Нульовий розрахунок по страхових внесках в 2018

  1. Порядок складання звіту
  2. Хто повинен здавати?
  3. нульовий розрахунок
  4. Як здати?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заповнення нульового розрахунку за страховими внесками 2018 є обов'язковою процедурою для всіх компаній Заповнення нульового розрахунку за страховими внесками 2018 є обов'язковою процедурою для всіх компаній. Форма звіту за 2017 рік залишається незмінним, але з 2018-року потрібно буде здавати звіти за новою формою. Поправки будуть внесені в пункт 3. Він буде доповнено новою осередком «Тип коригування». Бухгалтеру потрібно буде там ставити мітку, який тип звіту здає: скасовує, коригувальну або вихідну. Також нові вимоги припускають відсутність в розрахунках цифр з мінусами. В іншому форма схожа з колишньою версією.

Порядок складання звіту

Розрахунок по страхових внесках враховує дані по доходах, отриманими фізичними особами від компанії. Кожен показник має своє поле, відведене для конкретних показників. Відомості, що містять дати і дробу, є винятками. Вони пишуться так, як є. Дати вказуються в трьох полях, а десяткові дроби - в двох.

Сторінки звіту мають нумерацію, починаючи з титульного листа, незалежно від обсягу інформації.

Згідно зі статтею 119 пункту 1 НК РФ, запізніла здача цього звіту загрожує штрафом до 1000 рублів тільки в тому випадку, якщо страхові внески внесені в бюджет своєчасно. На прострочені внески нараховується пеня - 5% від належної до сплати суми. Розмір штрафних санкцій може доходити до 30%.

З 2017 го бухгалтерів зобов'язали не тільки заповнювати ці звіти, але і здавати їх в ФНС. До цього підприємства здавали звіт «РСВ-1». Деякі бухгалтери за звичкою називають звіт по страхових внесках РСВ. Однак це не так.

Хто повинен здавати?

Нульовий звіт обов'язковий для таких суб'єктів бізнесу, незалежно від кількості працівників і нарахованих внесків:

  • Юрособи, їх дочки, підрозділи та філії;
  • ІП-роботодавці;
  • Фізособи, які наймають співробітників, але і не входять в категорію підприємців;
  • Керівники фермерських господарств.

З категорії тих, хто під керівництвом має застрахованих працівників, звіт повинні здавати такі категорії:

  • Працівники, які трудяться на підставі трудового договору;
  • Засновник підприємства;
  • Фізичні особи - виконавці різних договорів.

нульовий розрахунок

Порядок заповнення нового звіту регламентується спеціальним листом від ФНС РФ від 17-березня 2017 року під номером БС-4-11 / 4859.

Лист регламентує наступні моменти:

  • Звіт містить 3 сторінки;
  • Він повинен бути заповнений на всіх застрахованих осіб;
  • У звіті відображаються страхові нарахування за останні 3 місяці;
  • Якщо з певних пунктах звіту немає операцій і даних, то їх можна не заповнювати.

Слід враховувати, що амністії від звітів нікому не видаються, включаючи компаній, тимчасово призупинили свою діяльність. Але є деякі послаблення у вигляді нульових звітів. На практиці це означає, що підприємець повинен скласти єдиний нульовий розрахунок по страхових внесках 2018 у обов'язковому порядку. Хоча в ньому деякі пункти будуть порожні. Але інші відомості повинні бути присутніми обов'язково. це:

  • Титульний лист, де є всі відомості і юридична інформація про компанію або підприємця;
  • підрозділи;
  • розділи;
  • 3-розділ ...

З огляду на відсутність сумових цифр, за всіма пунктами проставляється цифра «0».

На практиці можна зустріти фірми, де офіційно зарахований тільки директор. Навіть в таких випадках можуть виникнути питання щодо формування нульового розрахунку страхових внесків в 2018-році. в цьому випадку закон невблаганний: звіт потрібно здавати незалежно від інших факторів. Незручність полягає в тому, що цей вид звіту змушує звітувати підприємців ще на етапі, коли гроші не зароблені, зарплати не нараховано. У таких випадках заповнюється бланк, де в потрібних пунктах ставиться «0» або прочерк і здається в податковий орган.

приклад нульового розрахунку за страховими внесками 2018

Як здати?

Якщо відображення на папері і нульовий розрахунок по страхових внесках для ТОВ за 2018 рік не має ніяких складнощів, то порядок здачі може викликати безліч питань. Новоспеченим підприємцям і бухгалтерам ось що слід запам'ятати:

  • Звіт направляють не в фонд, а в ФНС;
  • При наявності цифрового підпису звіт відправляють через інтернет. В інших випадках на папері (поки штат не перевищить 25 осіб);
  • Слід враховувати, що податковий інспектор може повернути навіть нульовий звіт назад. Тому можуть бути дві причини: помилка в персоніфікованих даних і кількісні недоліки. Другий випадок більше стосується вже давно працюють компаніям, що мають певні показники.

Якщо інспектор знаходить помилки іншого плану, то він має право вимагати роз'яснення в окремому аркуші. Якщо відмовили з першого разу, то немає сенсу переживати: переділеному звіт можна здавати протягом 5 наступних днів.

Хто повинен здавати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online