Обмеження за віком на отримання материнського капіталу. Материнський капітал: питань менше не стає. Материнський капітал та іпотечні кредити

  1. Суть поняття материнський капітал
  2. Використання материнського капіталу
  3. Хто може претендувати на отримання материнського капіталу?
  4. Як працює маткапітал
  5. На що можна витратити материнський капітал
  6. Пенсія і житлові умови
  7. Обмеження на використання материнського капіталу
  8. Материнський капітал та іпотечні кредити
  9. Материнський капітал та іпотека з держпідтримкою
  10. Материнський капітал і рефінансування
  11. Материнський капітал і покупка будинку, квартири, будинку, що будується, дачі
  12. Як змінився материнський капітал в 2016 році і що чекати далі?
  13. На що можна витратити материнський капітал
  14. «Материнський» сертифікат можна отримати і за місцем перебування
  15. Розрахуватися за комуналку капіталом не можна
  16. Підготовчі курси при вузі можна оплатити з материнського капіталу
  17. З авторитетного джерела
  18. Материнський капітал готівковим не буває
  19. Мета використання материнського капіталу можна змінити, якщо поквапитися
  20. До моменту розпорядження материнським капіталом він встигне підрости
  21. Увага

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Керівництво Російської Федерації піклується про підростаюче покоління і демографії в цілому. Для поліпшення матеріального становища молодих сімей, які виховують більше однієї дитини, з 1 січня 2007 року була введена різновид фінансової допомоги - "материнський капітал"

Суть поняття материнський капітал

Материнський капітал - це різновид фінансової підтримки сім'ї, яка застосовується після народження або усиновлення другої дитини та наступних дітей. це матеріальна допомога введено з 1 січня 2007 року.

За 8 років дії цієї державної програми розмір матеріальної допомоги цієї категорії збільшився з 250 000 рублів до 453 000 рублей плюс інфляційні коефіцієнти, покликані компенсувати поточну інфляцію. На практиці інфляція завжди більше компенсаційних добавок, так що розглядати материнський капітал як накопичувальний депозит не доцільно. Винятком став 2016 рік - в цьому році маткапітал не індексується.

Результати свідчать про співіснування досліджень, які пов'язують консервативні ідеали, пов'язані з материнством, та тих, хто ставить під сумнів різницю між ідеологічною версією материнства і серією втрат і проблем, які становлять реальну життя жінок, позбавлених волі. Згідно розглянутим дослідженням, нам здається очевидним, що материнство в контексті позбавлення волі передбачає конкретні і різноманітні контури того материнства, яке здійснюється поза тюремними барів.

Хоча материнство важливо, ми обговорюємо винятковий акцент на цьому аспекті жіночої самобутності, коли ми говоримо про можливості ресоціалізації ув'язнених жінок. Пенсійні установи, зосередившись виключно на материнстві, зміцнюють гендерні стереотипи в суспільстві в цілому, розуміючи жінок виключно як матерів. У зв'язку з цим ми звертаємо увагу на зусилля по ресоціалізації, щоб розглянути інші сфери життя цих жінок, такі як робота і освіту, з метою сприяння звільненню і розширенню прав жінок після ув'язнених.

ця фінансова допомога надається у вигляді сертифіката зі змінною сумою, яка буде перерахована відповідно до року застосування. Право на цю допомогу кожна сім'я має тільки один раз.

Використання материнського капіталу

Щоб претендувати на цю матеріальну допомогу необхідно зібрати пакет наступних документів:

Заява встановленого зразка;
СНІЛС батьків ;
оригінал і копія паспорта батьків;
оригінали та копії свідоцтв про народження всіх дітей в сім'ї;
в разі усиновлення дитини - відповідне судове рішення

Ключові слова: гендер, в'язниця, материнство. Результати підтвердили співіснування досліджень, які пов'язували консервативні ідеали, пов'язані з материнством, з тими, хто ставив під сумнів різницю між ідеологічним поглядом на материнство та різними втратами і проблемами, які становлять реальну життя жінок, позбавлених волі. Згідно розглянутим дослідженням, нам здається очевидним, що материнство в контексті тюремного ув'язнення приймає нову форму , Відмінну від тієї, що проживає поза в'язниці.

