Військкомат втратив особиста справа

  1. Плюси і мінуси втрати
  2. Втратили справа в військкоматі: що робити?
Васильєв Єгор

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Юрист Служби Допомоги Призовникам в Санкт-Петербурзі

4 363 переглядів

24.06.2019

Особиста справа призовника - його візитна картка. У ньому міститься вся інформація про молоду людину, його докладне досьє. Здавалося б, такі цінні відомості повинні зберігатися дбайливо, але на практиці ці папки часто зникають з архіву. У цій статті я розповім, що робити призовнику, у якого втратили особиста справа у військкоматі, і як цей факт може вплинути на призов до армії.

У цій статті я розповім, що робити призовнику, у якого втратили особиста справа у військкоматі, і як цей факт може вплинути на призов до армії

Плюси і мінуси втрати

Коли хлопцеві виповнюється 16-17 років, він зобов'язаний встати на первинний військовий облік. У день постановки на допризовників заводиться спеціальне персональне досьє, в якому зберігаються всі відомості, необхідні для виставлення придатність і визначення виду і роду військ, в які він може бути направлений. У міру накопичення даних папка наповнюється копіями:

  • паспорта - всіх сторінок, на яких є позначки;
  • атестата, диплома - документів про основне і додатковій освіті;
  • посвідчень про проходження підготовки в патріотичних організаціях і наявності спортивних розрядів;
  • виписок з карти амбулаторного хворого і результатів аналізів;
  • характеристик з місця навчання, роботи.

Армійські форуми наповнені питаннями: що буде, якщо військкомат втратить особиста справа і як може позначитися факт втрати на можливості призову на службу. Відповіді на це питання суперечливі. Одні лякають наслідками за ухилення , Інші кажуть, що нічого не буде, так можна дотягнути до 27 років, а після прийти і отримати «віннеки». Але які з відповідей вірні і законні?

Мінуси і плюси втрати документів залежать від того, як ви ставитеся до служби в армії. Гарна новина для тих, хто ухиляється: пропажа може означати те, що про військкомат про нього тимчасово забуде і не будуть відправляти порядку на призовні заходи. Тимчасово - до тих пір, поки папка бракуватиме або поки призовнику не доведеться оформляти документи і влаштовуватися на роботу, тому що роботодавець або органи, відповідальні за видачу документів, передають інформацію про громадян до військкомату.

думка експерта

Військовий квиток - це документ військового обліку, який необхідний студентам, які втратили право на відстрочку, а також всім молодим людям при працевлаштуванні або отриманні паспорта і посвідчення водія. Дізнайтеся, чи є у вас підстави для отримання цього документа без проходження військової служби, на сторінці « Допомога призовникам ».

Катерина Міхеєва, керівник юридичного відділу Служби Допомоги Призовникам

Якщо у військовому комісаріаті не згадають про призовників, то при досягненні 27-річного віку він може з'явитися до військкомату і отримати довідку ухильника. Військовий квиток «загубився» призовнику не передбачений, так як при відсутності повісток військовозобов'язаний громадянин зобов'язаний самостійно з'явитися на призовні заходи.

Тепер про мінуси. Досьє зберігається в архіві в єдиному екземплярі. Якщо виявиться, що воно зникло - молодій людині доведеться заново збирати всі документи. Копії паспорта або посвідчень про освіту, легко відновити. Але при втраті оригіналів медичних карт вся інформація про стан здоров'я призовника зникне. Це означає, що матеріали, які підтверджують непризовного діагноз і звернення за медичною допомогою, доведеться відновлювати власними силами. Основні відомості містяться в амбулаторній карті. Але так як її неможливо відновити, хворому можуть змінити категорію придатності з «В» на «Б».

Проблеми при втраті особової справи можуть виникнути і у тих призовників, які вже пройшли призовні заходи. Наприклад, в практиці Служби Допомоги Призовникам був випадок, коли співробітники військового комісаріату не видали призовнику військовий квиток через втрату особистого справи.

Втратили справа в військкоматі: що робити?

Що робити, якщо загубилася особиста справа у військкоматі, повинен вирішити сам молодий чоловік. Якщо проблем зі здоров'ям немає, служба в армії небажана , А замість військового квитка зійде і довідка - можна не приходити до військового комісаріату до 27-річчя. Але пам'ятайте, що за неявку доведеться заплатити штраф, а особиста справа може бути виявлено в будь-який момент.

Якщо потрібен «віннеки», а не довідка, зверніться до районного військкомату з вимогою відновити особиста справа. Якщо на руках є оригінали документів, заново зібрати досьє не важко. Досить зробити ксерокопії і передати їх до військового комісаріату.

C повагою до Вас, Васильєв Єгор, юрист Служби Допомоги Призовникам.

Допомагаємо призовникам отримувати військовий квиток або відстрочку від армії на законних підставах: 8 (800) 333-53-63.

Але які з відповідей вірні і законні?
Втратили справа в військкоматі: що робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online