Купити квартиру в САО: Чого чекати від цін на нерухомість?

  1. Плюс один-два відсотки
  2. Динаміка помітна тільки на ринку новобудов.
  3. Як впливає курс валют?
  4. У МГСН теж чекають зниження цін.
  5. Саме доступне житло - від 3,5 мільйона

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

«Північ столиці» з'ясував, де в Північному окрузі можна найдешевше купити собі житло

Що змінилося на ринку нерухомості Північного округу столиці з початку року? За якою ціною зараз можна купити квартиру в новобудові і в готовому будинку? Ці питання кореспондент «Півночі столиці» задала аналітикам і ріелторам з великих агентств з нерухомості.

Плюс один-два відсотки

Ціни на нерухомість в Північному окрузі все ще стабільні, повідомив керівник аналітичного центру "Індикатори ринку нерухомості IRN.RU» Олег Репченко.

У березні 1 кв. метр житла в окрузі коштував 161 900 рублів, що на 2% нижче, ніж в середньому по місту.

- Ціни в районах незначно коливаються, без істотних змін вгору або вниз, - зазначає аналітик. - За минулі три місяці по різних районах вони змінилися на плюс-мінус 1, максимум 2%.

Динаміка помітна тільки на ринку новобудов.

Північний округ посідає друге місце в Москві за обсягом житла в новобудовах: на первинному ринку округу продається 302 700 кв. метрів.

- А з кінця 2017 цей показник зріс на 10%. Зараз середня ціна «квадрата» в новобудовах округу становить 184 900 рублів проти 182 500 рублів в кінці минулого року, - говорить Олег Репченко.

До слова, ріелтори прогнозують, що квартири в новобудовах продовжать дорожчати.

- Це пов'язано з підготовкою забудовників до вступу в силу поправок до Федерального закону «Про участь у пайовому будівництві». З 1 липня 2018 року набувають чинності нові вимоги, які будуть обмежувати інвесторів у купівлі недобудованого житла, - повідомив керівник відділу продажів «Московської міської служби нерухомості» (МГСН) Олег Царьов.

З 1 липня 2018 року набувають чинності нові вимоги, які будуть обмежувати інвесторів у купівлі недобудованого житла, - повідомив керівник відділу продажів «Московської міської служби нерухомості» (МГСН) Олег Царьов

Як впливає курс валют?

При цьому є фактори, які можу вплинути на зниження цін на житло. Один з них - зростання курсу валют.

- Зараз від падіння цін утримує доступна іпотека. Поки іпотечні ставки знаходяться на низькому рівні, попит буде зберігатися. Але через ослаблення рубля ставки на іпотеку далі знижуватися не будуть і можуть навіть трохи вирости, - припускає Олег Репченко.

Якщо це трапиться, ціни швидше за все просядуть - до 10% протягом року

У МГСН теж чекають зниження цін.

- На тлі зростання курсу валют може бути тільки зниження вартості квартир, так як у людей стане менше можливостей для покупки житла. Подібне вже було кілька років тому, коли курс збільшувався в два рази, - згадує Олег Царьов.

За словами ріелторів, на сьогоднішній день стрибок курсу на ринку нерухомості не позначився.

Саме доступне житло - від 3,5 мільйона

За даними агентства «Міель», в САО зараз найдоступніша квартира без обробки в новобудові продається в районі Західне Дегуніно. Це студія площею 25,16 кв. метра в будинку, що будується на Дегунінская вулиці. Її вартість 3,6 млн рублів.

На вторинному ринку ціни на квартири в окрузі починаються від 3,5 млн рублів. Як повідомляє «НДВ-Супермаркет нерухомості», за таку ціну можна купити квартиру з обробкою в колишньому гуртожитку на Клинское вулиці в районі Ховріно. Гуртожиток було викуплено і перероблено. Правда, площа такої квартири всього 16 «квадратів».

Варто відзначити, що ринок вторинного житла дуже мобільний, і нові пропозиції з'являються не тільки кожен день, але буквально щогодини. До моменту публікації статті в САО в тому ж Західному Дегуніне потенційний покупець "вторинки" зможе укластися в 2,5 млн. Рублів.

Рублів

Найдорожче житло на півночі Москви знайшлося в бігові районі - там за 90 млн. Можна купити 300-метрові апартаменти в елітній новобудові на вулиці 3-й Ямщика поля.

Можна купити 300-метрові апартаменти в елітній новобудові на вулиці 3-й Ямщика поля

Як впливає курс валют?
За якою ціною зараз можна купити квартиру в новобудові і в готовому будинку?
Як впливає курс валют?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online