Вид на проживання в РФ: резидент або нерезидент

  1. Сутність поняття «резидент»
  2. визначення нерезидента
  3. Права і обов'язки нерезидентів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Цілком виправданий питання від приїжджих жителів: «Якщо є вид на проживання, це резидент або нерезидент». Щоб відповісти на нього, необхідно заглибитися в термінологію законодавства і виявити, яким вимогам відповідає той чи інший громадянин.

Сутність поняття «резидент»

Резидент - це фізична або юридична особа, яка зареєструвалася в певній країні, при цьому повністю підкорившись встановленому законодавством.

Зазвичай, подібний термін використовують при згадці про права та обов'язки осіб в економічних, податкових відносинах. В інших країнах поняття застосовне виключно до іноземців (як особам, так і компаніям), які мають усі права та обов'язки всередині держави.

В інших країнах поняття застосовне виключно до іноземців (як особам, так і компаніям), які мають усі права та обов'язки всередині держави

Якщо спиратися на законодавство Російської Федерації, то можна вивести наступні підтвердження резидентства:

  1. Це фізичні особи, які мають підданство Росії. Однак з даного списку виключається громадянин, який проживає на території зарубіжної держави протягом 12 місяців і більше, при цьому він має офіційно видане ВНЖ. Також до їх числа зараховують осіб, які проживають на території зарубіжжя на підставі робочої або навчальної візи, термін якої не менше 12 місяців.
  2. Людина на постійність основі проживає на території РФ, маючи оформлений вид на проживання, при цьому він не обов'язково повинен мати підданство будь-якої держави.
  3. Всі юридичні особи, оформлені за законодавством Російської держави.
  4. Філії та представництва, які знаходяться за межами Росії, але оформлені на умовах законодавства РФ.
  5. Дипломатичні організації і консульства Росії, які знаходяться за межами кордонів. Постійні представництва Російської Федерації при міждержавних чи міжурядових організаціях.
  6. Російська Федерація, всі суб'єкти, що входять до складу і муніципалітети.

Ставати резидентом можна тільки в тому випадку, якщо громадянин відповідає всім умовам, описаним вище.

визначення нерезидента

Нерезидент - юридична або фізична особа, яка не має стабільного місця проживання за умовами законодавства. Т. е. Виходить, що країна, в якій він зараз знаходиться, для нього постійним місцем проживання не є. Згідно із законодавчими актами Російської Федерації, чоловік, що перебував на території країни менше 183 днів за один календарний рік, називатися резидентом не може.

У даній ситуації не варто плутати обставини з підданство громадянина. Якщо у особистості є громадянство однієї держави, але через певні обставини він проживає на постійній основі в іншому, то він буде ставитися до резидентам саме тієї країни, в якій він знаходиться на ПМЖ, а не там, де має громадянство.

Увага! Однак слід розуміти, що два поняття «резидент» і «нерезидент» пов'язують саме податкові правовідносини. Саме те, до якої категорії відноситься громадянин, буде впливати на виплату податків. Виходить, що в державі перебування, яка не є постійним місцем проживання (нерезидентам), податками будуть обкладатися тільки ті доходи, джерела яких знаходяться в даній державі, а ось резидент буде виплачувати всі податки за отриманими доходами.

До нерезидентів можна віднести і юридичні особи, підприємства і компанії, що не мають юридичний статус. Для визначення ставлення конкретної корпорації до тієї чи іншої групи, слід перевірити її відповідність такими ознаками:

  • В якій країні була створена дана організація.
  • Якому законодавством вона підпорядковується.
  • В якій державі вони зареєстровані.
  • Де знаходиться головний офіс управління.

Де знаходиться головний офіс управління

До нерезидентів відносять міжнародні компанії, які діють в межах певної республіки, при цьому представництва або філії також повинні розташовуватися в даній країні.

Права і обов'язки нерезидентів

У нашій країні для компаній - уряд встановив чіткі правила, які спрямовані на оформлення і роботу банківських рахунків з рублевих балансом. Згідно з цими даними, філія банку, що є нерезидентом, який не має права оформляти на резидента нашої держави рахунки в рублях.

Звичайно ж, кожна країна висуває свої норми щодо нерезидентів, яскравим прикладом служить Великобританія. За їх законодавству, до нерезидентів відносять громадян, що працюють за кордоном за контрактом від 12 місяців. При цьому на батьківщині він перебував не більше 3 місяців за цей період. Саме завдяки такому трактуванні, людина буде повністю звільнений від податків Британії.

У підсумку можна сказати, що головною відмітною критерієм резидента для фізичних осіб є місце проживання, а для юридичних - місце державної реєстрації. До обох підгрупах застосовують різні податкові і валютні правила.

Таким чином, щодо питання: «Якщо є вид на проживання у мігранта, це резидент або нерезидент», сумнівів бути не повинно, безсумнівно, це резидент.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online