Чи варто купувати нерухомість в Туреччині? 🏠

  1. Особливості ринку нерухомості Туреччини
  2. Переваги турецького ринку нерухомості
  3. Недоліки турецького ринку нерухомості
  4. Податки і утримання житла
  5. Юридичні аспекти купівлі нерухомості в Туреччині
  6. прогнози розвитку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В останні десятиліття Туреччина настільки стрімко розвивається, і не дарма ця держава називають найсучаснішим і європеїзовані серед мусульманських країн В останні десятиліття Туреччина настільки стрімко розвивається, і не дарма ця держава називають найсучаснішим і європеїзовані серед мусульманських країн. Багато років Туреччина приваблює великий потік туристів з Росії, тому більшість наших співвітчизників відчувають себе тут комфортно. Це є одним з важливих чинників в ухваленні рішення про покупку нерухомості.

Зміст статті:

Особливості ринку нерухомості Туреччини

Найбільшою популярністю серед іноземців користується житло, розташоване в Стамбулі, Анкарі та Ізмірі Найбільшою популярністю серед іноземців користується житло, розташоване в Стамбулі, Анкарі та Ізмірі. Однак купуючи квадратні метри в Стамбулі, слід пам'ятати, що купатися в морі в межах міста заборонено. Щоб спокійно проводити час на пляжі, можна звернути увагу на островах Принців. Добиратися до них досить легко на поромі (40 хвилин) курсує зі Стамбула.

Також цікаві в плані нерухомості прибережні регіони Егейського, Мармурового і Середземного морів. Для довгострокових вкладень капіталу підійдуть такі всесвітньо відомі курорти, як Анталья, Аланья, Сіде, Кемер і Газіпаша.

Вартість житла відрізняється залежно від регіону

У столиці - Анкарі, Стамбулі та Ізмірі ціни досить високі. Але міста настільки швидко розбудовуються, що в житловому багатоповерховому комплексі можна придбати квартиру і за 50 000 €. Курортні містечка пропонують потенційним покупцям не тільки квартири, але і котеджі. Їх середня вартість становить 80 000 €. Найвигідніше купувати нерухомість в невеликих селищах, наприклад, Авсалар, Конакли і інших.

Переваги турецького ринку нерухомості

Турецький ринок нерухомості вважається одним з найперспективніших напрямків Середземноморського узбережжя. Оптимальне співвідношення ціни і якості житла приваблює все більше і більше потенційних покупців.

Купуючи квадратні метри в Туреччині, можна насолодитися низкою переваг:

Купуючи квадратні метри в Туреччині, можна насолодитися низкою переваг:

  • Неймовірні ландшафти і чудова природа.
  • М'який середземноморський клімат.
  • Спрощений візовий режим.
  • Багатий вибір нерухомості - від невеликих квартир до елітних вілл.
  • Найчистіші пляжі.
  • Розвинена туристична інфраструктура - альпінізм, дайвінг, рафтинг та багато іншого.
  • Стабільне зростання цін на квадратні метри.
  • Невеликий розмір податків на житло.
  • Можливість при наявності нерухомості оформити ВНЖ або громадянство.

Недоліки турецького ринку нерухомості

Поряд з перевагами інвестування в турецьку нерухомість існують і деякі суттєві недоліки. Головною перешкодою для жителя Росії, який сповідує православ'я, є інша релігія.

В ісламі існує безліч заборон, з якими обов'язково потрібно ознайомитися. Наприклад, не вітається сильно відкритий одяг - жінкам навіть не рекомендується носити вузькі джинси. Забороняється тримати в житлових приміщеннях домашніх вихованців.

Ментальність турків трохи відрізняється від російської. Хоч жителі Туреччини відкриті до спілкування, завжди потрібно з обережністю спілкуватися з ними, щоб Ніяк не принизити їх гідність.

Податки і утримання житла

У Туреччині існує кілька видів податків. Одним з них є податок на житловий фонд. Його сума залежить від вартості об'єкта і він в середньому дорівнює 0,15%. Ще є щорічний податок на нерухомість. Розмір його визначається в залежності від місця розташування об'єкта та його типу. Складає в середньому 30 € на рік. Виручені кошти спрямовуються на підтримку чистоти будинку і території.

