План Мей по Brexit призведе до національного приниження, вважає Джонсон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Борис Джонсон, фото AFP

Борис Джонсон передрік Великобританії національне "приниження" https://cdn.segodnya.ua/img/article/11657/83_main_new.1497033837.jpg https://cdn.segodnya.ua/img/article/11657/83_tn.1497033837.jpg 2018-08-27T12: 29: 30 + 03: 00 Євросоюз Колишній міністр закордонних справ Великобританії знову розкритикував план по Brexit

Колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон заявив, що план британського прем'єра Терези Мей щодо Brexit є "історичною помилкою", яка призведе до національного "приниження".

Про це написав у своїй колонці для видання Telegraph.

"Ми збираємося зробити історичну помилку і повернути цю країну тим, хто приймає правила з Брюсселя, не кажучи вже про ці правила - не тільки для промислових товарів і сільськогосподарських продуктів, а й для широкого кола економічної діяльності", - написав він.

У цьому контексті Джонсон запропонував згадати досвід Греції, яка довгий час перебувала в кризі.

"Досвід Греції є уроком абсолютного божевілля будь-якої країни, яка дозволяє себе залякувати учасникам переговорів ЄС. Подивіться на приниження Греції - члена ЄС - і запитайте себе, як ЄС буде ставитися до Великобританія після виходу, коли ми вже не зможемо нічого зробити, щоб захистити себе від накладення цих правил ", - зазначив він.

Джонсон подав у відставку після узгодження урядом пропозицій для ЄС по виходу країни з блоку. Він вважає їх значними поступками. На його думку, ідея Brexit "вмирає, задушена безглуздою невпевненістю в собі", а лінія, запропонована Мей, означає, що Британія "дійсно попрямувала до статусу колонії".

Нагадаємо, у зв'язку із суперечками про умови Brexit. у відставку також подав міністр у справах Brexit Девід Девіс.

Також раніше повідомлялося, що Девіса на посаді змінить Домінік Рааб .

Міністри подали у відставку у зв'язку з незгодою щодо планів економічних відносин Великобританії і ЄС після офіційного виходу країни з Євросоюзу.

План британського уряду передбачає збереження тісних економічних зв'язків і створення зони вільної торгівлі Британії з європейськими державами після її виходу з ЄС. Це суперечить позиції жорстких прихильників Brexit, які наполягають на введенні мит відповідно до тарифів СОТ.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online