Рада зобов'язала школи і ВНЗ оформити стенди про героїв Майдану і АТО

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У містах і селах, в яких проживали або проживають герої, рекомендується перейменовувати вулиці і навчальні заклади на їх честь.

Верховна Рада постановила оформити меморіальні стенди, присвячені героям Майдану і АТО, у всіх школах і університетах країни

Постанова №6045 проголосували 256 народних обранців, повідомляється на офіційному сайті.

У пояснювальній записці зазначається, що цілі і завдання прийняття акта - вшанування українських воїнів - учасників АТО, інформування громадян України про події в зоні проведення АТО, виховання дітей і молоді в дусі поваги до Українського Війська, утвердження патріотизму в українському суспільстві, популяризація героїзму українських військових . А також залучення органів місцевого самоврядування та освітніх установ до інформування про подвиги українських військових - учасників АТО.

Також зазначається, що прийняття запропонованого проекту Постанови дозволить підвищити обізнаність громадян України про обставини і характер подій в зоні проведення АТО, сприятиме вшануванню Героїв України, зміцненню патріотизму в українському суспільстві та популяризації героїзму.

Верховна Рада рекомендувала Міносвіти доручити загальноосвітніх та вищих навчальних закладів облаштувати і систематично оновлювати інформаційно-меморіальні стенди про Героїв та їх подвиги в ході захисту України від збройної агресії Росії.

Також в містах і селах, в яких проживали або проживають герої, рекомендується перейменовувати вулиці і навчальні заклади, в їх честь, встановлювати меморіальні дошки та пам'ятні знаки.

Нагадаємо, жертв революційних подій 2014 року вшановують по всій Україні. В Івано-Франківську вшанували пам'ять майданівців і прикарпатці Романа Гурика - в рідному університеті відкрили аудиторію його імені. Там 19-річний юнак навчався на філософському факультеті. На стінах кімнати відтепер фотографії з Майдану, колаж з фотографій Романа і його останній, пророчий запис в соцмережі. Гурик загинув 20 лютого на Інститутській від кулі снайпера.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online