Комунальні послуги оплачуються відповідно до показників лічильника

Середня вартість одного кубометра води становить 1 €, 1 кіловат-години електроенергії - 0,15 €. Вартість обслуговування будинку завжди залежить від площі ділянки, кількості кімнат, наявності басейну та інших параметрів. Зазвичай вона варіює в межах 50-150 €.

У Туреччині існує такий цікавий витрата, як обов'язкове страхування на випадок землетрусу. Складає він від 90 до 150 € євро на рік. Нерухомість також можна застрахувати і від інших нещасних випадків. Ціна питання - 150-500 €. Таким чином, утримання житла в 60 кв. м складе приблизно 1000 € на рік.

Юридичні аспекти купівлі нерухомості в Туреччині

Іноземні громадяни при покупці нерухомості в Туреччині можуть зіткнутися з деякими обмеженнями. Так, наприклад, законом заборонено придбання квадратних метрів в селах або заборонених районах, що охороняються військовими. Для того щоб правильно вибрати житло краще звернутися за допомогою до досвідченим фахівцям , Що допоможе уникнути можливих неприємностей.

Як же відбувається процедура покупки нерухомості в Туреччині? Після того як покупець визначився з вибором об'єкта, він повинен перевести на рахунок власника квартири завдаток. Сума завдатку не є фіксованою і завжди залежить від характеру угоди. Зазвичай вона становить від 10 до 50% від повної вартості житла. Всі ці моменти обов'язково мають бути обумовлені двома сторонами і прописані в контракті про купівлю-продаж.

Всі ці моменти обов'язково мають бути обумовлені двома сторонами і прописані в контракті про купівлю-продаж

Якщо з яких-небудь причин покупець відмовляється від подальшого ведення угоди, то завдаток йому назад не повертається. У разі коли в розірванні угоди винен продавець, він повертає завдаток покупцеві в подвійному розмірі.

Для дотримання прозорості угоди, оформленням і реєстрацією прав власності на нерухомість займається Кадастрову управління. Якщо потрібна допомога в оформленні контракту про купівлю-продаж, то можна звернутися до нотаріуса. Він допоможе правильно скласти документ і нотаріально запевнить підпису сторін. Після цього на півроку оформляється ВНЖ.

Важливим моментом для здійснення угоди є отримання дозвільного документа на придбання житла від Міністерства оборони. Даний орган повинен підтвердити, що придбаний об'єкт розташований поза зоною секретності і не охороняється державою. Запит на підтвердження відправляється в Відомство з військових справ в Ізмірі.

Отримати дозвіл на руки можна протягом 3 місяців, надавши певний пакет документів:

  • Закордонний паспорт заявника.
  • Копію ВНЖ.
  • Копію свідоцтва про право власності на нерухомість від продавця.
  • Дві кольорові фотографії.

Перші два документа обов'язково повинні бути нотаріально завірені.

Після отримання відповідного дозволу, представники всіх що беруть участь в угоді сторін збираються в Кадастровому управлінні. Відбувається офіційна передача свідоцтва про право власності на нерухомість в руки покупцеві.

Для російських громадян існує більш спрощена схема покупки житла. Наприклад, скасування процедури отримання піврічної ВНЖ перед покупкою нерухомості. Прийняття даного закону суттєво збільшило попит на турецьку нерухомість серед жителів Росії.

прогнози розвитку

прогнози розвитку

Згідно з останніми даними, вартість житла в Туреччині підвищується щороку приблизно на 20%. Це гарантує покупцям, що їх капіталовкладення зможуть не тільки швидко окупитися, але і через пару років почнуть приносити прибуток. За прогнозами фахівців, ціни на квадратні метри в найближчі роки виростуть на 150% в порівнянні з нинішніми.

Напрошується висновок, що вкладення в нерухомість Туреччини - досить перспективний і вигідна справа. Стабільна політична обстановка в країні і стійке зростання економіки гарантують надійність вкладених капіталів.

Туреччина - своєрідна країна

Тут можна знайти житло на будь-який смак і бюджет. Але, все ж, з метою отримання максимального прибутку, краще вкладати свої гроші в покупку нерухомості в курортних регіонах.

Читайте також: Нерухомість в кращих курортах Єгипту


Як же відбувається процедура покупки нерухомості в Туреччині?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online