Хоча материнство важливо, ми ставимо під сумнів винятковий акцент на цьому аспекті жіночої самобутності, коли мова йде про можливості реабілітації ув'язнених жінок. У цьому сенсі ми звертаємо увагу на важливість зусиль по реабілітації для розгляду інших аспектів життя цих жінок, таких як робота і освіту, з метою сприяння звільненню і автономії жінок після взяття під варту.

Якщо один з батьків не є громадянином РФ, то в цьому випадку слід отримати в паспортно-візовому відділі довідку, що підтверджує російське громадянство дитини. зібравши перераховані документи на материнський капітал, слід передати пакет в відділення Пенсійного Фонду. Після прийому документів на розгляд заявник повинен отримати офіційний лист з рішенням про видачу (відмову у видачі) сертифіката протягом одного місяця.

Ключові слова: стать, в'язниця, материнство. Результати свідчать про співіснування досліджень, які пов'язували консервативні ідеали, пов'язані з материнством, та ті, які проблематізіровать різницю між ідеологічною версією материнства і серією втрат і проблем, що становлять реальну життя жінок, позбавлених волі. Згідно розглянутим дослідженням, нам здається очевидним, що материнство в контексті позбавлення волі передбачає конкретні і різноманітні контури того материнства, які здійснюються за межами в'язниці.

Хто може претендувати на отримання материнського капіталу?

Будь-яка сім'я, в якій друга дитина (і наступні діти) з'явився на світ після 1 січня 2007 року. До цієї дати дана соціальна підтримка не працює. Але у всіх випадках робляться такі уточнення. Право на отримання матеріальної допомоги від держави мають такі особи:

Громадянки Росії, які народили (усиновили) другого або наступних дітей;
особи чоловічої статі - громадяни Росії, які всиновили другої дитини (наступних дітей) у разі якщо відповідне судову ухвалу прийняло силу закону пізніше за 1 січень 2007 роки;
батьки або усиновителі за умови втрати матір'ю право на допомогу у зв'язку з соціальної підтримки ;
неповнолітні діти (в рівних частках до досягнення 23 років) у разі якщо єдиний батько або обидва батьки не мають право на фінансову державну підтримку

Як працює маткапітал

Хоча материнство важливо, ми проблематізіруем винятковий акцент на цьому аспекті жіночої ідентичності, коли згадуємо можливості ресоціалізації жінок-ув'язнених. Пенсійні установи, зосередившись виключно на материнстві, зміцнюють гендерні стереотипи більш широкого суспільства, розуміючи жінок виключно як матерів. У зв'язку з цим ми звертаємо увагу на зусилля по ресоціалізації, щоб розглянути інші сфери життя цих жінок, такі як робота і освіту, таким чином, щоб сприяти звільненню та розширенню прав жінок після в'язниці.

Використання материнського капіталу контролюється Пенсійними Фондами РФ. Під особливий контроль беруться сертифікати, що видаються неповнолітнім дітям, інтереси яких покликана захищати держава. Будь-які спроби перетворити сертифікат в готівку є незаконними.

На що можна витратити материнський капітал

1. Створення більш прийнятних умов проживання сім'ї:
погашення іпотеки або цільового житлової позики, а так же відсотків по ньому (крім оплати штрафів, пені, комісій та ін.)
сплата перших внесків в програмах пайового будівництва ;
витрати на індивідуальне будівництво
оплата реконструкційних робіт квартири / будинку, що мають на увазі обов'язкове збільшення житлової площі

Останній пункт вимагає пояснення - під реконструкцією в даному випадку НЕ мається на увазі капітальний ремонт . Мова йде саме про глобальні зміни в житловому об'єкті - прибудова, надбудова додаткового поверху і т.д. з обов'язковим збільшенням житлової площі. Перша частина виплачується після підтвердження проведення не менше 30% робіт, друга - після завершення будівництва і отримання свідоцтва.

Хоча жіноче населення мало в порівнянні з чоловічим населенням, незаперечно, що він являє собою значне число в тюремному контексті. Таким чином, з огляду на, що бразильська і світова пенітенціарна система була створена чоловіками і чоловіками, збільшення злочинності і тюремного ув'язнення жінок викликало проблеми, які раніше не розглядалися правової та тюремної системами.

