Які податки платить ТОВ?

  1. Податки ТОВ 2011, 2012 для ОСНО:
  2. Які податки платить ТОВ у 2013 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо ви вже визначилися, що організаційно-правовою формою вашого підприємства стане товариство з обмеженою відповідальністю, то тепер вам слід вибрати і тип системи оподаткування Якщо ви вже визначилися, що організаційно-правовою формою вашого підприємства стане товариство з обмеженою відповідальністю, то тепер вам слід вибрати і тип системи оподаткування.

Адже саме цей фактор і впливає на те, які податки платить ТОВ 2011 році, а також всю сукупність їх відсоткових ставок, які суспільство повинно внести в бюджет в результаті ведення своєї господарської діяльності.

Щоб зрозуміти, які доведеться сплачувати податки ТОВ у 2011 році, розберемося поетапно з видами оподаткування.

Існує 4 види систем оподаткування:

  1. Спрощена система або усно;
  2. Традиційна система або ОСНО;
  3. Єдиний сільськогосподарський податок;
  4. Єдиний податок на поставлений дохід або ЕНВД.

Останні дві системи оподаткування більше застосовні до специфічних видів діяльності організації (наприклад, виробництво або переробка сільськогосподарської продукції), та й, до того ж, самі засновники ТОВ не мають право вибирати одну з цих систем). Тому детально слід розглянути перші дві.

ОСНО відрізняється своєю складністю, яка полягає у веденні повноцінного обліку як бухгалтерського, так і податкового. Перше, ніж вам слід зайнятися при виборі даної системи оподаткування - підібрати компетентного і досвідченого бухгалтера і встановити спеціальне програмне забезпечення.

Що стосується процентних ставок і того, які податки платить ТОВ, що працюють з ОСНО, то ось їх список:

Податки ТОВ 2011, 2012 для ОСНО:

  1. На додану вартість (ПДВ) - 18%; Чи сплачується щоквартально, при бажанні можна в розстрочку на 3 місяці. Для підтвердження суми ПДВ застосовується рахунок-фактура.
  2. На прибуток - 20%;
  3. На майно - 2,2%;
  4. ЄСП (з винагород фізичним особам) 26%.

При використанні ССО потрібно здавати декларацію щокварталу.

Один з недоліків ОСНО є те, що підприємствам, які застосовують Осно невигідно і незручно співпрацювати з організаціями, що застосовують УСНО.

Вам ОСНО підійде в тому випадку, якщо ви не початкуюче ТОВ, а більша, з багаторічним стажем в бізнесі. Початківцям ж ТОВ рекомендується докладніше зупинитися на УСНО. Зверніть увагу, що при вирішенні вами використовувати УСНО, ви повинні ще при реєстрації організації подати заяву про застосування даної системи оподаткування. Також УСНО вправі застосовувати тільки організації, на яких число співробітників становить не більше 100 чоловік, а також дохід такої організації повинен становити до 20 000 000 руб. на рік. Загалом, ідеальний варіант для початківця ТОВ, шукає відповідь на питання: які податки ТОВ у 2011 році платити.

Однією з головних переваг УСНО полягає в тому, що на УСНО податки ТОВ 2011 таких видів не платить:

  1. На прибуток;
  2. На майно;
  3. Єдиний соціальний;
  4. На додану вартість (ПДВ).

Але, зате організація буде платити єдиний податок. Крім того, різні страхові внески (обов'язкове пенсійне страхування, за травматизм), ПДФО та інші податки згідно податковим кодексом і законодавству про податки і збори. Вам буде міцний перед зробити вибір об'єкта для облаганія податком. Це може бути або доходи організації, або ті ж доходи, але вже зменшені на суму витрат. Якщо ви оберете другий варіант, то приготуйтеся до деяких ускладнень розрахунку податків, адже далеко не всі фактичні витрати організації можуть бути зараховані до витрат з точки зору податкового законодавства (зараховані до витрат тільки ті види витрат, які перераховані в НК РФ в статті 346.16 ).

Далі розраховуєте суму податку, знаючи, що процентна ставка для облаганія просто доходів - 6%, а якщо для облаганія доходів, зменшених на суму витрат - 15%. Звичайно, якщо у вашого ТОВ значні за обсягом витрати (можна порівняти з доходами), то вигідніше буде обкладати податком доходи за вирахуванням витрат, в іншому випадку, вигідніше застосовувати в якості об'єкта для податку - просто доходи організації.

Зараз розберемо на прикладі розрахунок податкових внесків по УСНО зі ставкою 6% (об'єктом оподаткування візьмемо просто доходи).

Нехай за звітний місяць ведення господарської діяльності ТОВ отримало наступні результати і показники:

  1. Загальна виручка - 300 000 руб;
  2. Фонд заробітної плати - 50 000 руб;
  3. Різні витрати (як постійні, так і змінні) - 70 000 руб.

