Омська Губернія: Затверджено нормативи споживання комунальних послуг водопостачання та водовідведення для населення Омської області

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Затверджено нормативи споживання комунальних послуг водопостачання та водовідведення для населення Омської області

На брифінгу 16 вересня заступник голови РЕК Омської області Світлана Круглова повідомила, що для розрахунку нових нормативів використаний диференційований підхід з урахуванням 12 ступенів благоустрою та поверховості будинків. Головною умовою для розрахунку нормативів споживання холодного водопостачання в місті Омську стало наявність колективних приладів обліку в будинках чотирьох типів благоустрою. Нормативи гарячого водоспоживання вдалося розрахувати для 5-9-поверхівок по аналогії з контрольною групою будинків, оснащених загальнобудинковими лічильниками. Щомісячне зняття показань приладів обліку ресурсів на таких будинках проводилося в грудні 2013 року, лютому і березні 2014 року. Для визначення середніх нормативів водоспоживання довелося проаналізувати більше 138 тисяч актів з зафіксованими даними.

Методика визначення нормативів неодноразово обговорювалася на засіданнях Громадської Ради при РЕК. Всі розрахунки перевірили незалежні експерти Науково-дослідного центру муніципальної економіки. Правління РЕК затвердив нормативи споживання послуг 11 вересня, вони вступлять в силу 22 вересня, і в жовтневих квитанціях вже будуть внесені зміни.

Нові нормативи поквартирного споживання по холодній і гарячій воді для 5-поверхових будинків складають 5,1 куб.м. і 3,4 куб. м. на людину відповідно. Для 9-поверхових будинків поквартирний норматив споживання холодної та гарячої води складе 5,0 і 2,6 куб. м. відповідно. Нормативи споживання води на загальнобудинкові потреби (ОДН) складуть для 5-ти і 9-ти поверхових будинків 0, 041 куб. м. в місяць на 1 кв. м. загальної площі будинку та 0,027 куб.м. на 1 кв. м. площі (відповідно). Таким чином, з урахуванням нових нормативів плата за поквартирне водоспоживання трохи підвищиться, а за ОДН - знизиться.

Варто зазначити, що середні нормативи холодного водоспоживання в Омській області становлять 3,6 куб. м. на людину, що менше середніх показників по регіонах Росії - 5,47 куб. м на людину.

Для більш точного обліку ресурсів у житловій сфері необхідно ставити загальнобудинкові і поквартирні лічильники. Вони стимулюють споживачів до економії, дозволяють виявити втрати і заощадити кошти платників.


16.09.2014 14:35

Версія для друку

Поділитися в соціальних мережах:
Поділитися в соціальних мережах:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online