У Бразилії, хоча тюремне ув'язнення жінок в палатах, камерах і підопічних від чоловіків вже відбулося, тільки після 1940-х років в відповідно до Кримінального кодексу було винесено рішення про те, що вироки, що накладаються на жінок, були виконані в установах, які мета тюремного укладення жінок. Однак на національному рівні тільки 79 в'язниць з 478 існуючих є виключно жінками. В даний час в тій самій державі чотири з 98 в'язниць є виключно жінками, з яких два знаходяться в місті Порту-Алегрі, столиці штату, одному в Гуайбе, столичному регіоні Порто-Алегрі і одному в державному узбережжі Торрес.

2. Оплата середньо-технічного, середньо-спеціальної та вищої освіти з обмеженням віку учня в 25 років за спеціальними федеральних програм . Основне правило - обраного навчального закладу має бути офіційно сертифіковано в рамках державних стандартів.

3. Зростання накопичувальної частки пенсійної допомоги матері. Такий варіант використовується в разі непотрібності двох перерахованих вище способів.

Пенсія і житлові умови

Хоча мотивація до злочинності, види скоєних злочинів і досвід тюремного ув'язнення для чоловіків і жінок різні, становище жінок у в'язницях і раніше, по-видимому, пов'язані зі спробами адаптувати існуючу і невидиму систему, з точки зору статі, в залежності від їх особливостей. Однак в контексті тюремних питань такі питання, як вагітність і материнство, вимагають подальшого аналізу наслідків тюремного ув'язнення для життя жінок. Таким чином, відсутність конкретних структур для опіки над вагітними жінками і питання про сталість дітей з матерями у в'язниці - це моменти, які в цій дискусії набули розголосу.

* Материнський капітал можна використовувати тільки після досягнення дитиною віку трьох років за винятком цілей, перерахованих в пункті 1.

Обмеження на використання материнського капіталу

1. Використання материнського капіталу на покупку житла обмежена перерахованими вище варіантами (первинний внесок, витрати на індивідуальне будівництво, погашення іпотечних кредитів). Пенсійний Фонд відмовляє в перерахуванні при покупці житлового будинку, в разі, якщо відповідний земельна ділянка не призначений для індивідуального житлового будівництва. Але дана угода дозволена законом - вирішувати питання з ПФ при такій покупці доведеться в суді;
2. На материнський капітал можна придбати автомобіль, меблі, побутову техніку та інше рухоме майно.
3. Материнський капітал не може бути використаний для отримання платних медичних послуг .

Материнський капітал та іпотечні кредити

Нюанси використання материнського капіталу при наявності іпотеки можуть бути перераховані наступним списком:

Маткапітал не є предметом застави;
при покупці житла за участю материнського капіталу нерухомість оформляється в спільну власність на всіх членів сім'ї. За умовами банку не завжди можливо наділити власністю дітей, але це і не обов'язково при покупці квартири в іпотеку. У цьому випадку оформляється нотаріальне зобов'язання для ПФ, про те, що після виплати кредиту протягом півроку буде виділена частка всім іншим членам сім'ї;
якщо мова йде про стартовий внесок за іпотечним кредитом, то необхідно чекати, коли дитина досягне трирічного віку.

Щодо останнього питання, з одного боку, є ті, хто сперечається про цю потребу в захисті і формуванні зв'язку між матір'ю і дитиною. З іншого боку, деякі стверджують, що в'язниця є нездоровою середовищем і тому непридатна для дітей.

згідно Федеральної конституції Бразилії та Статуту дитини і підлітка, обов'язком держави є забезпечення того, щоб жінка, яка перебуває під вартою, могла залишатися з дітьми в період грудного вигодовування. З метою забезпечення того, щоб це право гарантувалося жінкам, які позбавлені волі, стаття 83 Закону про кримінальне переслідування передбачає, що всі пенітенціарні установи для жінок повинні бути обладнані розплідниками, щоб вони могли доглядати і годувати своїх дітей грудьми, шестимісячного віку.

З урахуванням перерахованих обмежень можна використовувати материнський капітал на покупку квартири за умови видачі іпотечного кредиту. У деяких випадках сертифікат може допомогти в придбанні більш дорогого житла з переоформленням іпотечної кредитної лінії.

Материнський капітал та іпотека з держпідтримкою

Залучення материнського капіталу при отриманні пільгового іпотечного кредиту законодавством не передбачено. Даний тип кредитування здійснюється за річною ставкою 12% з максимальним терміном погашення позики в 30 років.

