Немає гарячої води: що робити в цій ситуації і куди дзвонити, план дій

  1. алгоритм дій
  2. Причини відсутності ГВС
  3. Номери телефонів екстрених служб
  4. перерахунок ГВС
  5. Кому скаржитися на керуючу компанію

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні, коли всі звикли до сучасного комфорту, залишитися надовго без гарячої води ніхто не хоче. Багато хто задається питанням, куди дзвонити, якщо ГВС відключили, адже його відсутність веде до незручностей і зіпсованому настрою. Тому краще відразу з'ясувати причину. А якщо відключили надовго гарячу воду, то зробити перерахунок.

алгоритм дій

алгоритм дій

Відразу після перших негативних емоцій виникає питання, куди скаржитися на подібні порушення і куди звертатися за допомогою, якщо немає води в квартирі. Найкраще негайно зателефонувати в компанію, що управляє, яка утримує будинок. Можливо посадові особи знають про відсутність ГВП і точно скажуть, куди дзвонити.

Також можна дізнатися відомості в платіжці за комунальні послуги, на ній є координати для звернення за відсутності ресурсів, що поставляються. Напевно підкажуть інформацію в диспетчерський, номера якої слід тримати в телефонному довіднику. Такі дані часто є на дошці оголошень в під'їзді.

Скаржитися краще разом з іншими квартиронаймачами, так воду включать швидше, адже колективні запити набагато ефективніше, ніж поодинокі.

Крім усних звернень, слід поскаржитися на відсутність води та по інтернету. Це можна зробити на сайтах жилинспекции, Росспоживнагляду і прокуратури. Зразок звернення є в мережі. Існують і інші майданчики, де можна залишати звернення про проблемні ситуації в сфері ЖКГ.

Щоб були докази при наступному зверненні до судових інстанцій, потрібно подавати скарги письмово. При цьому на другий зразок заяві секретар повинен проставити дату і вхідний номер скарги. При відмові в цьому, відправляйте рекомендований лист з повідомленням в ЖЕК, це і буде доказом звернення до керівних органів. На те, щоб розібратися зі скаргою, КК відводиться три робочих дня. Якщо і після цього відсутня гаряча вода, то звертайтеся в прокуратуру або суд.

Причини відсутності ГВС

Причини відсутності ГВС

Найчастіше причинами того, що відключили воду в будинку, бувають ремонтні або профілактичні роботи на теплоцентралі або в трубопроводі. Власників нерухомості заздалегідь сповіщають про це через керуючу компанію. Якщо подібних оголошень не було, то можливо сталася аварія в системі водопостачання.

Сьогодні в більшості випадків житловий фонд вже не новий і сильно зношений. Капітального ремонту чекати потрібно досить довго, а труби в цей час іржавіють і псуються. При корозії водопровід стає ненадійним, а на лініях часто відбуваються раптові поломки. Щоб цього уникнути, співробітники керуючої компанії влітку проводять профілактичні роботи, відключаючи на час гарячу воду, чому її і не буває в крані в цей період.

Номери телефонів екстрених служб

У всіх містах існують екстрені служби, в які потрібно звернутися, коли кран не подає гарячу воду. У Москві - це МОЕК . У столиці потрібно дзвонити на «Гарячу лінію», яка працює 24 години на добу по телефону 8-800-700-40-70.

Скарга на відсутність подається і в Мосжилинспекцию, її «Гаряча лінія» також працює 24 години без вихідних. Телефони: 8 (495) 681-77-80, 681-21-45, 681-20-54. Якщо немає гарячої води, опалення і відключили ще й холодну воду, то дзвонити слід за вищевказаними номерами.

Також як і на прикладі Москви, в інтернеті можна знайти адреси і телефони МОЕК і жілінспекциі в будь-якому регіоні РФ.

Слід знати, що всі керуючі компанії повинні постачати якісні послуги всім наймачам і власникам квартир в багатоповерхових будинках. Адже за все це платиться в повній мірі. За ці гроші видається зарплата співробітникам служб ЖКГ, з них і треба вимагати наявності води в кранах цілодобово.

перерахунок ГВС

У разі, коли гарячої води немає тривалий час або вона поганої якості, не відповідає санітарним нормам, то бухгалтерія керуючої компанії робить перерахунок на вимогу . Перед цим треба засвідчити факт відсутності ГВС. Для цього необхідно звернутися в Водоканал і запитати номер реєстраційних даних поданої скарги. Це буде доказовою базою в суді на відключення води.

Потім потрібно написати заяву в керуючу компанію, щоб вона перерахувала плату за ГВП. Зразок заяви можна ска чать тут , Також зразок є в бухгалтерії КК. Коли в диспетчерській водоканалу знають з якихось причин немає води, то вони про неї говорять по телефону. Якщо немає, то за адресою виїжджають співробітники не пізніше двох годин для з'ясування причин.

Коли відсутність води підтвердилося, то за фактом відсутності гарячого водопостачання сума виплат знижується на 0,15%. Якщо приладів обліку в квартирі немає, то перераховують платіж відповідно до норми споживання. Перерахунок не робиться, коли води не було менше, ніж це можливо за нормативами:

  • чотири години при аварійних роботах по водопостачанню;
  • добу при раптових неполадки на тупикової магістралі;
  • вісім годин на місячний термін сумарно при рядових відключеннях.

Кому скаржитися на керуючу компанію

Якщо ви зверталися в керуючу компанію з приводу відсутності води в кранах, а проблема повторюється, причому неодноразово, то потрібно   скаржитися в Росспоживнагляд Якщо ви зверталися в керуючу компанію з приводу відсутності води в кранах, а проблема повторюється, причому неодноразово, то потрібно скаржитися в Росспоживнагляд . Перераховують квитанції навіть при плановому профілактичному відключенні, коли терміни виконання були більше, ніж належить.

Є й інші органи, які контролюють керуючі компанії . Крім вищезгаданої організації, це місцевий парламент і адміністрація. У них є комісії по комунальному господарству.

Крім цього, є й інші варіанти вирішення питання. Перед виборами в Думу, місцеві органи влади, мерію потрібно звертатися в крупні партійні осередки. Так ви отримаєте допомогу на досить значному рівні. Коли ж з керуючою компанією виникла конфліктна ситуація, то можна ризикнути звернутися в ЗМІ.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online