Застосовуючи логіку в гідрології

  1. Сенс життя
  2. «Розумне» використання води, «розумні» міста
  3. Так багато вантажівок. Виглядає як парад
  4. Сільське господарство, параметри солоності, свердловини, сталий розвиток
  5. Підвищення рівня життя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Може бути складно уявити, що величезна кількість людей не мають доступу до прісної води, не кажучи вже про достатню кількість води для приготування їжі, миття або вирощування їжі. Ця несправедливість, сприяла формуванню Цілі сталого розвитку № 6 ( SDG 6 ) На чисту воду і санітарні умови.

Багатообіцяючі Цілі сталого розвитку підкреслюють важливість водних ресурсів в розвитку майбутнього, про що свідчить діяльність трьох технічних комітетів ІСО, які займаються різними аспектами проблем водних ресурсів. Це ISO / TC 147, Якість води; ISO / TC 224, Послуги з експлуатації систем подачі питної води і відведення стічних вод. Критерії якості послуг і показники ефективності; ISO / TC 282, Повторне використання води. Поряд з цілями сталого розвитку робота, виконана в даних технічних комітетах ISO та над стандартами, які вони розробляють (в даний час розробляється більше 80 документів), зачіпає більш широку область, ніж водні ресурси, - вона зачіпає такі сфери діяльності, як сільське господарство і виробництво продуктів харчування, а також розумні міста. Ми зосередимося на питанні повторного використання води: як міжнародні стандарти будуть надавати керівництво, яке означає, що вода використовується за призначенням?

Може бути складно уявити, що величезна кількість людей не мають доступу до прісної води, не кажучи вже про достатню кількість води для приготування їжі, миття або вирощування їжі

Рішення не завжди очевидно

Можна уявити, що краще рішення буде знайдено, якщо всі джерела води будуть оброблені належним чином і очищені, але це трапляється не завжди так. Представники ISOfocus взяли інтерв'ю у експерта Зіллея Ноеба (Zillay Nawab), що займається питаннями водних ресурсів, який пояснює, як радикально потреби відрізняються від передбачуваного використання. Маючи більш ніж 30 річним досвідом, роботи пан Зілля вносить цінний внесок в розробку стандартів ІСО, беручи участь в діяльності більше п'яти комітетів і скликаючи цільову групу з питань комунікації ISO / TC 282. Перше, що він сказав мені, - це те, що «існують дві можливості для повторного використання: збір та обробка. Обидва аспекти вимагають розвиненої інфраструктури та несення істотних витрат, і чим чистіше ви захочете зробити воду, тим більше вона буде коштувати ».

Це говорить про те, що важливе значення має перспективне планування. Як пояснює Зілля: «Важливо, щоб вода не загрязнялась на етапі збору, оскільки вода, призначена для домашнього використання, щодо« чиста »в порівнянні з водою, яка застосовується в технологічних процесах або для змиву туалету. Крім того, вода, яка буде використовуватися в промислових умовах, наприклад для охолодження, не потребує в тій же мірі в обробці, що і питна вода, - це буде марна трата ресурсів ». Він додав, що в «деяких випадках від промисловості потрібна додаткова ступінь очищення з метою видалення шкідливих речовин перед їх викидом в водойму, грунт або дренажну систему. Це не єдиний випадок, існує багато прикладів забруднень і виникаючих проблем зі здоров'ям ».

Будучи захисником водних ресурсів, Зілля розглядає міжнародні стандарти як чіткі керівні принципи, спрямовані на сприяння містобудівникам і суспільним групам при розробці рішень, які будуть працювати на них. Стандарти ISO гарантують, що всі сторони, будь то муніципалітети, виробники, страхові компанії або організації, що займаються питаннями розвитку, братимуть участь в конструктивних обговореннях із застосуванням загального словника, а також з урахуванням загального розуміння того, що являють собою кращі практики.