Материнський капітал і рефінансування

Материнський капітал можна використовувати в процедурах рефінансування для перекредитування на більш вигідних умовах. Однак в цьому випадку є одна бюрократична складність. Необхідно при отриманні нового кредиту виділити неповнолітньому дитині частку в житлоплощі, яка знаходиться в заставі у першого кредитора. Щоб здійснити процедуру зняття обтяження знадобиться деякий час. В іншому материнський капітал буде виступати як первинний внесок нового іпотечного кредиту.

Материнський капітал і покупка будинку, квартири, будинку, що будується, дачі

Відповідно до закону, купити будинок за материнський капітал, як це буває в звичайних випадках, не вийде. Теж саме стосується і квартир первинного і вторинного фонду. З іншого боку сертифікат завжди можна використовувати в якості першого внеску в пайові будівельні програми.

Як змінився материнський капітал в 2016 році і що чекати далі?

Багато батьків сьогодні задаються питанням - до якого року продовжили програму цієї матеріальної підтримки? В Уряді РФ і в державній Думі постійно вносяться пропозиції про необхідність переформатування даної соціальної допомоги . Останні новини про материнський капітал підтверджують - ця державна субсидія надаватиметься російським сім'ям до 31 грудня 2018 року.

З нововведень варто відзначити наступні пункти:

У статті 83 вищезгаданого Закону говориться, що. Таким чином, коли жінка, яка не перебуває у одному з цих підрозділів і близька до дев'ятого місяця вагітності, її переводять в установу з кращою структурою, що може ускладнити доступ до родини через відстані. Слід зазначити, що такі дані, можливо, змінилися в Останніми роками , Оскільки останній звіт, що містить відомості про даних, наданих бразильськими державами щодо ув'язнених жінок.

На додаток до дискусій про те, чи залишаються діти з матерями в тюремній середовищі, ми розуміємо, що сам досвід материнства в тюрмі повинен обговорюватися. Таким чином, такі питання, як те, що має бути матір'ю у в'язниці, і які уявлення і можливі привілеї, пов'язані з матерями в цьому контексті, є важливими питаннями в цій дискусії. З огляду на ці примітки, метою цього дослідження було проведення систематичного огляду материнства в контексті в'язниці з метою визначення панорами публікацій з цього питання, зокрема, з урахуванням того, що було створено на основі гендерного підходу.

Розмір материнського капіталу в 2016 році залишиться колишнім і складе 453 тис. Рублів;

З метою підтримки сімейних бюджетів під час кризи батькам дозволяється отримати повторну виплату в розмірі 25 000 рублів у другому півріччі

В іншому все процедури, пов'язані з отриманням і використанням мат. капіталу залишаються незмінними. Претендувати на отримання сертифіката можуть все російські родини , Що задовольняють критеріям, наведеним в першому розділі цієї статті.

Для Скотта термін «стать» відноситься до соціальних конструкцій, які обговорюють ролі, відповідні чоловікам і жінкам. Таким чином, гендер можна охарактеризувати як елемент, заснований на відмінностях між статями, а також спосіб надавати сенс відносин влади. Тому гендерний підхід повинен приймати критичну позицію в аналізі рівності і різниці, відзначаючи нову перспективу інтерпретації і зміни соціальної реальності.

Пошук проводився в травні місяці. Бази, згадані вище, були обрані з-за їх репрезентативності та тому, що вони мають високу ступінь повноти, полегшуючи пошук статей, пов'язаних з темою. Початковий пошук склав 74 дослідження. Після виключення з 13 повторних досліджень на початковому рівні залишилося 61 потенційно релевантні посилання. Сорок п'ять з них не відповідали цим критеріям і тому були виключені. Решта 16 досліджень були проаналізовані на основі критеріїв виключення, а саме: зосередження уваги на хімічної залежності або психічних розладах у жінок-ув'язнених або встановлення пріоритетів в обговоренні жіночої злочинності, а не на досвіді материнства.

У перспективі очікується скорочення варіантів залучення материнського капіталу з виключенням пункту про накопичувальної частини пенсії, як мало затребуваного пункту. Одночасно депутати розглядають можливість видачі сертифікатів тільки тим сім'ям, хто реально потребує матеріальної підтримки держави.

