Як повернути страховку по кредиту?

  1. Як розірвати страховий договір?
  2. Що необхідно врахувати перед укладенням договору
При бажанні клієнт може розірвати страховий договір на будь-якому етапі. Але чи завжди відмова від страхування означає повернення сплаченого внеску?

Як розірвати страховий договір?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З ініціативи клієнта страховий договір можливо розірвати до закінчення терміну кредиту.

Для того щоб повідомити страхову компанію про свій намір анулювати договір і повернути внесок необхідно написати відповідні заяви. Папери передаються представнику страхової організації особисто, рекомендованим листом або (що найбільш зручно) через банк, в якому був оформлений кредит.

При дострокову виплату позики договір страхування припиняє свою дію разом з кредитним. Вам достатньо подати заяву на повернення страхової премії.

Чи буде повернутий страховий внесок - визначають положення укладеного раніше договору страхування. Ваш підпис в документі означає, що ви були ознайомлені і погодилися з правилами страхування, а також з порядком повернення сплаченого внеску.



Варіанти повернення страхового внеску

1. Повне повернення.
Найчастіше використовується в разі повної дострокової оплати кредиту (практично в буквальному сенсі: сьогодні взяли кредит - завтра погасили). При цьому страховий внесок повертається на рахунок клієнта повністю, ніякі відсотки або витрати страхова компанія не стягує.

2. Часткове повернення.
При достроковому погашенні кредиту клієнт отримує частину від оплаченої страхової премії (найчастіше пропорційно кількості днів дії договору). Існують договори, якими передбачено повернення страхової премії за вирахуванням витрат на ведення страхової справи. На практиці «вартість» таких витрат може досягати істотного значення. Якщо ви не згодні з перерахованої сумою, то є сенс попросити страхову організацію надати розрахунок і розшифровку понесених витрат. В крайньому випадку, завжди є можливість звернутися до суду і / або Росспоживнагляд для оскарження рішення страхової компанії.

3. Розірвання договору без повернення сплаченого внеску.
Нерідкі ситуації, коли страхова компанія оберігає себе від можливих збитків, прописуючи в договорі можливість не повертати позичальнику страховий внесок. Якщо ви підписали договір, що містить подібні «пункти», у вас практично немає шансів повернути свої гроші. Розривати страхування взагалі не рекомендується. В іншому випадку у вас не буде ні повернутого внеску, ні захисту в разі настання страхової ситуації.

Що необхідно врахувати перед укладенням договору

Щоб не зазнати на собі негативних наслідків розірвання страхового договору досить дотримуватися деяких правил:

1. Укладайте страховий договір тільки за своїм бажанням . Думка кредитного спеціаліста або його переконання в необхідності страхування не повинні впливати на ваше рішення.

Законодавство Російської Федерації НЕ зобов'язує позичальника страхувати кредит. І все-таки, коли оформляється заставний кредит, банк має право наполягати на придбанні страхового поліса.
Пункт 4 статті 3 Закону РФ "Про організацію страхової справи в Російській Федерації" встановлює, що умови і порядок здійснення обов'язкового страхування визначаються (ТІЛЬКИ) федеральними законами про конкретних видах обов'язкового страхування.

2. Якщо остаточне рішення було прийнято вами на користь укладення договору страхування, то необхідно уважно ознайомитися з його умовами. Не підписуйте документи, зміст яких вам не зрозумілий або з якими ви не згодні.

3. Вас не влаштовують певні «пункти» страхового договору ? Уточніть можливість коригування документа. Договір - двостороння угода, в якому жодна сторона не повинна відчувати себе дискомфортно.

Читайте також

Як розірвати страховий договір?
Але чи завжди відмова від страхування означає повернення сплаченого внеску?
Як розірвати страховий договір?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online