Плати за воду по-новому: киянам пояснили як

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Київводоканал попередив, що відтепер система нарахування плати за холодну воду зміниться. Основна зміна торкнеться, само собою, загальнобудинкових лічильників, до яких по суті і буде прив'язана щомісячна оплата.

"На основі показників будинкового лічильника відбуваються нарахування жителям багатоквартирних будинків за холодне водопостачання і водовідведення. Потім від показників будинкового лічильника віднімається сума показників квартирних лічильників. Різниця ділиться на мешканців будинку, у яких немає квартирних лічильників", - пояснюють в Київводоканалі.

При цьому жителі, у яких не встановлено лічильник, платитимуть за холодну воду виходячи з встановлених нормативів по кількості проживаючих осіб. Однак такий рахунок може бути в рази вище, ніж той, який виставляється при наявності будинкового лічильника.

Київводоканал попередив, що відтепер система нарахування плати за холодну   воду   зміниться

Другим етапом все показники заносяться до відповідного акту, який повинен бути підписаний представником керуючої організації (ЖЕК, ЖБК, ОСББ та інші). Після цих процедур інформація потрапляє до інженерам Київводоканалу, які і заносять дані в електронну базу і проводять нарахування жителям.

Як повідомляв раніше портал "Знай. Ua" зовсім скоро в українських багатоповерхівках поголовно встановлять лічильники на тепло і воду . Йдеться про будинкових лічильниках, за показниками яких і потрібно буде оплачувати комуналку. Відповідно до прийнятого закону "Про комерційний облік комунальних послуг", всі лічильники на тепло повинні встановити до серпня цього року, а лічильники води - до серпня 2019 го, займатися цим повинні постачальники послуг.

Головна зміна - вважати платіжки будуть по будинковим, а не квартирних лічильниках. Закон передбачає, що комунальна послуга надається на весь будинок, тому і платити потрібно за все кількість води і тепла, яке потрапило в багатоповерхівку. Якщо мова йде про тепло, то і зараз далеко не в кожному будинку є технічна можливість встановити квартирний лічильник, тому найчастіше і до прийняття закону в силу вважали за загальним приладу обліку. А ось з водою ситуація зміниться більш, ніж кардинально.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online