ПОПУЛЯРНІ НОВИНИ

З ціх крітеріїв Було Відаль п'ять ДОСЛІДЖЕНЬ, в результате чого в Останній базі Даних Було Опубліковано 11 статей. Процедура поиска показана на малюнку. Такі компоненти представлені у виде сінтезованіх в табліці. Що стосується дизайну, в дев'яти дослідженнях використовувалися якісні підходи в їх дослідженнях, причому пріоритет визначався кількісно-якісними підходом і кількісним методом, використовуваним для досягнення пропонованих цілей. Велика частина досліджень була отримана з США, за межами Канади, Бразилії, Ізраїлю та Португалії.

Обкладати чи не обкладати - питань більше немає Обкладати чи не обкладати - питань більше немає!

Не рідкість, коли бухгалтер, виплачуючи ту чи іншу суму працівникові, задається питанням: а чи обкладається ця виплата ПДФО та страховими внесками? А чи враховується вона для цілей оподаткування?

Серрас е Пірес провів дослідження, метою якого було побудувати теорію про батьківській поведінці ув'язнених матерів, у яких є діти у в'язниці в одній з установ Португалії. За допомогою інтерв'ю з матерями, які завершили вирок більше одного року, автори вказали, що характерним аспектом батьківської поведінки цих жінок була центральність і повна відданість дітям, оскільки це допомогло їм приділити час і не думати так багато в їх ситуації, пом'якшуючи наслідки тюремного ув'язнення і роблячи його більш терпимим.

Результати також вказували на мінімальну присутність батьків або тому, що вони також перебували у в'язниці, або тому, що в ув'язнених жінок більше не було жодних стосунків з ними. Така ж центральна роль у відносинах між матір'ю і дитиною була відзначена в дослідженні Шамай і качан, метою якого було зрозуміти значення материнства для ув'язнених жінок і то, як вони зазнали впливу тюремного ув'язнення в стосунках зі своїми дітьми під час і після періоду позбавлення волі. За допомогою поглиблених інтерв'ю з дев'ятьма колишніми жінками-в'язнями, які перебували в процесі примусової реабілітації ізраїльського тюремного населення, автори вказали, що тюремний досвід, хоча й болючий, може сприяти поліпшенню материнської ролі, навіть у випадках в яких відносини між матір'ю і дитиною були проблематичними до взяття під варту.

Податківці проти зміни порядку сплати ПДФО роботодавцями Податківці проти зміни порядку сплати ПДФО роботодавцями

В останні роки Неодноразово з'являлася інформація про розробки законопроектів, авторизованого якіх Хотіли змусіті роботодавців платіті ПДФО з доходів своих ПРАЦІВНИКІВ нема за місцем постановки на облік роботодавця-податкового агента, а за місцем проживання кожного співробітніка. Нещодавно ФНС вислови різко проти подібніх Ідей.

На що можна витратити материнський капітал

Це пов'язано з тим, що ці відносини стають центральним напрямком в емоційному житті жінок-ув'язнених. Така центральна роль виявилася пов'язана з особливим статусом ролі соціально значущої матері, яка була б важлива для управління триваючим почуттям невдачі, часто випробовуваним цими жінками, навіть для тих, хто не вважав себе хорошими матерями до їх тюремного ув'язнення. Шамай і качан також зробили висновок про те, що суспільство зацікавлене в зміцненні цього позитивного уявлення про материнство в тюрмі, оскільки розуміється, що жінки, які прагнуть підтримувати контакти зі своїми дітьми, з більшою ймовірністю будуть реабілітовані.

Один і той же рахунок-фактура може бути одночасно і паперовим, і електронним Один і той же рахунок-фактура може бути одночасно і паперовим, і електронним

Податкова служба дозволила продавцям, які виставили покупцеві рахунок-фактуру на папері, не роздруковувати другий примірник документа, що залишається у себе, а зберігати його в Електрон виде . Але при цьому він обов'язково повинен бути підписаний посиленою кваліфікованої ЕП керівника / головного бухгалтера / уповноважених осіб.

Рахунок-фактура: рядок «ідентифікатор держконтракту» можна не заповнювати Рахунок-фактура: рядок «ідентифікатор держконтракту» можна не заповнювати

З 01.07.2017 року в рахунках-фактурах з'явився новий рядок 8 «Ідентифікатор державного контракту , Договору (угоди) ». Природно, заповнювати цей реквізит потрібно лише при його наявності. В іншому випадку цей рядок можна просто залишити порожній.

На підставі якого документа видавати гроші під звіт На підставі якого документа видавати гроші під звіт

Видача підзвітних сум може проводитися або на підставі письмової заяви підзвітної особи, або по розпорядчого документа самої юрособи.

