Приватний будинок - покупка в іпотеку

  1. Іпотека в місті і за його межами
  2. Які будинки можна купити в іпотеку?
  3. Портрет майбутнього позичальника
  4. Що виступає в якості забезпечення кредиту?
  5. Початковий внесок - обов'язковий чи ні?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ви не знаєте, чи можна купити приватний будинок в іпотеку ? Сьогодні ми розповімо Вам про те, наскільки поширена така практика, в чому відмінність іпотеки "заміської" від "міський", що важливо знати, маючи намір подати заявку в банк. Читачі блога також дізнаються і про те, чи можливо купити приватний будинок по військовій іпотеці.

купити приватний будинок

Іпотека в місті і за його межами

Загальноприйнята практика кредитування банками громадян для покупки квартири в межах міста. Тоді як покупка заміського будинку у багатьох випадках викликає певну ступінь невдоволення з боку кредитуючої боку, - чому так? Будемо розбиратися разом.

Подивимося на ситуацію з точки зору банку: кінцева мета його - це прибуток. Якщо ж складається ситуація, в якій клієнт банку виявить фінансову нестабільність, в заставі у кредитора виявляється об'єкт іпотечного кредитування. Відповідно, для банку важливим фактором стає ліквідність житлового об'єкта. І якщо у випадку з міською квартирою на специфічні проблеми по цій частині виникнути не повинно, то ось продаж заміського будинку може збільшити термін повернення банком своїх коштів.

Таким чином, ми маємо справу з більш універсальним варіантом "міський іпотеки" і не завжди віддається перевага стороною-кредитором "заміським вкладенням". За умови надання іпотеки на покупку будинку за межами міста, банк також бере на себе ризики, пов'язані з утриманням житла до моменту його продажу. У тому випадку, якщо ми розглядаємо найбільш несприятливий результат для позичальника - коли він перестає бути платоспроможним.

У тому випадку, якщо ми розглядаємо найбільш несприятливий результат для позичальника - коли він перестає бути платоспроможним

Які будинки можна купити в іпотеку?

Якщо Ви все-таки мають намір купити заміський будинок із залученням іпотечних коштів, рекомендуємо звернути увагу на те, які будинки охочіше отримують схвалення з боку банків. Перш за все, важливо з якого матеріалу побудований будинок . Кредитори віддають перевагу наступним будівельних матеріалів:

  • цегла
  • камінь
  • бетон

Визначальним критерієм стає надійність і довговічність. Тоді як вдома з дерева, незважаючи на свою високу ступінь екологічності, залишаються за межами інтересів з боку банку. Воно й зрозуміло: в разі форс-мажору (пожежа) вціліти дерев'яному будові буде набагато складніше.

До уваги також слід приймати загальний стан житлового приміщення: чи буде потрібно після покупки капітальний ремонт , Заміна інженерних комунікацій? Покинуті будинки, які потребують серйозних додаткових вкладень, практично, не розглядаються банками як об'єкт іпотеки.

А ось будинки в котеджних селищах отримують схвалення з боку кредиторів набагато швидше. Особливо, якщо до селища підведені всі необхідні комунікації, забезпечена транспортна доступність, а сама територія району вважається престижною.

Портрет майбутнього позичальника

Основною вимогою до потенційного кандидата на отримання іпотеки для покупки заміського будинку стає високий рівень доходу. Причому, при вирішенні на користь кандидата, банком буде врахована не тільки офіційна частина доходу, але і загальний портрет клієнта: його перспективи на робочому місці, трудова репутація.

Вдалим віком для оформлення іпотеки під приватний будинок вважається цифра в 35 років. Хтось здатний дозволити собі подібний кредит раніше, хтось трохи пізніше. Однак, саме до 35 років людина, як правило, досягає певної стабільності і видимих ​​результатів, в тому числі, на доступну для огляду перспективу.

Однак, саме до 35 років людина, як правило, досягає певної стабільності і видимих ​​результатів, в тому числі, на доступну для огляду перспективу

Якщо власних доходів недостатньо, можна залучити позичальників. Їх рівень доходу також буде врахований банком в ході прийняття рішення про видачу іпотечного кредиту. Законне подружжя автоматично стають созаемщиками і співвласниками нерухомості, що купується в період шлюбу (якщо тільки на користь іншого рішення не свідчить шлюбний договір).

Також звернемо увагу на те, що потенційним позичальником може стати учасник програми "військова іпотека". Накопичувально-іпотечна система, що діє для військовослужбовців, дозволяє не обмежувати себе у виборі об'єкта покупки. За програмою успішно реалізуються як квартири в багатоповерхових висотках (в межах міста), так і заміські будинки.

Що виступає в якості забезпечення кредиту?

Іпотеку на покупку будинку за межами міста можна отримати при відсутньому заставі. Умова, яке банки пред'являють до об'єкта застави: ринкова вартість повинна перевищувати суму іпотечного кредиту. Розраховуючи взяти іпотеку під заставу будинку, можна отримати відмову з боку банку (за умови низької ліквідності житла, що купується). На цей випадок корисно мати у своєму розпорядженні додатковим об'єктом, який можна використовувати в якості застави.

В якості забезпечення іпотечного кредиту можна розглядати квартиру (за умови, що у позичальника є можливість підтвердити право власності на житловий об'єкт). Нерухомість, що передається в заставу, також не повинна нести на собі будь-яких обтяжень, або бути в заставі по іншим кредитним зобов'язанням.

Початковий внесок - обов'язковий чи ні?

Вартість приватного будинку може досягати декількох мільйонів рублів. Тому багато банків вважають за краще, якщо і схвалювати іпотечний кредит, то при наявності початкового внеску. Розмір його може виявитися в межах від 10 до 40%. Точні суми залежать від банку, програми іпотечного кредитування і приватних умов планованої угоди. Іноді, в якості початкового внеску може бути використаний материнський капітал. Про точні умовах потенційний позичальник дізнається, звернувшись в обраний ним банк.

Ми розповіли Вам про можливість придбання приватного будинку за допомогою іпотеки. Як бачите, немає нічого неможливого: стати власником заміського будинку не так складно. Головне, щоб рівень доходів виявився достатнім для своєчасного погашення іпотеки, а майбутній будинок не викликав нарікань з боку кредитуючої боку.

Початковий внесок - обов'язковий чи ні?
Які будинки можна купити в іпотеку?
Що виступає в якості забезпечення кредиту?
Початковий внесок - обов'язковий чи ні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online