Де покататися на велосипеді на північному заході Москви

  1. Маршрут для мандрівників
  2. Доріжки в Строгинской заплаві
  3. шість велодоріжок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

8 кращих маршрутів для велопрогулянок по Північно-Західному округу

За останні кілька років в Північно-Західному окрузі було створено шість нових велодоріжок. Ще одна велосмуги протяжністю 4,5 км незабаром з'явиться в Ландшафтному парку «Мітіно». Випробувати її можна буде вже в кінці літа після завершення реконструкції парку. А куди найкраще відправитися на велопрогулянку вже зараз, дізналася кореспондент «СЗ».

Маршрут для мандрівників

Маршрут для мандрівників

Маршрути для подорожей на велосипеді можна знайти і на сайт www.mnogotrop.ru Його користувачі діляться власними готовими маршрутами. Дуже багато з них прокладені по північному заходу столиці. Шляхи не просто нанесені на карту. Тут можна знайти описи пам'яток і навіть фотографії.

Один з найпопулярніших маршрутів в окрузі називається «Навколо Тушина». Його створив Ілля Ромашков. Він все життя живе в СЗАО і катається на велосипеді круглий рік. Автор пропонує стартувати під залізничним мостом в Поліському проїзді. Їхати потрібно вздовж каналу імені Москви, потім по вулиці Велика Набережна до дериваційного каналу. Звідти по човнові вулиці добираємося до парку «Північне Тушино» і їдемо по набережній Хімкінского водосховища. Потім перетинаємо вулицю Свободи і йдемо в Алёшкінскій лісопарк. По ньому доїжджаємо до Братцево, а потім по Світлогірське проїзду і вулиці Василя Петушкова - до Волоколамському шосе в районі станції «Трикотажна». Після доведеться проїхати через річку по мосту МКАД і спуститися до набережної в Строгіно. Протяжність цього маршруту - 25 кілометрів!

- Коли я складаю маршрут, насамперед продумую, як уникнути руху по проїжджій частині, - розповів Ілля. - «Навколо Тушина» приблизно на 97% проходить по пішохідних дорогах.

Чи не найбільш просунутим велосипедистам Ілля Ромашков радить коригувати маршрут під себе. Наприклад, Алёшкінскій лісопарк підходить далеко не кожному - не всі люблять кататися по вузьких грунтових стежках з купинами, тим більше що після дощу вони стають труднопрохідними і слизькими. До того ж в прилеглому до лісопарку яблуневому саду біля річки Братовкі - дуже круті спуски і підйоми. Якщо це не для вас - об'їжджайте по вулиці Віліса Лациса.

Доріжки в Строгинской заплаві

Доріжки в Строгинской заплаві

Ілля Ромашков дав ще кілька порад початківцям веломандрівник. За його словами, масу веломаршрутів можна прокласти в Строгіно. Комфортно кататися по Строгинской заплаві (вздовж вулиці Ісаковського). Спустившись з Строгінско моста, ви потрапите на Щукинский півострів - він більш відокремлений. Тут багато чудових грунтових доріжок. У наступну поїздку від Строгінско моста можна поїхати далі вниз за течією річки. Через село Троїце-Ликова потрапити в Рубльовському ліс, проїхати по вулиці Крилатськая і продовжити велоподорож далі по території ЗАТ.

На іншому березі річки теж є що подивитися - по Живописної вулиці можна дістатися до Срібного бору. Так як доступ на автомобілях на територію цього острова обмежений, нічого не завадить спокійно покататися по вулицях дачного селища або лісовими стежками. Катання можна поєднати з купанням на пляжах №2 і №3. Мінус для любителів невпинної їзди - це дерев'яні настили екологічних стежок, які мають сходинки і уступи.

шість велодоріжок

У минулому році нові велодоріжки обладнали в ході благоустрою бульвару на вулиці Ісаковського, уздовж прогулянкової зони. Такі ж з'явилися і в сквері вздовж П'ятницького шосе. У минулому році нові велодоріжки обладнали в ході благоустрою бульвару на вулиці Ісаковського, уздовж прогулянкової зони Зручна доріжка довжиною понад 500 метрів є в сквері на лівому березі Сходні. У парку «Салют» в Південному Тушино довжина веломаршруту становить 1,2 км. Уздовж вулиці Свободи з'явилася зручна зона для катання на велосипеді, вона з'єднує відразу два райони - Південне і Північне Тушино.

Зона катання Музейно-паркового комплексу «Північне Тушино» простягнулася більш ніж на 3 км уздовж західного берега Химкинського водосховища Зона катання Музейно-паркового комплексу «Північне Тушино» простягнулася більш ніж на 3 км уздовж західного берега Химкинського водосховища. Майже по всій довжині парку прокладена замкнута кільцева доріжка зі спеціальним покриттям. У парку є два стаціонарних пункту велопрокату, де можна взяти практично будь-який велосипед, аж до тандему.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online