Зразок заяви про видачу сертифіката на материнський капітал можна знайти: сайт ПФР → розділ «Материнський (сімейний) капітал» → підрозділ «Як отримати сертифікат»

Термін розгляду заяви - не більше 1 місяця з дати її подання. Про результати (тобто про видачу або про відмову у видачі сертифіката) орган ПФР повідомить вас, направивши відповідне повідомлення протягом 5 днів в дати прийняття решени я п. 8 Правил № 1180н. Відмовити можуть, зокрема, якщо були представлені недостовірні відомості, наприклад, про черговість народження або про громадянство дитини, на якого покладено капита л подп. «В» п. 9 Правил № 1180н.

«Материнський» сертифікат можна отримати і за місцем перебування

Н.Г. Сальська, м Тихвін

Я постійно зареєстрована в Республіці Карелія, але проживаю з чоловіком в Ленінградській області з тимчасової реєстрації. Очікуємо другого малюка. Чи зможу я потім звернутися за сертифікатом за місцем мого нинішнього проживання?

: Так, зможете. Адже у вас є документально підтверджена реєстрація за місцем перебування я пп. 4, 5 Правил № 1180н.

Розрахуватися за комуналку капіталом не можна

А.Н. Симонян, сел. Верхнеастахов, Ростовська обл.

Я багатодітна мати-одиначка. Маю на руках сертифікат на материнський капітал, яким вже можу розпоряджатися. Чи можна з цих грошей погасити заборгованість за газ?

: Ні, не можна. Закон чітко обумовлює, на що можна спрямувати кошти федерального материнського капіталу а ч. 3 ст. 7 Закону № 256-ФЗ:

Не чекаючи досягнення 3-років -него віку дитини, засобами материнського капіталу можна скористатися лише для погашення кредитів (позик), взятих на придбання або будівництво Жиль я ч. 6.1 ст. 7 Закону № 256-ФЗ.

  • отримання освіти дитиною - як тим, у зв'язку з народженням якого виникло право на материнський капітал, так і іншими дітьми;
  • накопичувальну частину Трудової пенсії матері (або жінки, яка усиновила дитину).

При цьому його можна використовувати як на одне, так і на кілька з цих напрямків одночасно про ч. 4 ст. 7 Закону № 256-ФЗ, але тільки після того як дитині виповниться 3 роки ч. 1, 6 ст. 7 Закону № 256-ФЗ.

Був нетривалий період (з серпня 2010 р до квітня 2011 року включно про ст. 2, п. 2 ст. 4 Закону від 28.07.2010 № 241-ФЗ), коли ті, кому належить материнський капітал, мали право на одноразову виплату з нього в розмірі 12 000 руб. І ці гроші можна було витратити на свій розсуд. Але, як то кажуть, це було давно.

При цьому для «регіонального» капіталу законом суб'єкта РФ може бути передбачений більш широкий перелік цілей, на які він може бути направлений. Наприклад, у вас в Ростовській області, крім поліпшення житлових умов і навчання дитини, «регіональний» капітал можна пустити на оплату його лікування, а ще - на покупку автомобіл я ч. 1 ст. 11 Обласного закону Ростовської області від 18.11.2011 № 727-ЗС. У Республіці Саха (Якутія) - також і на медичну реабілітацію та санаторно-курортне лікування дитини (дітей), в тому числі за межами регіону, а також на розвиток особистого підсобного господарства , Включаючи купівлю сільськогосподарської техніки та ч. 3 ст. 6 Закону Республіки Саха (Якутія) від 16.06.2011 952-З № 803-IV. У Калінінградській області - на оплату обстеження і лікування не тільки дитини, але і матері, а ще на покупку меблів і побутової техніки д і ст. 7 Закону Калінінградській області від 11.07.2011 № 17. А ось в Архангельській області законодавці пішли далі інших: там мета використання «регіонального» капіталу визначена максимально широко - «на особисті потреби» п. 3 ст. 7 Закону Архангельської області від 22.06.2005 № 55-4-ОЗ.

