Внесення змін до ЕГРЮЛ: коди КВЕД

  1. Коли потрібно вносити зміни?
  2. При змінах в Статуті
  3. Зміна кодів без правки Статуту
  4. Відео: Як отримати виписку з ЕГРЮЛ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

державним реєстратором вносяться дані щодо видів діяльності згідно. Ця функція здійснюється на підставі ФЗ №129 від 08.08.01 р, перелік документів зазначено в ст.5 цього закону. Коли організація вже працює, можна внести зміни в ЕГРЮЛ і додати або прибрати коди КВЕД.

Коли потрібно вносити зміни?

Якщо діяльність підприємства розширюється або відбувається переорієнтація, на зміну спочатку зареєстрованим необхідно вносити в ЕГРЮЛ нові коди Якщо діяльність підприємства розширюється або відбувається переорієнтація, на зміну спочатку зареєстрованим необхідно вносити в ЕГРЮЛ нові коди.

Як встановлено законом 129-ФЗ, у компанії є три дні для подачі заяви за встановленим зразком в податковий орган за місцем її реєстрації.

Якщо внесення змін до КВЕД не проводиться своєчасно, податківці мають повноваження накласти адміністративний штраф у розмірі 5000 рублів.

Нові види послуг або виробництва обов'язково повинні підпадати під дію ст.2 Цивільного кодексу і відповідати ознаками дозволеної підприємницької діяльності (тобто діяльність не повинна бути протизаконною).

Перед тим як внести зміни в ЕГРЮЛ щодо КВЕД, необхідно зібрати пакет документів в залежності від того, вносяться нові відомості до Статуту чи ні.

При змінах в Статуті

Процедура зміни напрямків діяльності підприємства залежить також від того, чи потрібно для цього вносити зміни в Статут. Якщо в установчих документах підприємства додані нові послуги, то необхідно керуватися ст.17 п.1 129-ФЗ.

Необхідність виправлення Статуту виникає у випадках, коли в первісній його редакції немає такого напряму господарювання, яким планує займатися організація.

Зміни в КВЕД проводяться на підставі поданої в реєстраційну службу, завіреного нотаріально. Додатково складається перелік кодів і подається разом із заявою.

Обов'язковий етап - підготувати рішення про внесення змін безпосередньо в сам Статут і в установчі документи.

Крім цього, слід сплатити держмито і докласти квитанцію про оплату. Надавати без довіреності вищевказані документи може генеральний директор підприємства.

Зміна кодів без правки Статуту

Щоб уникнути бюрократичних формальностей і не виправляти установчі документи, на практиці в Статуті прийнято писати фразу: «організація може вести будь-яку діяльність, яка не заборонена законодавством РФ» Щоб уникнути бюрократичних формальностей і не виправляти установчі документи, на практиці в Статуті прийнято писати фразу: «організація може вести будь-яку діяльність, яка не заборонена законодавством РФ».

Тоді можна спиратися на ст.17 п.2 ФЗ-129 і подавати заяву встановленої форми Р14001. Цей документ засвідчується у нотаріуса, причому обов'язково потрібно надати підтвердження того, що внести зміни в КВЕД в ЕГРЮЛ згодні засновники. В такому випадку не потрібно оплачувати держмито.

В обох випадках заяву завіряється у нотаріуса, для такої процедури потрібно ряд документів:

  • паспорт заявника (оригінал і ксерокопія);
  • документ про присвоєння коду ІПН;
  • лист записи ЕГРІП;
  • Статут;
  • коди з Статистики;
  • підтвердження повноважень керівника підприємства (наказ або рішення);
  • рішення (або протокол) зборів засновників про доповнення даних в ЕГРЮЛ відомостями про нові сфери діяльності.

Існує кілька варіантів подачі пакета документів в реєстраційну службу:

  1. через пошту (з описом);
  2. особисто керівником;
  3. довіреною особою.

Реєструючий орган протягом восьми днів зобов'язаний занести нові дані в ЕГРЮЛ. Після закінчення цього періоду служба видає виписку з реєстру із зазначенням нових кодів, а також свідоцтво про те, які зміни були відображені в ЕГРЮЛ.

Після отримання виписки з Єдиного держреєстру необхідно звернутися у Федеральну службу Статистики, для отримання нового інформаційно листи (інформація туди надходить через єдине вікно). Потім отримані довідки слід надати в банківську установу, в якому відкрито основний розрахунковий рахунок організації. Хоча на сьогоднішній день остання функція передана податковому органу.

Відео: Як отримати виписку з ЕГРЮЛ?

стати автором

стати експертом

Поділіться матеріалом в соц мережах:

Коли потрібно вносити зміни?
Коли потрібно вносити зміни?
Відео: Як отримати виписку з ЕГРЮЛ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online