Зілля живе і працює в Канаді, але навчався інженерній справі в США і родом він з Пакистану. Його глобальна точка зору на процеси ІСО, засновані на консенсусі, носить позитивну оцінку. Він розповідає про переваги взаємодії, коли досвідчені і забезпечені ресурсами країни-члени ІСО підтримують країни, що розвиваються-члени в спільну розробку стандартів. Такий механізм є частиною роботи ІСО з нарощування потенціалу. Зілля додає, що ефективність міжнародної стандартизації може бути підтримана за допомогою «інформування, консультацій із зацікавленими сторонами, взаємодії та співпраці з нерозвиненими і країнами, що розвиваються». Зрозуміло, що роль Зіллея як керівника групи комунікацій є доповненням до технічної експертизи.

Очисні споруди.

Сенс життя

Технічні виклики, пов'язані з повторним використанням води, взаємопов'язані з їх роллю як основи всього життя і більшості рідин. Говорячи на хімічному мовою, вода може розчиняти багато речей. Саме тому ми використовуємо її для прання речей і зрошення сільськогосподарських культур, але чи можливо це назвати проблемою, коли потрібен лише склянку води? Воду, в якій немає домішок, досить важко знайти.

Факт, що дві третини планети покриті водою, являє собою головоломку. Вона виглядає як питна вода, але ви не можете пити її або використовувати для сільського господарства, по крайней мере без будь-якого очищення.

Проблема опріснення зацікавила покоління інженерів. Технології стали ще ближче, але нинішній стан справ такий, що хоча це і можна зробити навіть у великих масштабах, опріснення обійдеться дорого як у фінансовому, так і в екологічному плані. Технологія спирається, як правило, на енергоємні ступені дистиляції чи на складні мембрани, хоча тенденція до розвитку великих міських центрів в несприятливих умовах може означати, що не існує інших варіантів.

Історично більшість великих міст були засновані навколо річок (фактично в Європі існує тільки одна столиця, що не розташована поблизу великої річки). Переваги полягають не тільки в зручному транспортному розташуванні, але також і в можливості насолоджуватися природними видами. Річки в центрі міста свідчать про першорядної важливості водних ресурсів. І вони все ще широко використовуються як для подачі води, так і для транспортування відходів. Але як щодо нових міст, які виникли на місцях, де існує брак води? А як щодо міст майбутнього, які будуть відчувати нестачу водних ресурсів?

«Розумне» використання води, «розумні» міста

Така ситуація особливо помітна в містах, які швидко розвиваються, і мало хто розвивався швидше, ніж сліпучі міста Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ). Поряд із залученням мільйонів туристів для ОАЕ як місця призначення, так і туристичного центру, також характерні найвищі темпи зростання населення в світі, які становлять приблизно 8% і є одними з найшвидших у світі, частково через великого припливу населення, якому обіцяні прибуткова робота і розкішне проживання.

Насправді Зілля працював в Абу-Дабі більше 20 років в сфері соматичних комунальних каналізацій і водоочіщающіх систем на Близькому Сході. Більш ніж 40 км завдовжки і 5,5 м в діаметрі, тунель являє собою приклад сучасної інженерії. У країнах Перської затоки, де вода починає свою течію і надходить в основному від опріснювальних установок, складність повторного використання води та інформування громадськості про те, як менше її використовувати, в першу чергу сприяли появі міст, ефективно використовують водні ресурси.

Зілля розповідає про деякі перспективи скорочення витрачання ресурсів, наприклад: «Жителі все ще використовують в два рази більше води, ніж в найбільших містах Канади, але коли справа стосується повторного використання, регіон має хорошу репутацію». Золота медаль дістається ізраїльському Тель-Авіву, де 90% повторно використаної води застосовується як для сільського господарства, так і для промисловості, але Абу-Дабі з 85% не відстає в результаті вливання багатомільярдних інвестицій.