До речі, багато суб'єктів встановлюють скорочений «вичікувальний» термін, після закінчення якого можна розпоряджатися «регіональним» материнським капіталом. Наприклад, в Свердловській област і ч. 1 ст. 6 Закону Свердловської області від 20.10.2011 № 86-ОЗ і Хабаровському кра е ч. 7 ст. 2 Закону Хабаровського краю від 27.07.2011 № 112 це можна робити після досягнення дитиною 2 років, а в Рязанській област і ч. 2 ст. 5 Закону Рязанської області від 15.11.2011 № 105-ОЗ і Приморському кра е ч. 7 ст. 7 (3) Закону Приморського краю від 29.12.2004 № 206-КЗ - 1 року.

Підготовчі курси при вузі можна оплатити з материнського капіталу

Л.Н. Логіновская, м Литкаріно, Московська обл.

Чи можна оплатити материнським капіталом підготовчі курси при інституті, куди старша дитина збирається вступати? Якщо так, то які документи для цього потрібні? І що робити з залишилася частиною материнського капіталу? Чи можу я потім пустити її на оплату навчання в цьому інституті, якщо дитина не пройде на бюджетне відділення?

: Закон дозволяє сплатити за рахунок коштів материнського капіталу платні освітні послуги, що надаються освітніми установами, що мають державну акредитацію ю п. 1 ч. 2 ст. 11 Закону № 256-ФЗ. При цьому, з одного боку, підготовчі курси при вузі не названі в переліку платних освітніх послуг, з іншого боку, цей перелік не закриті й п. 4 Правил, затв. Постановою Уряду від 05.07.2001 № 505.

Тому відповісти на першу частину вашого запитання ми попросили фахівця ПФР.

З авторитетного джерела

З авторитетного джерела

Заступник керуючого відділенням Пенсионного фонду РФ по м Москві і Московській області

"Кошти материнського (сімейного) капіталу можуть бути спрямовані на оплату навчання дитини на підготовчих курсах при інституті. При цьому до заяви про розпорядження цими коштами потрібно докласти наступні документ и п. 6 Правил, затв. Наказом Міністерства охорони здоров'я від 26.12.2008 № 779н; пп. 5, 9 Правил, затв. Постановою Уряду від 24.12.2007 № 926:

  • паспорт власника сертифіката на материнський капітал;
  • сам сертифікат;
  • свідоцтво обов'язкового Пенсионного страхування ;
  • копію договору, укладеного між власником сертифікату і освітньою установою, на надання платних освітніх послуг. При цьому в договорі повинні бути вказані умови оплати (сума, періоди і строки оплати);
  • копію свідоцтва про державну акредитацію вузу.

Обидві копії - і договору, і свідоцтва - повинні бути завірені посадовою особою вуз а ".

Що стосується частини материнського капіталу, що залишилася після оплати підготовчих курсів, то у вас є повне право направити її згодом на будь-яку з передбачених законом цілей, в тому числі і на оплату навчання дитини в вуз і т к. 1 ст. 7 Закону № 256-ФЗ. При цьому вік дитини на дату початку навчання не повинен перевищувати 25 років ч. 3 ст. 11 Закону № 256-ФЗ.

Нагадаємо, що при оплаті навчання за рахунок коштів материнського капіталу ви не маєте права на соціальний Відрахування з цієї суми и подп. 2 п. 1 ст. 219 НК РФ.

Материнський капітал готівковим не буває

Л.Д. Костенко, м Поверни, Воронезька обл.

Скажіть, чи є якісь варіанти отримання «материнських» грошей готівкою?

: «Материнські» гроші, як ви їх називаєте, ніколи не виплачуються одержувачу готівкою, тільки в безготівковій формі . Будь-які схеми їх переведення в готівку незаконні.

Махінації з переведення в готівку капіталу розцінюються правоохороних органами як шахрайство при отриманні виплат, вчинене в великому розмір е ч. 3 ст. 159.2 КК РФ. За це передбачено кримінальне покарання аж до позбавлення волі на строк до 5 років.

Правда, є один варіант, коли ці гроші можна «помацати»: якщо ви розпорядилися направити їх на будівництво або реконструкцію житлового будинку (його частини), при цьому будівельні роботи батьками будуть виконуватися самостійно, без залучення підрядників. В цьому випадку кошти материнського капіталу двома частинами будуть перераховані на ваш банківський рахунок, звідки їх можна знятий ь п. 2 Правил, затв. Постановою Уряду від 12.12.2007 № 862.

