку, на залежно від наявності заборгованості.

Чи можу я бути присутнім на зборах ТСН?

Будь-власник земельної ділянки має право бути присутнім на загальних зборах ТСН без права голосування, а також знайомитися з бухгалтерськими та іншими документами ТСН які йому зобов'язані надати за заявою не пізніше ніж через 30 днів з моменту подачі заяви. ТСН не має права встановлювати вартість надання даних документів дорожче ніж фактична вартість виготовлення копій цих документів.

Як часто проводяться збори ТСН?

Збори проводяться не рідше одного разу на рік або в будь-який час за рішенням голови, правління або на вимогу не менш ніж 20% учасників ТСН.

Чи може ТСН виключити мене з членів ТСН?

Так, правління ТСН вправі виключити з членів ТСН будь-якого учасника за несплату внесків на протязі більш ніж 2 (два місяці). Ви так само автоматично припиніть бути членом ТСН якщо продасте земельну ділянку, однак ТСН має право нараховувати вимагати з вас внески до того моменту поки ви письмово не повідомите ТСН про продаж земельної ділянки.

Чи можуть мені відмовити в вступі в члени ТСН?

Так, правління ТСН має право відмовити вам у прийнятті в члени ТСН якщо раніше ви були виключені з членів ТСН за несплату членських внесків.

Чи можуть мені заборонити користуватися дорогами ТСН (СНТ, ДНП)?

Ні, дороги в ТСН є земельною ділянкою - спільним майном ТСН. Будь-власник земельної ділянки в садівничому масиві має право користуватися не тільки дорогами, а й будь-яким іншим спільним майном ТСН незалежно від того чи є він членом ТСН чи ні і незалежно від наявності у нього заборгованості по внесках перед ТСН. Глава 6, статті 24, пункт 5 містить точне формулювання: «Ніхто не має права обмежувати доступ правовласників земельних ділянок, розташованих в межах території садівництва або городництва, до таких земельних ділянок»

Кому належать дороги в ТСН (СНТ, ДНП)?

Дороги в ТСН можуть бути у власності ТСН. ТСН має право передати дороги в загальнопайової власність власників земельних ділянок безоплатно при цьому власник земельної ділянки немає не має права виділити собі окрему ділянку дороги або продати його. ТСН має право передати дороги державі загальним голосуванням на зборах.

Чи може ТСН (СНТ, ДНП) відключити мені електрику?

Ні, електрикою вас постачає енергопостачальна організація і навіть якщо у вас є борги по членських внесках ТСН має право стягувати з вас борг, проте не має право припиняти ваше користування загальними мережами і майном загального користування.

Хто встановлює вартість електрики в ТСН (СНТ, ДНП)?

Вартість спожитої електроенергії встановлює енергопостачальна організація, точно так само як в багатоквартирному житловому будинку, не залежно від точки підключення або приналежності трансформатора, або стовпів з дротами.

Чи зобов'язаний я сплачувати внески в ТСН якщо я в нього не вступав?

Так, закон зобов'язує будь-якого власника земельної ділянки входить до складу садівничого масиву сплачувати членські внески, встановлені правлінням ТСН незалежно від наявності членства в ТСН. Більш того, ТСН в праві встановити штрафні пені за прострочення сплати внесків і стягнути ці пені в судовому порядку.

Хто встановлює розмір внесків до ТСН (СНТ, ДНП)?

Розмір внесків визначається голосуванням на загальних зборах або рішенням правління ТСН. Внески можуть бути однаковими для кожного власника земельної ділянки або бути пропорційні площі земельної ділянки, це залежить від рішення членів правління ТСН. Розмір внесків не може перевищувати суму планованих витрат на потреби ТСН.

Якщо я не згоден з сумою внесків у ТСН, що мені робити?

Ви маєте право отримати від ТСН обґрунтований розрахунок вартості внесків і оскаржити дане рішення ТСН в судовому порядку.

На які цілі ТСН може витрачати отримані від мене внески?

ТСН має право витрачати гроші тільки на господарські потреби, оплату праці співробітників, придбання спільного майна для ТСН, ремонт загального майна та обладнання, будівництво загального майна, покупку і ремонт доріг, оформлення документів. ТСН немає не має права отримувати прибуток зі своєї діяльності.

Чи можу я продати земельну ділянку якщо у мене борги перед ТСН?

Так, ви можете продати земельну ділянку якщо суд не наклав на нього арешт.

Я купив ділянку, а у попереднього власника борг перед СНТ (ТСН), що мені робити?

Борг попереднього власника немає не переходить на нового власника. Новий власник зобов'язаний платити внески ТСН (СНТ) з моменту реєстрації права власності на земельну ділянку.

Що можна будувати на земельних ділянках в ТСН (СНТ, ДНП)?

Можна будувати «Садові» і «Житлові» вдома, при цьому Садовий будинок може бути визнаний Житловим, а Житловий будинок може бути визнаний Садовим не залежно від статусу земельної ділянки. Таким чином якщо ви побудували теплий будинок з усіма комунікаціями в садівництві (СНТ, ТСН, ДНП і т.д.) ви можете написати заяву в МВК (Міжвідомчу комісію) районної адміністрації і вимагати визнати будинок Житловим.

Чи можна прописатися в ТСН (СНТ, ДНП)?

Так, можна прописатися якщо ваш будинок визнаний Житловим будинком і зареєстрований як житлову будову, навіть якщо ви побудували його на сільськогосподарській землі або в садівництві.

ділянку під ІЖС

СНТ всеволожский район

СНТ Виборзький район

СНТ Ломоносовський район

Хто може стати членом ТСН?
Чи може бути два ТСН в одному садівництві?
Хто може створити ТСН?
Чи можу я НЕ вступати в ТСН?
Чи можу я бути присутнім на зборах ТСН?
Як часто проводяться збори ТСН?
Чи може ТСН виключити мене з членів ТСН?
Чи можуть мені відмовити в вступі в члени ТСН?
Чи можуть мені заборонити користуватися дорогами ТСН (СНТ, ДНП)?
Кому належать дороги в ТСН (СНТ, ДНП)?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online