В яких випадках позбавляють водійських прав назавжди

  1. За які порушення позбавляються прав
  2. Хто має право винести рішення про довічне позбавлення права водіння
  3. Позбавлення прав за борги
  4. де фіксується
Позбавлення водійських прав

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щорічно законодавство посилює покарання за порушення правил дорожнього руху.

Це має сприяти поліпшенню ситуацій на дорогах.

Перш ніж зробити провина, водій повинен задуматися про можливі його наслідки .

Правда, не всі водії ставляться до сумлінної категорії осіб.

Так, і немає таких людей, які були б застраховані від помилок. Тому багатьом людям цікаве питання, в яких випадках позбавляють водійських прав, і чи може це статися безстроково.

Навігація по статті

За які порушення позбавляються прав

Алкоголь за кермом

Іноді людей цікавить тема, в яких випадках позбавляють водійських прав довічно.

Кожна людина, керуючий транспортним засобом повинен розуміти, що уникнути неприємностей можливо тільки дотримуючись встановлених правила .

Однак не завжди обставини складаються так, що винен сам водій.

У багатьох випадках виною події можуть виступати пішоходи або погодні умови.

Відзначимо, що позбавити права керування водія можна за таких обставинах :

  • водій знаходиться під впливом алкоголю
  • передача керування автомобілем особі в стані алкогольного сп'яніння
  • виїзд на зустрічну через суцільну смугу
  • від'їзд з місця ДТП
  • обгін на території дії знака обгін заборонений
  • проїзд в недозволеному місці, де встановлено спеціальний знак «цеглина»
  • умисна фальсифікація реєстраційних знаків
  • застосування недозволених світлових приладів

Найчастіше особа, яка керує автомобілем, порушує ряд правил одночасно. Подібні дії не сприяють збільшенню терміну обмеження в праві водіння. У такій ситуації час позбавлення за кожну провину підсумовується.

Перевищення швидкості

Припустимо, водій під впливом алкоголю перевищив швидкісний режим на 77 км / год.

У цій ситуації передбачено два покарання: за алкоголь до 2 років, перевищення швидкості до 6 місяців.

При прийнятті рішення суддя прийме до уваги обидва факти порушення, і швидше за все водій буде позбавлений права керувати машиною на термін в два роки і шість місяців.

Тим не менш, є мінімальний поріг покарання, встановлення часу обмеження багато в чому залежить від обставин справи.

Важливо! Не існує закону, прописують можливість позбавити людину права водіння безстроково.

Ще з 2009 року почалися суперечки про прийняття закону позбавляти водіїв права керування машиною назавжди. Пропонувалося безліч варіантів, деякими з них були:

  • позбавлення прав назавжди після третього факту виявлення водіння в нетверезому стані
  • вторинне перевищення швидкості тощо

Проте, до теперішнього часу не існує подібного закону. Швидше за все, це пов'язано з розбіжністю в думках. Одні думають, що тільки довічне позбавлення допоможе уникнути великої кількості пригод. Інші впевнені, що прийнявши подібний закон підвищиться корупція.

Тому зараз обмежити водія в праві їзди безстроково можуть тільки медичні протипоказання. Але подібні умови не відносяться до покарання.

Хто має право винести рішення про довічне позбавлення права водіння

Починаючи з 2014 року, був введений закон , В якому зазначалося, що забрати позбавити права керування можна тільки через судову інстанцію. Забрати посвідчення на місці події, зараз, інспектор ДАІ не має права. Загальна процедура відбувається так:

  • На місці порушення інспектор складає протокол, в якому описується вся ситуація. Забрати посвідчення він не має права, тому він залишається у власника.
  • Далі відбувається розгляд ситуації в Державтоінспекції спеціальною комісією. Якщо вона приходить до висновку, що необхідно позбавити водія права керування документи передаються до суду.
  • Суддя по наданій документації приймає рішення. Після чого у водія є десять днів на оскарження постанови суду. Якщо цього не відбувається, рішення вступає в силу. І саме з цього моменту починається термін обчислення покарання .

Водієві за законом дається три дні, на те, щоб здати посвідчення водія в ГИБДД. Якщо він не робить цього, термін обчислення покарання так і не почнеться, поки не буде проведена здача документа.

Поки рішення суду не вступило в силу, водій має повне право користуватися документів і їздити за кермом автомобіля. Звідси може виникнути ситуація з повторним позбавленням права керування. І звичайно, такі ситуації можуть збільшити обмеження в керуванні на довгий час.

Проте, будь-яке позбавлення права водіння встановлюється тільки судовою інстанцією.

Позбавлення прав за борги

Оплата транспортного боргу

Існує ще один спосіб позбутися своїх прав.

Під час рейдів забрати документ може інспектор ДАІ, якщо в базі водій висвічується як боржник.

Зазвичай сюди потрапляють неплатники з сумою боргу понад десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Звичайно, це тимчасово обмеження прав, але до того моменту, поки водій не поверне борг.

Якщо він не збирається його виплачувати, документи йому ніхто не віддасть. Тут і виникає можливість позбутися права водіння безстроково.

Варто відзначити, що тимчасове обмеження накладається тільки, коли боржник не бажає добровільно гасити борг. Тобто спочатку пристави попереджають боржника про наявність боргу і просять його оплатити. Уже в разі відмови внесення грошей на банківський рахунок, його можуть позбавити прав.

Слід знати, якщо боржник не отримав лист з вимогою сплатити борг, але воно надійшло на пошту, він все одно вважається повідомленим.

Тому рекомендується самостійно контролювати наявність своїх боргів. Інакше можна дізнатися про них вже від інспектора ДІБДР, коли він буде їх забирати.

Тоді цілком слушно виникає питання, в яких випадках позбавляють водійських прав за борги . До штрафників в даній ситуації віднесуть за виникнення заборгованості:

  • по аліментах
  • відшкодування шкоди
  • майновий і моральний збиток
  • штрафи ГИБДД

Тому рекомендується іноді перевіряти наявність штрафів та боргів за спеціальними баз в інтернеті, не варто чекати позбавлення прав. Але, якщо все таки людина виявив в базі незначний борг, сильно переживати не варто, обмежити в водінні можна людини тільки при сумі заборгованості перевищує 10 000 рублів.

Тимчасове позбавлення діятиме до моменту повного погашення боргу. Крім того, слід розуміти, що зняття обмежень може затягнутися. Тому запобігти неприємностям краще, ніж потім виправляти ситуацію.

де фіксується

Коли рішення про обмеження права водіння прийнято і набуло чинності, про це інформується ГИБДД. Тобто порушник, який вирішив схитрувати і не віддавши самостійно документ, швидше за все, буде спійманий на дорозі. Просто тому що інформація про нього буде в базі ГИБДД .

Перевірити наявність обмежень може будь-яка людина. На сайті ГИБДД подібна інформація зберігається у відкритому вигляді. Для цього достатньо заповнити серію і номер прав водія.

Про довічне позбавлення прав за водіння в нетверезому вигляді:

Ще по цій темі:
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online