Мета використання материнського капіталу можна змінити, якщо поквапитися

Чи можливо після написання заяви про розпорядження коштами материнського капіталу а додаток 1 до Правил, затв. Наказом Міністерства охорони здоров'я від 26.12.2008 № 779н змінити мету, на яку вони будуть спрямовані? Например, в попередній заяві вказано «поліпшення житлових умов», але потім ми вирішили, що важливіше оплатити навчання старшої дочки в інституті.

: Так можливо. Для цього вам треба подати в своє відділення ПФР заяву про анулювання раніше поданої заяви (за встановленою форм е додаток 2 до Правил, затв. Наказом Міністерства охорони здоров'я від 26.12.2008 № 779н).

Тільки потрібно встигнути це зробити протягом 2 місяців з дня, як було подано спочатку заявленої е п. 13 Правил, затв. Наказом Міністерства охорони здоров'я від 26.12.2008 № 779н. А нову заяву про розпорядження коштами капіталу ви можете подати вже тоді, коли остаточно визначитеся, куди їх направити.

До моменту розпорядження материнським капіталом він встигне підрости

Народила другу дитину в серпні 2012 р Сертифікат на материнський капітал вже отримала, в ньому вказана сума 387 640,3 руб. ч. 1 ст. 10 Закону від 30.11.2011 № 371-ФЗ При цьому розпорядитися капіталом я зможу тільки в 2015 р, коли дитині виповниться 3 роки ч. 7 ст. 3 Закону № 256-ФЗ. Цікаво, це буде сума, зазначена в сертифікаті, або за рахунок індексації вона збільшиться?

: Сума, яка фігурує у вас в сертифікат е додаток № 2 до Наказу Міністерства охорони здоров'я від 18.10.2011 № 1180н, це, якщо так можна висловитися, «стартовий» розмір материнського капіталу, що вказується на дату видачі сертифіката. До моменту розпорядження материнським капіталом він щорічно індексується державою з урахуванням темпів зростання інфляції і ч. 2 ст. 6 Закону № 256-ФЗ і за час свого існування вже пристойно «підріс». Посудіть самі: якщо в 2007 році він становив 250 000 руб. ч. 1 ст. 6 Закону № 256-ФЗ, то в 2013 р це вже 408 960,5 руб. ч. 1 ст. 10 Закону від 03.12.2012 № 216-ФЗ

Увага

У заяві про розпорядження коштами материнського капіталу потрібно вказувати проіндексовану суму, що діє на дату написання заяви.

Так що не хвилюйтеся: разом з вашим малюком підросте і сума материнського капіталу, якої ви будете розпоряджатися. При цьому вам не потрібно буде міняти сам сертифика т п. 12 Правил № 1180н. До речі, оскільки вже відомий прогнозований рівень інфляції на найближчий дворічний період - по 5% ежегодн про ч. 2 ст. 1 законопроекту № 143344-6, можна прикинути і приблизний розмір капіталу:

  • на 2014 г. - 429 408,5 руб .;
  • на 2015 р - 450 879 руб.

Між іншим, за законом органи ПФР зобов'язані щорічно не пізніше 1 вересня поточного року персонально поштою сповіщати всіх осіб, які отримали сертифікат, про розмір їх материнського капіталу а ч. 4 ст. 6 Закону № 256-ФЗ; Лист ПФР від 21.01.2008 № КА-28-25 / 312. Але на практиці це часто зводиться до вивішування відповідних оголошень на стенді в відділенні ПФР.

Не секрет, що серед цілей, на які жінки направляють материнський капітал, пальму першості утримує поліпшення житлових умов. І тут теж виникає чимало запитань. На найцікавіші і злободенні ми відповімо в одному з найближчих номерів.

Хто може претендувати на отримання материнського капіталу?
Як змінився материнський капітал в 2016 році і що чекати далі?
Багато батьків сьогодні задаються питанням - до якого року продовжили програму цієї матеріальної підтримки?
Не рідкість, коли бухгалтер, виплачуючи ту чи іншу суму працівникові, задається питанням: а чи обкладається ця виплата ПДФО та страховими внесками?
А чи враховується вона для цілей оподаткування?
Чи зможу я потім звернутися за сертифікатом за місцем мого нинішнього проживання?
Чи можна з цих грошей погасити заборгованість за газ?
Чи можна оплатити материнським капіталом підготовчі курси при інституті, куди старша дитина збирається вступати?
Якщо так, то які документи для цього потрібні?
І що робити з залишилася частиною материнського капіталу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online