Розведення перепелів як бізнес

  1. Загальна характеристика
  2. Основні плюси
  3. відомі мінуси
  4. Основні підприємницькі ризики

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вирощування овочів і фруктів, так само, як розведення домашньої птиці і домашніх тварин, ніколи не вважалося легкою справою. Всі завжди знали, що сільське господарство - збиткова і трудомістка діяльність, яка багато в чому залежить від погоди, загальної екологічної обстановки та елементарного везіння. Саме з цієї причини часто розмови про розведення перепелів як про вигідне бізнесі приймаються всерйоз не відразу.

Зміст статті

Загальна характеристика

І даремно, оскільки, якщо судити з відгуків тих приватних підприємців, які свого часу ризикнули і почали займатися розведенням перепелів, перепелина ферма як бізнес - одне з найприбутковіших сільськогосподарських виробництв І даремно, оскільки, якщо судити з відгуків тих приватних підприємців, які свого часу ризикнули і почали займатися розведенням перепелів, перепелина ферма як бізнес - одне з найприбутковіших сільськогосподарських виробництв.

Щоб почати виробництво м'яса чи яєць, починаючому фермеру не потрібно вкладати шалені гроші. Крім того, на всіх подальших етапах розведення перепелів і реалізації кінцевого продукту підприємця чекає мінімум ризиків, якщо порівнювати з аналогічним бізнесом по розведенню курей або кролів.

Такі виняткові за своєю корисності продукти, як перепелині яйця і м'ясо, з кожним роком стають все більш популярними серед покупців. Це обіцяє гарантоване розширення ринку і активний споживчий попит.

До змісту

Основні плюси

Вирощування перепелів як бізнес має свої плюси і мінуси. Фермери, вже вирішили почати заробляти на продуктах перепелиного птахівництва, стверджують, що плюсів на порядок більше, ніж мінусів. Але, в кінцевому рахунку, кожен початківець заводчик перепелів сам повинен оцінити всі обставини тієї справи, на якому він планує надалі заробляти.

В якості основного плюса вказується висока рентабельність перепелиного бізнесу. Називається цифра близько 200% на рік. Такі високі результати досягаються за рахунок наступних позитивних аспектів:

  1. Перепели дуже стійкі до різних інфекцій, вони практично не хворіють, і фермери виключають можливість відмінка поголів'я птиці через зараження. При дотриманні температурних режимів у місцях утримання (20-25 ° С) птиці будуть мати відмінне здоров'я.
  2. Термін інкубації яєць і отримання наступного покоління перепілок дуже короткий - 15 днів. Через сорок днів курчата виростають в продуктивних особин, які вже можуть нести яйця. У порівнянні з курми це дуже короткий період.
  3. Перепели невибагливі в їжі і в умовах утримання. Вони добре живуть в спеціальних перепелиних клітях, які займають трохи простору і можуть формуватися в компактні блоки. Такі блоки вимагають мало місця, і в невеликій господарській будівлі може міститися до декількох сотень птахів.

Всі перераховані плюси значно зменшують витрати підприємця на лікування і профілактику захворювань свійської птиці та на створення комфортних умов для її утримання.

Крім того, короткий термін отримання продуктивних особин зменшує термін оборотності вкладених коштів і дозволяє підприємцю окупити зроблені вкладення вже через 4-5 місяців.

До змісту

відомі мінуси

Незважаючи на високу рентабельність перепелиного бізнесу, існують чинники, які можуть негативно вплинути на досягнення підприємницького успіху.

До основних мінусів в цій сфері господарювання відносять:

  1. Перепелиці потребують щоденного догляду. Корм, вода, прибирання клітин - все це вимагає докладання зусиль. Якщо клітин багато, то одна людина не зможе їх все обслужити, тому може виникнути необхідність наймати на роботу помічника.
  2. Перепелині яйця та м'ясо - продукт, який не може довго зберігатися у свіжому вигляді, тому важлива налагоджена мережа збуту. Якщо її немає, підприємець ризикує не встигнути реалізувати весь вироблений продукт.
  3. Специфічний запах. Незважаючи на те, що перепілка - відносно чиста птиця, вона має специфічний запах і в місцях великого скупчення цього птаха для людини може бути дуже важке повітря. Не дарма за санітарними нормами перепелині ферми можна розміщувати ближче, ніж за 600 метрів від житлових будинків. З цієї причини розведення перепелів в домашніх умовах як вид бізнесу - ризиковане заняття, оскільки можна накликати на себе гнів сусідів.

Перераховані мінуси можуть в якійсь мірі підірвати ентузіазм починаючого підприємця. Але попереджений - значить озброєний і, за великим рахунком, небезпека всіх перерахованих мінусів може бути в значній мірі мінімізована самим підприємцем.

До змісту

Основні підприємницькі ризики

Перед тим як обмірковувати, з чого почати перепелячий бізнес, необхідно ознайомитися зі стандартними підприємницькими ризиками в цій сфері. Не забудьте звернути увагу на свої індивідуальні обставини, які теж можуть значною мірою вплинути на успіх підприємства.

Основні загальні ризики:

  1. Можливість загибелі птахів. Навіть висока стійкість до інфекцій не може вберегти птицю від фізичного знищення. Наприклад, великою неприємністю може обернутися атака дрібного хижака на приміщення з перепілки.
  2. Труднощі в освоєнні ринку. Бувалі заводчики перепелів радять початківцям вивчити специфіку місцевого ринку. Наприклад, в деяких районах великим попитом серед закладів громадського харчування користується перепелине м'ясо, і ресторатори завжди скаржаться на його нестачу. А ось яйця - це скоріше той продукт, яким потрібно поступово завойовувати ринок із застосуванням індивідуальних маркетингових хитростей.
  3. Складнощі при отриманні дозволів від санітарно-епідеміологічної служби на продаж перепелиних продуктів. На даний момент дозвільні процедури не мінімізовані і тому, щоб отримати офіційний допуск в роздрібний продаж невеликих партій перепелиних яєць, фермер повинен заздалегідь пройти всі дозвільні процедури, які можуть йому дорого обійтися.

Втім, якщо порівняти ступінь цих ризиків з тими труднощами, які підстерігають підприємця в інших сферах діяльності або навіть в інших галузях виробництва з виготовлення сільськогосподарського продукту, то вирощування перепелів - один з найбезпечніших видів бізнесу.

До змісту

Особливості розведення перепелів: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online