Чи можна повернути взуття, якщо скрипить каблук?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- При ходьбі в недавно куплених туфлях з'явився скрип в підборах. Взуття носила акуратно, ніяких механічних пошкоджень не було. Можу я повернути туфлі назад?

- Можете, якщо скрип не є результатом неправильної експлуатації взуття, тобто вашої провини немає. Причиною цього може бути виробничий дефект, який не завжди виявляється при покупці.

Причиною цього може бути виробничий дефект, який не завжди виявляється при покупці

Відповідно до Закону РФ «Про захист прав споживачів», у разі виявлення недоліків, якщо вони не були застережені продавцем, споживач за своїм вибором має право вимагати:

· Заміни на товар цієї ж або іншої марки з відповідним перерахуванням купівельної ціни;

· Пропорційного зменшення ціни;

· Відмовитися від виконання договору купівлі-продажу і заявити вимогу про повернення сплаченої за товар грошової суми;

· Негайного безоплатного усунення недоліків товару або відшкодування витрат на виправлення споживачем або третьою особою.

Продавець зобов'язаний прийняти товар неналежної якості у споживача і в разі необхідності провести перевірку якості. Якщо у вас виникла суперечка про причини виникнення недоліків, продавець зобов'язаний провести експертизу за свій рахунок. Якщо гарантійний термін на взуття закінчився (термін гарантії від 30 до 70 днів в залежності від матеріалу підошви), то експертизу проводить і оплачує покупець. Якщо в ході експертизи взуття буде встановлена ​​вина виробника (продавця), споживач має право вимагати від магазину і виплати вартості на проведення дослідження.

Вимоги про відповідне зменшення купівельної ціни товару, відшкодування витрат на виправлення недоліків товару, повернення сплаченої грошової суми підлягають задоволенню протягом 10 днів з дня їх пред'явлення.

Вимога про заміну товару з недоліками продавець зобов'язаний задовольнити протягом 7 днів, а при необхідності додаткової перевірки якості товару - протягом 20 днів з дня пред'явлення зазначеної вимоги.

Якщо заявлені вимоги продавцем не задоволені, споживач має право звернутися до суду.

Якщо розмір взуття не той

- Чи можна вважати виробничим браком невідповідність розмірів взуття, зазначеної в її маркуванні? На підошві - 36-й розмір, а на внутрішній поверхні, поруч з артикулом, - 37-й. Я купувала 37-й розмір.

- Відповідно до п. 4 ГОСТу 28371-89 «Взуття. Визначення сортності »(стандарт - діючий) невідповідність розміру внутрішніх і зовнішніх деталей верху взуття є дефектом.

Читайте також: «Закодуйте» і взуття, і духи.

Можу я повернути туфлі назад?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online