Розрахуємо, які податки ТОВ 2011 виплатить за звітний місяць:

  1. ПДФО - 50 000 * 13% (ставка ПДФО) = 6 500 руб .;
  2. Внесок до пенсійного фонду - 50 000 * 14% = 7 000 руб .;
  3. Внесок до фонду соціального страхування - 50 000 * 0,2% = 100 руб .;
  4. Єдиний податок - 300 000 * 6% = 18 000 руб .;
  5. Згідно із законодавством, ми можемо з єдиного податку відняти внесок в пенсійний фонд (але не більше 50% від суми єдиного податку, тобто не більше 9 000 руб.) 18 000 - 7 000 = 11 000 руб.
  6. Загальна сума нами сплачених податків повинна скласти: 6 500 + 7 000 + 100 + 11 000 = 24 600 руб.
  7. Тепер розрахуємо, яка сума повинна залишитися на рахунку організації: 300 000 - 70 000 - 24 600 - (50 000 - 6 500) = 161 900 руб. Це і є прибуток ТОВ.
  8. Тепер можемо нарахувати собі і іншим акціонерам дивіденди, сплативши при цьому внесок в ПДФО за ставкою 9%. Якщо вся сума піде на дивіденди, то ПДФО вийде: 161 900 * 9% = 14 571 руб.

Це і є відповідь на питання, які податки платить ТОВ у 2011 році.

Наостанок, зверніть свою увагу, що нараховувати високі дивіденди співробітникам вигідніше, ніж високу заробітну плату, адже ставка податку в ПДФО при нарахуванні зарплати дорівнює 13%, а при виплаті дивідендів - всього 9%. Вигода для організації в цілому очевидна.

Які податки платить ТОВ у 2013 році

Наскільки змінилися умови сплати податків в 2012-2013 році для ТОВ? Сплата податків буде залежати від обраної системи оподаткування. На поточний момент основні податкові режими в Росії - це ОСНО (загальна система оподаткування), ЕНВД (єдиний податок на поставлений дохід), ССО (спрощена система оподаткування).

При обраної ОСНО організації повинні в повному обсязі вести податковий і бухгалтерський облік.

У 2012 році ТОВ на ОСНО сплачували такі податки:

  • «Зарплатні» податки співробітників
  • податок на майно організації (ставка регіональна, не більше 2,2%)
  • податок на прибуток (ставка 20%)
  • податок на додану вартість - ПДВ (тарифні ставки 10%, 18%).

Той же порядок сплати податків ТОВ на ОСНО збережеться і в 2013, порядок розрахунку і структура не зміняться.

Як сплачує податки ТОВ при ЕНВД 2013?

Організація, яка вибрала системою оподаткування ЕНВД, звільнена від сплати податку на прибуток, на майно, ПДВ. Єдиний податок в цьому випадку оплачується виходячи з показників поставлений (а не реального) доходу, який для кожного виду діяльності встановлено індивідуально. ЕНВД поширюється на певні встановлені законом види діяльності і діє не у всіх суб'єктах Російської Федерації. Обов'язковою застосування ЕНВД було до 2013 року.

З 1.01.2013 перехід на ЕНВД відбувається добровільно. Сплачувати податки при такому режимі необхідно раз в квартал. Для визначення належної до сплати суми ЕНВД за податкову базу приймається величина поставлений дохід, ставка ЕНВД становить 15% цієї величини.

До того ж до податку ЕНВД від організації потрібно проплачувати податки на зарплату, які розраховуються з виплат працівникам, тобто виробляти утримання ПДФО та перераховувати внески на страхування.

Які податки потрібно платити ТОВ на ССО?

Для суб'єктів малого бізнесу існує такий вид оподаткування як ССО (спрощена система оподаткування). Застосування «спрощенки» для ТОВ натомість загальної (ОСНО) має цілу низку незаперечних переваг: при роботі на ССО організація не тільки звільнена від сплати таких податків, як податок на прибуток, на ПДВ, податок на майно, але, крім того, користується деякими пільгами і здає меншу кількість звітів, що досить важливо. крім того, при роботі на ССО можливо самостійно вибирати об'єкт оподаткування - наприклад, «доходи» (або «доходи мінус витрати»), на підставі чого і буде сплачуватися єдиний податок. Детальніше про те, що вибрати ССО 6% або 15% - в нашій спеціальній статті.

Перехід на ССО відбувається добровільно. Повідомлення про перехід на цей податковий режим подавати потрібно не пізніше 31 грудня року, що передує року переходу. При ненаданні такого повідомлення в установлений строк ТОВ позбавлене права застосування ССО до наступного календарного року.

Див. Також по темі:

Як сплачує податки ТОВ при ЕНВД 2013?
Які податки потрібно платити ТОВ на ССО?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online