Так багато вантажівок. Виглядає як парад

У сусідньому Дубаї необхідно ще багато надолужити. На онлайн-трансляції можна помітити тисячі танкерів, що прямують до віддалених станцій з очищення стічних вод. У деяких випадках водії вантажівок, засмучені наявністю тривалих пробок, незаконно позбавляються від небезпечних неочищених стічних вод, спускаючи їх в дощові канали або на землю, де існує можливість забруднення ґрунтових вод або моря. Ситуація була дозволена в терміновому порядку, оскільки патогенні мікроорганізми, що передаються через воду, представляли серйозну проблему для здоров'я, і ​​в даний час більше 70% міських стічних вод надходить в централізовану мережу. Зміст безпечним способом водних ресурсів і надання допомоги є пріоритетом, якщо місто має намір наздогнати сусідній Абу-Дабі.

Проблема управління водними ресурсами не обмежена районом Перської затоки. Ці країни були просто змушені займатися ними в більш стислі терміни і відреагували рішеннями світового рівня. Але більше половини населення світу живе в містах, і дане значення збільшиться на 70% в найближчі 30 років.

Очищення стічних вод на біологічній станції.

Сільське господарство, параметри солоності, свердловини, сталий розвиток

Проживання в містах є найефективнішим і потенційно стабільним способом існування для населення. У них найкраще використовуються ресурси, які ефективно розподіляються, при цьому витягується вигода з економії за рахунок зростання виробництва, що робить повсякденне життя більш стабільною і екологічною.

Майбутнє за підключеним до мережі Інтернет світом. Розуміючи звички громадян, змінюється характер демографії, потреби в подорожах і структури використання ресурсів, включаючи комунальні послуги, такі як вода, люди можуть обслуговуватися більш ефективно, ніж будь-коли раніше. Будучи темою Всесвітнього дня стандартів в 2017 році, роль ІСО в розробці стандартів, в рішенні проблеми комфортного розміщення 7 мільярдів людей в містах, помітна як ніколи. 1)

Але не тільки люди не в змозі мати справу з забрудненнями водних ресурсів. Сіль однаково шкідлива для більшості худоби і сільськогосподарських культур. Саме тому для сталого виробництва потрібно рішення проблеми надмірної залежності від багатих мінеральними водами свердловин. Їх застосування для зрошення посушливих і напівпосушливих земель залишає деякі райони настільки засоленими, що подальше їх застосування для цілей сільського господарства ставиться під загрозу. Ні в якому разі не роблячи маргінальні райони продуктивними, некоректне використання водних ресурсів перетворило тисячі гектарів землі в штучно зроблені сольові резервуари, де зернові культури намагаються вирости щосили. Розумне планування, точна іригація і ефективне повторне використання водних ресурсів є вирішенням даної проблеми.

Підвищення рівня життя

На відміну від енергії вода може бути створена і зруйнована (Ймовірно, деякі з нас можуть пригадати простий експеримент наших шкільних днів, де батарея приєднана до двох електродів, які занурені в стакан води. Аналогічно при горінні будь-якого водню виробляється вода). Але за межами наукової лабораторії воду необхідно розглядати як дорогоцінний ресурс.

Завдяки експертам, таким, як зілля, і більш ніж 315 міжнародних стандартів, які встановлюють параметри безпеки водних ресурсів, ефективне використання, збір і лікування, а також повторне використання, можуть стати глобальною реальністю, допомагаючи досягти ключової мети сталого розвитку. Рівний доступ сприятиме безпосередньому отриманню вигод майже для 2 мільярдів людей, які змушені щодня пити забруднену воду і мати високе значення при досягненні всіх цілей, включаючи «життя під водою», «викорінення голоду» і «сталий розвиток міст і громад». Це те, за що варто підняти келих.

Ми зосередимося на питанні повторного використання води: як міжнародні стандарти будуть надавати керівництво, яке означає, що вода використовується за призначенням?
Саме тому ми використовуємо її для прання речей і зрошення сільськогосподарських культур, але чи можливо це назвати проблемою, коли потрібен лише склянку води?
Але як щодо нових міст, які виникли на місцях, де існує брак води?
А як щодо міст майбутнього, які будуть відчувати нестачу водних ресурсів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online