За день: У Мінську розставили іржаві велосипеди «Лелека» з табличками на китайській мові - хто і навіщо?

  1. По Мінську розставити іржаві ВЕЛОСИПЕДИ З таблички на КИТАЙСЬКОМУ
  2. Музтеатр ХОЧУТЬ ЗАКРИТИ НА РЕМОНТ, ЗАТЕ З'ЯВЛЯТЬСЯ прибудови та БУФЕТ
  3. Мінчани ВИМАГАЮТЬ У МЕРА ВИЗНАТИ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ Генплан не відбулися
  4. ПОДАТОК НА ПРИДБАННЯ У ІНОЗЕМНИХ ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНАХ ЗБИРАЮТЬСЯ-таки ЗАПРОВАДЖУВАТИ
  5. У «ЮЛЕ» ВІДКРИВАЮТЬ ТЕАТРАЛЬНУ ВІТАЛЬНЮ З вином І ВЕЧЕРЕЮ З АРТИСТАМИ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дайджест важливих міських новин за останні 24 години. Завтра в Мінську +1, хмарно з проясненнями.

По Мінську розставити іржаві ВЕЛОСИПЕДИ З таблички на КИТАЙСЬКОМУ

Минулого тижня близько іняза і на Немизі з'явилися велосипеди «Лелека» з табличками на китайській мові. Явно не першої свіжості, іржаві, велосипеди гордо стояли, прикріплені до стовпів.

Як вдалося з'ясувати CityDog.by, цей та інші велосипеди, розставлені біля мінських вузів, належать турфірмі, яка шукає потенційних клієнтів в особі китайських студентів. Маркетолог компанії Ірина пояснила нам, що таблички пропонують студентам з Піднебесної скористатися послугами компанії і купити авіаквитки в Китай, а також отримати консультацію на китайській мові.

Всього по місту залишено близько 10 таких велосипедів. Шкода тільки, покататися на них не можна.

Музтеатр ХОЧУТЬ ЗАКРИТИ НА РЕМОНТ, ЗАТЕ З'ЯВЛЯТЬСЯ прибудови та БУФЕТ

Музичний театр, відомий мінчани як «Музкомедия», почнуть переробляти в наступному році. Поки немає ще навіть проекту того, що збираються зробити. Про терміни поки не говорять, але вже відомо , Що до театру прибудують службові та творчі приміщення. Знадобиться і місце для складування декорацій - сьогодні вони зберігаються в різних точках міста.

У театрі буде нове обладнання, механізована сцена і навіть буфет. На думку директора театру Олександра Петровича, театру знадобиться трансформується зал для глядачів, в якому зможуть розміститися 900 глядачів.

Мінчани ВИМАГАЮТЬ У МЕРА ВИЗНАТИ ГРОМАДСЬКЕ ОБГОВОРЕННЯ
Генплан не відбулися

Активісти громадської ініціативи «Екоград» направили резолюцію меру міста Андрію шорці, в якій вимагають визнати громадське обговорення генплану, що не відбувся. Нижче коротко пояснюємо, чому.

Нова термінологія. Зокрема, у активістів виникли претензії до поняття «унікальні об'єкти». Що є цими унікальними об'єктами: музеї, театри (про які, до речі, в новому генплані ні слова) або комплекс «Мінськ-Мир»? Незрозуміло і те, які привілеї дає статус «унікального об'єкта».

Загроза знесення приватного сектора. Незважаючи на те, що в генплані заявлений знесення 30% приватного сектора в Мінську, активісти переживають через постійні змін, які містобудівники вносять в генплан. Є ймовірність, що ті будинки, які не визначили під знос до 2020 року, все ж потраплять в «чорний список» після чергової редакції.

Стримування Мінська в існуючих кордонах. У генплані до 2010 року передбачалося, що довколишні до міської межі території стануть простором перспективної забудови. Тепер же Мінськ планують зберегти в межах кільцевої автодороги. Активісти впевнені, що через такого рішення в місті будуть проблеми з ущільнювальними забудовами і дефіцит зелених насаджень.

ПОДАТОК НА ПРИДБАННЯ У ІНОЗЕМНИХ ІНТЕРНЕТ-МАГАЗИНАХ
ЗБИРАЮТЬСЯ-таки ЗАПРОВАДЖУВАТИ

Євразійська економічна комісія виступила з пропозицією ввести податок на покупки в закордонних інтернет-магазинах, пише «Коммерсант». Пропонується кілька варіантів справляння збору:

1) доведеться платити по 15 євро за кожну посилку з-за кордону дорожче 22 євро і вагою понад кілограм;

2) товари з митною вартістю до 150 євро і вагою не більше 10 кілограмів будуть обкладатися митом у 10 євро. Якщо митна вартість посилок перевищує 150 євро, а вага - понад 10 кілограмів, тоді збір складе 10 євро плюс 30% від митної вартості, але не менше 4 євро за 1 кг ваги.

Питання розглядається на засіданні ЄЕК, але говорити про остаточне ухвалення рішення поки рано. Нагадаємо, зараз білоруси можуть безмитно одержувати з-за кордону посилки для особистого користування на суму не більше 200 євро на місяць.

У «ЮЛЕ» ВІДКРИВАЮТЬ ТЕАТРАЛЬНУ ВІТАЛЬНЮ З вином
І ВЕЧЕРЕЮ З АРТИСТАМИ

Клуб «Дзига» 4-5 грудня відкриває «театральну вітальню»: у дверей запропонують частування, тут же будуть виступати актори. Перший спектакль «Таємниці Парижа», наприклад, почнеться з дегустації вина з чанів прямо у дворі, пише relax.by.

Поки зал для глядачів готовий вмістити 370 чоловік, але до середини літа планують відкрити просторіший - на 3 000 персон. На сцені обіцяють проводити заходи від російських театрів, творчі зустрічі та мюзикли, а деякі постановки, можливо, зроблять інтерактивними.

Після вистави глядачі зможуть повечеряти разом з артистами. До слова, кухню будуть підганяти під тематику минулого вистави. Обіцяють ще подавати «нетривіальні» страви за рецептами 1568 року.

Передрук матеріалів CityDog.by можлива тільки з письмового дозволу редакції. подробиці тут.

Фото: соціальні мережі, bycard Фото: соціальні мережі, bycard.by.

Що є цими унікальними об'єктами: музеї, театри (про які, до речі, в новому генплані ні слова) або комплекс «Мінськ-Мир»?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online