Житомир.info | У Житомирі вирішили, що будуть оформляти субсидії на дому

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З огляду на рішення НКРЕ про підвищення ціни на газ затверджено рішення про посилення соціального захисту населення при оплаті житлово-комунальних послуг, яке спрямоване на забезпечення належного соціального захисту сімей, для яких вартість комунальних послуг перевищує 15 відсотків від сімейного доходу.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

Одночасно запроваджено ряд організаційних заходів, які повинні забезпечити ефективність діючої системи соціального захисту, в першу чергу житлових субсидій.

Знижено поріг обов'язкових платежів за житлово-комунальні послуги: для працюючих громадян з 20 відсотків до 15 від сукупного доходу сім'ї, для непрацездатних (пенсіонери та інваліди) - з 15 відсотків до 10.

Визначаючи механізми поліпшення умов при наданні субсидій та аналізуючи існуючий досвід максимально спрощені умови отримання субсидій громадянами. Значно скорочено як перелік документів, так і вимоги до отримувачів субсидій. Для працюючих це тільки заява, декларація про доходи та довідка, що підтверджує задекларовані доходи, для непрацюючих - лише заяву та декларацію.

Громадяни, які мають заборгованість за комунальні послуги, також мають право на субсидії. Якщо така заборгованість не є перешкодою для отримання субсидій. Для тих, хто отримує субсидію, перерахунок буде здійснено автоматично.

Мер Житомира В. Т. Шелудченко в травні 2010 року дала доручення управлінню праці та соціального захисту населення максимально спростити процедуру надання житлових субсидій. Виконавчими органами міської ради спільно з управліннями праці та соціального захисту населення Богунського і Корольовського районного рад Житомира проведено ряд заходів щодо спрощення надання житлових субсидій: виділено кошти для зміцнення матеріально-технічної бази управлінь, налагоджено електронний обмін інформацією з підприємствами - надавачами комунальні послуги та забезпечено надання довідок відповідного зразка протягом встановлених строків зазначеними підприємствами.

Саме призначення житлових субсидій стало основною темою на черговому засіданні виконавчого комітету міської ради 22.07.10. Для забезпечення координації роботи з надання житлових субсидій створено міський координаційний штаб, який очолила Віра Шелудченко, робота якого спрямована на виконання заходів для спрощення механізму отримання житлових субсидій, посилення інформаційно-роз'яснювальної роботи та створення умов для оформлення документів громадянами міста.

«Тим, хто сам не в змозі дійти до районних управлінь фахівці оформлять документи для призначення житлових субсидій на дому. Виконавчими органами міської ради спільно з управліннями праці та соціального захисту населення Богунської та Корольовського районного рад м.Житомира буде забезпечено надання житлових субсидій малозабезпеченим громадянам міста Житомира. Всі сім'ї які, потребують підтримки, будуть захищені », - підкреслила міський голова В. Т. Шелудченко.

За призначенням житлової субсидії необхідно звернутися до Приймальної громадян управління праці та соціального захисту населення Богунської районної ради за адресою: вул. Перемоги, 55 ком.105 (I поверх), попередній запис та консультацію можна отримати по телефону "гарячої лінії" 42-50-25 і Королівського районного ради за адресою: пл. Польова, 8 кім. 100 (I поверх), попередній запис та консультацію можна отримати по телефону "гарячої лінії" 33-19-34.

Житомир.info

Підпісуйтесь на Житомир.info в Telegram

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online