Єлизаветівська котлован (Блакитне озеро) Дніпропетровської області

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Адміністрація інтернет-порталу «Туристичний Дніпропетровськ» не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів. Адміністрація інтернет-порталу «Туристичний Дніпропетровськ» не несе відповідальності за зміст рекламних матеріалів

Блакитне озеро, або як його офіційно називають Єлизаветівська котлован, утворилося на початку 70-х років в ході будівництва Лівобережжя Дніпродзержинська. Звідси брали пісок. В результаті утворився котлован, заповнений водою, площею близько 200 тисяч квадратних метрів і глибиною, яка доходить до 20 метрів.
Знаходиться: Дніпропетровська область, Петриківський район, селище Єлизаветівка.

Блакитне озеро - Єлизаветівська котлован - це штучна водойма, розташований в декількох хвилинах їзди від лівобережного житлового масиву Дніпродзержинська і в 25 км від м Дніпропетровська в селищі Єлизаветівка.
Вода в Єлизаветівській котловані чиста і блакитна з - за піску, не цвіте, але прохолодніше ніж в Дніпрі. Дно піщане, глибина практично відразу - дітям купатися важко. Озеро оточене сосновим лісом.
На території Єлизаветівського котловану існує безкоштовне місце для відпочинку і платний пляж.
На платному пляжі працює кафе, є можливість покататися на банані і інші водні розваги, є місця зі столиками, навісами і мангалами. Вхід і в'їзд на територію пляжу платний: 15 гривень авто, 5 гривень з людини, дітям вхід безкоштовний.
На безкоштовному пляжі:

  • безкоштовний в'їзд і вхід,
  • хороший піщаний берег,
  • чистота,
  • працюють два навіси,
  • працює гірка - єдина працююча на озері,
  • туалет і переодевалки.

Раніше Єлизаветівська котлован був проточним. Наповнювався грунтовими водами, які потім стікали по каналу "Проріз" в дренажний канал, що веде в Дніпро. Зараз стоку з Єлизаветівського котловану практично немає. На початку 90-х років минулого століття канал "Проріз" перекрили насипом.

Блакитне озеро є улюбленим місцем відпочинку жителів прилеглих населених пунктів і Дніпропетровська. Влітку тут дуже багатолюдно.

Якщо інформація цікава, будь ласка відзначайте це і діліться інформацією з друзями.

По телефону: 044 392-84-63 менеджери підберуть вам відповідний вашим запитам готель і забронюють для Вас номер


Copyright © 2009-2019 | www.TourDnepr.com | При копіюванні інформації з сайту активне посилання обов'язкове

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online