Іпотека під заставу наявного житла. Іпотека під заставу нерухомості і квартири.

  1. Вимоги до нерухомості, що передається в заставу.
  2. Умови іпотеки під заставу нерухомості.
  3. Особливості іпотеки під заставу наявного житла.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Головна - статті - Іпотека під заставу наявного житла: квартири або нерухомості статті

3749

Іпотека під заставу наявного житла є одним з перших іпотечних продуктів, який з'явився в нашій країні. Обов'язковою умовою надання даного іпотечного кредиту банком позичальникові є передача останнім в заставу вже наявної у нього у власності нерухомого майна. У більшості випадків позичальник може використовувати іпотеку під заставу наявної нерухомості для покупки квартири, житлового будинку з прилеглою земельною ділянкою, а також для придбання таунхауса, оформленого як квартира. Ряд банків також пропонує позичальникам так зване нецільове кредитування, коли отриманий кредит може бути використаний на розсуд позичальника. Сьогодні кредитування в рамках даної програми передбачає як індивідуальне участь позичальника в угоді, так і залучення созаемщика по іпотеці .

Вимоги до нерухомості, що передається в заставу.

Для того щоб позичальник міг скористатися іпотекою під заставу наявного житла, нерухомість, яка буде передана в заставу повинна відповідати мінімальному набору вимог:

  • Чи не знаходиться під обтяженням;
  • Наявність електрики, опалення та водопостачання;
  • Відсутність незаконних перепланувань.

Якщо позичальник планує взяти іпотеку під заставу квартири, то банки також встановлюючи ряд додаткових вимог до будівництва, в якій вона розташовується. Подібні вимоги можуть відрізнятися у різних банків, але в більшості випадків зводяться до наступних:

  • Рік будівлі не раніше 1950;
  • Мінімальна поверховість - 5 поверхів;
  • Споруда не повинна знаходиться в аварійному стані, підлягатимуть знесенню або реконструкції з відселенням.

Умови іпотеки під заставу нерухомості.

Більшість банком готові запропонувати своїм клієнтам такі умови кредитування:

  • Валюта: рублі, долари, євро;
  • Термін кредитування до 25 років;
  • Сума кредиту до 85% від вартості переданої в заставу нерухомості;
  • Процентна ставка до 15.5% по рублях і до 11% у валюті.

Особливості іпотеки під заставу наявного житла.

Позичальники, які планують передати в заставу наявні у них житло, можуть розраховувати на ряд переваг, які вони будуть мати в порівнянні з особами, що не володіють власною нерухомістю. В першу чергу це процентна ставка по іпотеці , Яка буде нижче в порівнянні з іншими іпотечними продуктами тієї ж кредитної організації. Іншою особливістю іпотеки під заставу наявної нерухомості є те, що ймовірність отримати позитивне рішення після розгляду заявки на кредит банком у таких позичальників також буде вище. Пов'язано це з тим, що з точки зору кредитора, позичальники, які вже володіють правом власності на нерухомість, є більш кредитоспроможними. В якості третьої особливості необхідно виділити можливість позичальника розглядати потрібну йому нерухомість на первинному і на вторинному ринках житла. Така можливість дозволяє не тільки істотно розширити коло пошуку, а й істотно заощадити, розглядаючи житло, яке знаходиться на стадії будівництва.

Необхідно також відзначити, в деяких випадках іпотека під заставу нерухомості може стати також іпотекою без початкового внеску , Коли позичальникові надається право не здійснювати первинний внесок. Незважаючи на ряд позитивних особливостей, позичальник, який вирішив отримати іпотеку під заставу квартири, що в разі неможливості погашати кредит, закладене їм майно перейде в розпорядження банку і право власності на нього згодом буде втрачено. У зв'язку з цим, йому необхідно не тільки тверезо оцінити свої фінансові можливості, але небезпеки іпотеки , З якими він може зіткнутися.

Повернення до списку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online