Правила оформлення договору садівничого некомерційного товариства і садівника

  1. Для чого потрібен цей договір
  2. Що повинно бути в договорі
  3. Назва документу
  4. Порядок вивезення сміття
  5. порядок розрахунку
  6. Відповідальність сторін
  7. Термін дії договору
  8. Форс мажори
  9. На що слід звернути увагу при оформленні

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Придбання садової ділянки не закінчується підписанням договору і отриманням свідоцтва про реєстрацію права на землю в Реєстраційній палаті. Для того, щоб власник ділянки міг отримати доступ до комунікацій і елементів інфраструктури, йому необхідно укласти договір з садівничим некомерційним товариством . У ньому встановлюються правовідносини між власниками земельних ділянок і адміністрацією товариства.

Дана організація функціонує на добровільних засадах, є незалежною і некомерційною, однак окремі члени є право займатися підприємницькою діяльністю. Фактично товариство є формою самоврядування садовими господарствами.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Щоб обслуговуватися на рівних правах з усіма іншими власниками, новому власнику садової ділянки необхідно укласти договір

Для чого потрібен цей договір

Без укладення договору товариство має право призупинити водопостачання та електропостачання ділянки, ігнорувати його при Без укладення договору товариство має право призупинити водопостачання та електропостачання ділянки, ігнорувати його при   вивезенні сміття і т вивезенні сміття і т.д. На практиці подібні послуги нерідко виявляються навіть без укладення відповідного договору - але тільки до тих пір, поки правління товариства не дізнається про порушника.

Зазвичай це нові власники земельних ділянок, які не знайомі з процедурою вступу в товариство. Вам може знадобиться зразок договору безоплатного термінового користування земельною ділянкою .

При первинному виявленні порушення власнику буде запропоновано підписати документ і сплатити членський внесок. Якщо він відмовиться, то його цілком можуть відключити від наявних комунікацій.

Для їх відновлення достатньо буде підписати договір, завести членську книжку і сплатити внесок

Необхідність вступу в товариство і укладення договору виникає з наступних причин Необхідність вступу в товариство і укладення договору виникає з наступних причин. Згідно із законом всі власники ділянок є співвласниками комунікацій, отже, на них лежить відповідальність за їх експуатаціі.

Можна провести аналогію з багатоповерховими будинками: в них також є загальнобудинкові комунікації, які зобов'язані спільно обслуговувати всі мешканці. Відсутність плати тягне за собою позбавлення доступу до цивілізаційних благ. З садовими ділянками така ж ситуація.

Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, звертайтеся через форму онлайн-консультанта або телефонуйте за телефонами:

Що повинно бути в договорі

Типовий договір складається з декількох пунктів:

Назва документу

Найменування сторін Найменування сторін. Власник ділянки називається в документі «Садовод», наводяться його паспортні дані, адреса ділянки та її кадастровий номер. Від імені товариства стороною договору виступає його голова, який діє на підставі статуту.
Предмет договору. В даному пункті розглядається, на підставі яких документів будуються взаємини сторін - зазвичай згадуються Цивільний кодекс, Федеральний закон «Про садівничих, городницьких об'єднаннях громадян», Статут товариства, місцеві локальні акти. Під предметом договору зазвичай розуміється інфраструктура садівничого товариства. Доцільно розписати, що саме входить до її складу:

  • дороги,
  • ворота,
  • лінії електропередач,
  • система водопроводу і т.д.

Порядок вивезення сміття

Права та обов'язки сторін. В даному пункті потрібно вказати, що садівник має право користування всієї інфраструктури, а товариство Права та обов'язки сторін зобов'язана надати йому допуск до всіх її елементів. Садовод ж зобов'язується дбайливо ставитися до загального майна, утримувати його в порядку, нести витрати на його утримання (простіше кажучи: сплачувати членські внески). Товариство зобов'язується представляти інтереси садівника перед іншими організаціями і органами, також воно повинно виконувати колективні рішення, прийняті на загальних зборах всіх власників ділянок.

порядок розрахунку

Тут обговорюється розмір і періодичність внесення членських внесків, спосіб оплати (готівковий, безготівковий, на який рахунок і т.д.). Прописується порядок внесення плати за індивідуальні і загальні лічильники газу, води і електрики, штрафи, пені та інші санкції за порушення або зловживання умов договору, спосіб погашення заборгованості і т.д.

Відповідальність сторін

Тут вказується, що сторони несуть відповідальність за невиконання договору, передбачену кодексами і підзаконними актами. Потрібно також згадати право сторін звертатись до суду при неможливості домовитися.

Термін дії договору

Договір може укладатися на певний термін з автоматичною пролонгацією, якщо сторони не заявили іншого, або він укладається на невизначений термін, тобто діє, поки його не розірвано. Крім того, можуть бути передбачені умови дострокового розірвання договору, викликані, наприклад, продажем земельної ділянки іншому власнику.

Форс мажори

Тут досить послатися на положення Цивільного кодексу, згідно з якими сторони не несуть відповідальності за порушення договору внаслідок виникнення непередбачених обставин.

Інші умови. Тут описуються всі додаткові умови, які не увійшли до основного тексту договору, вказується кількість примірників договорів і їх місцезнаходження.

На що слід звернути увагу при оформленні

При складанні договору потрібно звернути увагу на наступні моменти: При складанні договору потрібно звернути увагу на наступні моменти:

  • читайте не тільки текст договору, але і Статут товариства - чи немає там суперечностей, особливо в плані оплати членських внесків;
  • попросіть вказати всі інфраструктурні об'єкти, зазначені в договорі;
  • дізнайтеся режим роботи правління товариства і порядок вирішення конфліктів;
  • якщо в садівництві функціонує охорона, не забудьте взяти пропуск або інший дозвіл;
  • не забудьте написати заяву на вступ до товариства, без нього підписати документ не можна.

При оплаті членських внесків потрібно зберігати всі квитанції, щоб в разі виникнення суперечок довести свою правоту.

Дорогі читачі, інформація в статті могла втратити свою актуальність. Якщо ви хочете дізнатися, як вирішити саме Вашу проблему, телефонуйте за телефонами:

Або задайте питання юристу на сайті. Це швидко і безкоштовно!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online