Як дізнатися, чи є у вас колекторська заборгованість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

The article has been automatically translated into English by Google Translate from Russian and has not been edited.

Якщо ви прострочили ваш платіж по кредитному рахунку, його могли передати в агентство по стягненню заборгованості, що призведе до погіршення вашої кредитної історії. Ось як дізнатися, чи є у вас є борг в агентстві по стягненню боргів, і як вирішувати цю проблему.

Ось як дізнатися, чи є у вас є борг в агентстві по стягненню боргів, і як вирішувати цю проблему

Фото: depositphotos.com

Що таке агентство по стягненню боргів?

Якщо кредит не виплачується вчасно і порушується термін виплати боргу на 180 днів, борг переходить в агентство по стягненню боргів.

Колектор - це особа або компанія, яка збирає інформацію про борги, а потім намагається стягнути борг з позичальника.

Як я можу дізнатися, чи є у мене борг у колекторів?

Щоб дізнатися, чи є у вас борг, виконаєте наступні дії:

1. Перевірте свій кредитний звіт

Найпростіший спосіб дізнатися, якщо у вас є борг у колекторів, запросити копію вашого річного безкоштовного кредитного звіту. Більшість агентств по стягненню заборгованості вказують на одне з трьох основних кредитних бюро - Experian, Equifax і TransUnion. Будь-яка обліковий запис, який знаходиться у колекторів, буде мати статус «стягнення заборгованості».

2. З'ясуйте, намагалося кредитне агентство зв'язатися з вами

Не так легко дізнатися, які агентства по стягненню заборгованості зацікавилися вашими боргами, але колектори сумно відомі тим, що полюють за боржниками та, швидше за все, вони вже намагалися зв'язатися з вами.

Перевірте свою голосову пошту і поштову скриньку, щоб побачити будь-які повідомлення або листи. Якщо у вас є пропущені дзвінки з невідомих номерів, перевірте номер в Інтернеті, щоб перевірити, чи не від колектора він.

3. Запитайте у первісного кредитора

Якщо все ще не впевнені, яке агентство займається вашим обов'язком, спочатку зателефонуйте своєму кредитору, де ви спочатку відкривали свій рахунок, щоб дізнатися контактну інформацію агентства.

Ваш кредитор, можливо, вже не має права приймати будь-які платежі і не бачить інформацію про стан боргу, якщо ваш борг перейшов агентству по стягненню боргів. Це означає, що ви повинні зв'язуватися з агентством безпосередньо.

4. Отримати контактну інформацію з вашого кредитного звіту

Після того як ви дізналися, хто володіє інформацією по вашому боргу, вам необхідно звернутися до кредитної агентство. Ваш кредитний звіт може містити інформацію з назвою і контактною інформацією агентства по стягненню боргів. Перевірте звіти з усіх 3 кредитних установ у разі суперечливої ​​або неповну інформацію про будь-якому з ваших кредитних звітів.

Що я повинен робити, якщо я повинен агентству по стягненню боргів?

Зверніться в агентство по стягненню заборгованості і попросіть письмове повідомлення про перевірку заборгованості. Згідно із законом таке повідомлення має бути направлено вам протягом 5 днів з моменту отримання запиту і має включати в себе:

  • найменування кредитора;
  • сума заборгованості;
  • інформація про те, як ви можете оскаржити борг або звернутися за перевіркою боргу.

Після того як ви отримали повідомлення про перевірку заборгованості і суму заборгованості, необхідно вирішити це питання. Ось що потрібно робити, якщо у вас є заборгованість в агентстві по стягненню боргів:

1. Оплатити борг в повному обсязі

Деякі споживачі вважають за краще сплатити борг в повному обсязі або робити щомісячні платежі по боргу. Колектор завжди буде всілякими методами змушувати вас платити в повному обсязі. Вони можуть навіть використовувати методи залякування або брехати вам, що є незаконним.

2. Узгодження боргу

Ви можете заощадити багато грошей шляхом переговорів.

Деякі колектори викуповують борги зі знижкою, а потім намагаються отримати прибуток шляхом збору повної суми заборгованості. Інші колектори намагаються зібрати додаткову комісію.

Переговори можуть проходити в кілька етапів, щоб досягти угоди з колектором. Після того як ви досягли угоди, попросіть викласти деталі в письмовому вигляді, перш ніж робити будь-які платежі. Все листування з колекторами повинна бути в письмовій формі і відправлена ​​поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення. Крім того, ви можете запитати згоди в письмовій формі для відправки по електронній пошті.

Після того як ви оплатили, перевірте ваші кредитні звіти, щоб переконатися, що колектор провів свою частину угоди.

3. Знайте свої права

Колектори повинні дотримуватися суворих правил. Ось чого не повинні робити колектори:

  • займатися вимаганням;
  • вести недобросовісну практику;
  • створювати неправдиві свідчення;
  • загрожувати певними юридичними діями.

Завжди пам'ятайте і дізнавайтеся свої споживчі права, щоб ви змогли захистити себе.

Читайте також на ForumDaily:

Росіянка, яка видавала себе в США за мільйонерку, намагалася отримати $ 22 млн кредиту, фліртуючи з банкіром

3 фінансові помилки, які роблять навіть розумні люди

Як отримати ідеальний кредитний рейтинг

Американці масово банкрутують через медичних боргів

Популярні торгові мережі зацікавилися клієнтами з низьким кредитним рейтингом

5 головних помилок при спробі вирішити проблему з кредитом

Шановні читачі ForumDaily!

Спасибі, що залишаєтеся з нами і довіряєте! За останні чотири роки ми отримали масу вдячних відгуків від читачів, яким наші матеріали допомогли влаштувати життя після переїзду в США, отримати роботу або освіту, знайти житло або влаштувати дитину в садок. Ми раді, що допомагаємо вам в період імміграції, який може бути досить складним.

Зараз ми хочемо попросити ВАС про підтримку. Якісна журналістика достаточнo витратна. Після різкого скорочення рекламних надходжень від Facebook, наші доходи не покривають витрати на утримання редакції, що ставить під загрозу безперервну роботу сайту. Ми не вводимо платну підписку, як це роблять багато американських ЗМІ, і надаємо доступ до всіх наших матеріалів безкоштовно, оскільки розуміємо, наскільки важливо для російськомовних іммігрантів отримувати перевірену інформацію рідною мовою. $ 5, $ 10, $ 20 - будь-яка сума, якої ви зможете поділитися з нами, допоможе вижити сайту, а значить, ми зможемо і далі надавати корисну інформацію тисячам іммігрантів. Підтримайте якісну журналістику! Ми віримо в силу наших читачів!

Завжди ваш, ForumDaily!

Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку? Підписуйтесь на нашу сторінку в Facebook. Вибирайте опцію «Пріоритет в показі» - і читайте нас першими. І не забудьте підписатися на ForumDaily Woman - там вас чекає маса позитивної інформації.

Як я можу дізнатися, чи є у мене борг у колекторів?
Що я повинен робити, якщо я повинен агентству по стягненню боргів?
Хочете більше важливих і цікавих новин про життя в США і імміграції в Америку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online