Як отримати громадянство Естонії в 2019 році

  1. Вимоги до іноземців
  2. процедура отримання
  3. Мапа
  4. електронне громадянство
  5. Яка процедура для нащадків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як і в більшості держав, стати громадянином Естонії можна за народженням, маючи хоча б одного естонського батька або довгим шляхом натуралізації. Право отримання естонського паспорта з'явилося і у великій кількості не-громадян, які постійно проживають в країні. Розглянемо, як отримати громадянство Естонії, не маючи естонських коренів.

Вимоги до іноземців

Цю категорію претендентів поповнюють все ті, хто з тих чи інших підстави отримав тут вид на проживання Цю категорію претендентів поповнюють все ті, хто з тих чи інших підстави отримав тут вид на проживання. Це бізнесмени, родичі естонців, власники нерухомості. Працевлаштуватися в країні досить складно, а ось умови для розвитку бізнесу, особливо електронного, досить непогані. Ось і з'явилися бажаючі придбати громадянство ЄС.

Критерії, за якими відбувається відбір, нічим особливо не відрізняються від вимог в інших країнах:

  • здобувач повинен досягти 15-річчя;
  • постійно проживати в країні останні п'ять років;
  • знати естонську мову;
  • знати Конституцію, зокрема, закон про громадянство;
  • мати стабільне фінансове становище (робота, інший дохід);
  • не мати судимості;
  • відмовитися від попереднього громадянства.

Знання мови і законів перевіряється за допомогою здачі іспиту, причому безкоштовно. Ті, хто навчався в естонських школах або вузах (де навчання проводилось на естонській мові), нічого здавати не повинні. Для всіх бажаючих навчитися організовані курси.

процедура отримання

Якщо ви відповідаєте вищезазначеним вимогам, збирайте документи і подавайте до місцевого Департамент громадянства і міграції заяву і власну біографію, складені на естонській мові, сертифікати про здачу іспитів, документи про освіту. Потрібно довести, що вам є де жити. Знадобиться довідка про доходи, про відсутність проблем з законом. І оплата держмита. Якщо ви відповідаєте вищезазначеним вимогам, збирайте документи і подавайте до місцевого Департамент громадянства і міграції заяву і власну біографію, складені на естонській мові, сертифікати про здачу іспитів, документи про освіту

Під час подачі документів потрібно пройти процедуру складання клятви вірності державі. Після того, як документи будуть здані, ви отримаєте довідку про те, що ваша справа знаходиться на розгляді.

Через півроку необхідно підтвердити свої наміри. Протягом цих шести місяців обов'язково потрібно перебувати на території Естонії. Через півроку необхідно підтвердити свої наміри

Мапа

Після того, як вам прийде лист з позитивною відповіддю, не забудьте подати клопотання про створення ID-карти, яка успішно заміняє естонцям всі інші документи. А все тому, що саме в Естонії замахнулися на створення електронної інфраструктури, не схильною до вірусу корупції, і з завидною постійністю вкладають в цей проект кошти ще з 1990-х років.

електронне громадянство

Черговим підтвердженням статусу Е-держави стало введення так званого електронного громадянства. Його власники мають можливість вести бізнес в Естонії, практично не перебуваючи в країні, за допомогою електронної карти, аналогічної карті ID, яка видається громадянам країни. Новинка розширює можливості ведення бізнесу, але до інституту громадянства відношення не має.

Яка процедура для нащадків

Якщо ж один з ваших предків був громадянином Естонії в період з 24 лютого 1920 по 16 червня 1940 роки (час повного суверенітету країни) і передав вам громадянство у спадок (є безперервний ланцюжок родичів - носіїв естонського громадянства), вам просто потрібно звернутися до державних органів за паспортом і картою.

За межами Естонії це можна зробити, звернувшись в естонське консульство. Оскільки ви вже і так є громадянином, вам досить просто довести цей факт документально. За межами Естонії це можна зробити, звернувшись в естонське консульство

Як бачимо, процедура отримання громадянства в Естонії дещо спрощена. Можливо, це пов'язано з тим, що в країні досить великий відсоток населення взагалі ніякого громадянства не має. Невдоволення цим висловлювали і країни ЄС, і Росія.

Згодом виявилося, що статус «негромадянина» має свій плюс - безвізовий в'їзд по всій Європі і Росії. І кількість бажаючих пройти складну процедуру отримання громадянства зійшло на «ні». Ось і довелося якось простимулювати цей процес, щоб люди, все життя прожили в країні, змогли, нарешті, проголосувати на наступних виборах.

Електронне громадянство в Естонії: Відео

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online