Кому на пенсії жити добре?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Спробуємо розібратися, кому ж на пенсії жити добре. Сьогодні майже всі держави схильні до демографічних проблем в тій чи іншій мірі. Це, в свою чергу, впливає і на пенсійну систему окремо взятої країни. Ідеальні сучасні пенсійні системи в світі просто не існує, і навіть у зовсім не бідній Англії 24% пенсіонерів живуть за межею бідності.

Найчастіше пенсійні системи або несправедливі, або неспроможні, або занадто дорого обходяться і державі, і населенню. Кожна держава намагається забезпечити більш-менш гідну старість своїм пенсіонерам, і одним це вдається краще, а іншим гірше.

ШВЕЦІЯ - САМА СОЦІАЛЬНА КРАЇНА.

Пенсійний вік - 65 років. Середня пенсія - 2000 доларів. Формується пенсія з 3-х джерел:

  1. державна пенсія
  2. професійна пенсія
  3. Приватні пенсійні заощадження.

Шведам з невисокими доходами держава гарантує мінімальну пенсію в 1050 доларів подружжю і 1180 - одиноким. На соціальне забезпечення літніх і старих виділяється найвищий відсоток з валового внутрішнього продукту, ніж в будь-якій іншій країні світу.

НІДЕРЛАНДИ - САМА СТІЙКА КРАЇНА.

Пенсійний вік 65 років (з 2020 р - 67 років). Середня пенсія 2700 доларів. За межею бідності в Голландії знаходиться не більше 6% пенсіонерів, і це найнижчий показник в Європі. Місцеві жителі, які вийшли на пенсію, отримують до 70% зарплати - це заслуга 3-х рівневої пенсійної системи. Для приїжджих - мінус 2% від належної суми за кожен рік (хто проживав менше 50 років). Тому робоче населення мають ще свої професійні пенсійні програми, що дозволяє і їм при стажі 40 років мати пенсію в розмірі 70% зарплати.

ЧИЛИ - САМА РАДИКАЛЬНА КРАЇНА.

Пенсійний вік: для чоловіків 65 років, для жінок - 60 років. Середня пенсія 250 доларів. З 1981 року крім державного пенсійного фонду стала діяти система особистих накопичувальних коштів. Кожен учасник пенсійної системи може сам регулювати і розмір внеску, і час виходу на пенсію (якщо на пенсійному рахунку вже є сума, що забезпечує йому виплату не менше 110% мінімальної гарантованої державної пенсії.

Держава гарантує мінімальну пенсію всім, хто протягом 20 років інвестував свої кошти, але не зміг накопичити достатню суму. Досить часто зустрічається така практика, коли працівник і роботодавець домовляються про те, що тільки з частини зарплати будуть здійснюватися виплати в соціальне страхування, і, як факт, більше третини клієнтів різних пенсійних фондів живе за межею бідності. Зовсім недавно в Чилі впровадили солідарну пенсійну систему, і тепер люди старше 65 років, що залишилися без приватної пенсії, отримують із солідарної пенсії 115 долар на місяць.

АВСТРАЛІЯ - САМА ЛІБЕРАЛЬНА КРАЇНА.

Пенсійний вік 67 років. Середня пенсія 1100 доларів. Австралійська пенсійна система дозволяє будь-якому зареєструвати свій особистий пенсійний фонд і управляти пенсійними грошима самостійно. Якщо інвестиційна стратегія обрана невдало, держава забезпечує державною пенсією по старості, яка залежить від доходу австралійця і вартості його активів.

Така державна пенсія становить 1100 доларів для одиноких і 980 доларів для подружніх пар, але на неї може розраховувати тільки ті, хто, як самотня людина, має дохід з активів не більше 145 доларів, і як подружня пара - до 254 доларів. Австралія витрачає на виплату пенсій близько 10% бюджету, тому участь майбутніх пенсіонерів в приватних пенсійних фондах обов'язково.

РОСІЯ - САМА НЕПЕРЕДБАЧУВАНА КРАЇНА.

Пенсійний вік для чоловіків - 60 років, для жінок - 55 років. Середня пенсія 255 доларів. Витрати на пенсії - 10% ВВП. У 2002 році Росія додала до існуючого розподільного рівню ще й накопичувальний рівень, тим самим розділила відповідальність між державою і самим населенням за забезпечення безбідної старості. 6% від фонду оплати праці роботодавець зобов'язаний відрахувати для формування накопичувальної частини.

Накопиченнями майбутніх пенсіонерів управляє Зовнішекономбанк, але на сьогодні накопичувальна система практично в стадії провалу, тому що річна прибутковість інвестицій за все на 4% вище інфляції, а це означає, що для людей, які вийшли на пенсію в 2035 році, сума накопичень складе не більше 16% середньої щомісячної пенсії.

22.03.12 джерело

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online