Нову офісну будівлю Газпрому в Чайковського зведуть у мікрорайоні «Парковий»

  1. Що буде зроблено?
  2. Коментарі (197)
  3. Всім дякую! дівчинку знайшли
  4. «Продуктовий» злодій затриманий
  5. Увага! Штормове попередження
  6. У мікрорайоні "Текстильник" хочуть створити безпечний двір
  7. СТРІЧКА НОВИН
  8. У Чайковського окрузі облаштують п'ять скверів
  9. Як менше платити за воду, газ і електрику?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обговорення проекту будівництва нового адміністративного комплексу ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» викликало бурхливу реакцію громадськості міста. На публічних слуханнях, що пройшли в понеділок, 15 січня 2018 року, в міській адміністрації, думки присутніх розділилися. Але більшість учасників заходу підтримали проект.

писали про те   , Що керівництво ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» розглядає кілька варіантів розміщення нового офісного центру писали про те , Що керівництво ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» розглядає кілька варіантів розміщення нового офісного центру. Серед інших найбільш цікавим з точки зору перспектив розвитку Чайковської території став проект будівництва багатоповерхового будинку зі скла і бетону в районі міського парку культури і відпочинку (ПКіВ).

Оскільки попередній варіант розташування об'єкта біля стадіону «Центральний» викликав невдоволення громадськості, то від нього відразу відмовилися. Тепер, щоб не нервувати людей, вирішили заздалегідь дізнатися їхню думку. А заодно довести до громадськості вносяться в зв'язку з майбутнім будівництвом зміни до міського План землекористування і забудови (ПЗЗ) і Генеральний план міста.

У понеділок, 15 січня 2018 року, в адміністрації м Чайковський зібралися городяни, громадські працівники, першобудівники, глава міста і начальники різних відділів, депутати міськдуми, керівники ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський», представники міської прокуратури і ЗМІ. Охочих ознайомитися з проектом було стільки, що в невеликому залі засідань всім не вистачило місць, і багато товпилися в коридорі.

Під зведення нового адміністративного комплексу Газпрому в мікрорайоні «Парковий» поруч з ПКіОпо вул. Кабалевського була виділена земельна ділянка площею 30 379 кв. м. А, щоб будівництво на ньому стало можливим, поміняли його призначення за рахунок виключення територіальної зони транспортних об'єктів Т-1 і зменшення зони Р-1 міських парків, скверів і набережних на користь суспільно-ділової забудови О-2. (Див. Схему). Про це розповіла начальник відділу будівництва та архітектури адміністрації Чайковського міського поселення Лідія Подолинського.

По суті, під будівництво Газпрому віддали саму непривабливу територію парку із західного боку трибун стадіону «Центральний», де розміщувалися занедбані гаражі, джерело з заболоченій навколо місцевістю, КНС та інші аварійні споруди. Причому з величезним обтяженням - благоустроєм прилеглої території, а також парку та інших знаходяться поруч об'єктів.

Що буде зроблено?

1) Розширять на 1 м 10 см дорогу довжиною 910 м по вул. Кабалевського від кінцевої зупинки маршруту №15 до парку культури і відпочинку для організації на ній двостороннього руху, встановлять новий бордюрний камінь, металеві огорожі, опори освітлення, облаштують зливову каналізацію. Поруч побудують стоянку на 140 паркувальних місць.

2) Реконструюють існуючий джерело з пристроєм водовідведення та рекультивацією землі.

3) Облаштують велодоріжки з асфальтобетонним покриттям довжиною 700 м і шириною 1,5 м уздовж автокооперативу «Маяк» по території парку.

4) Облаштують майданчик для скейт-парку 30 * 20 кв. м: приберуть старі дерева, забетонують майданчик, встановлять опори і світлодіодне освітлення, прокладуть кабель.

5) Облаштують дитяче містечко ДАІ: змонтують світильники, забетонують доріжки покриють їх асфальтом шириною 5м.

Крім того, для адміністрації парку побудують двоповерхову офісно-складська будівля 24 * 12 кв. м каркасного типу на фундаменті, з утепленням, цілорічного використання з розміщенням складських приміщень на першому поверсі і семи офісів - на другому.

Крім того, буде замінено частину інженерних комунальних мереж мікрорайону «Парковий», яка потребує реконструкції. І нарешті, в парку з'являться повноцінні туалети всесезонного дії на 8 кабін, з тамбуром і опаленням від електромережі, централізованою подачею води і вентиляцією.

В даний час кілька інститутів розробляють проекти адміністративного комплексу, подібні до тих, що представлені вище.

Директор міського парку культури і відпочинку Андрій Скоробогатов підтвердив, що парк давно потребує допомоги. Зелений масив заріс чагарником, в якому накопичується сміття. Власних сил і засобів на його прибирання не вистачає. Аварійні споруди - колишня кінобудка і гаражі вимагають знесення, КНС - реконструкції, а джерело - очищення та благоустрою.

Він також розповів, що в 2017 році парк увійшов до програми ініціативного бюджетування з проектом водопостачання, вартість якого 2 млн. Руб. Проект передбачає прокладку по території муніципального установи водопроводу довжиною 400 м. А ось на проектування та впровадження системи водорозподілу і каналізації грошей немає.

А ось на проектування та впровадження системи водорозподілу і каналізації грошей немає

У свою чергу генеральний директор ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» Сергій Сусликов ще раз пояснив, чому керівництво зупинилося саме на варіанті розміщення комплексу на вул. Кабалевського: ЦПР (центрально-планувальний район), мікрорайон Уральський, запасне поле поруч зі стадіоном «Центральний», а також парк культури і відпочинку на вул. Кабалевського, - всі вони мають свої економічні і архітектурні плюси і мінуси.

Просто Газпром вміє рахувати гроші, а тому вважав економічно неефективним будівництво нового комплексу в ЦПР. Що стосується Уральської, то вулицю прикрасить (Сусликов розкрив невеликий секрет) новий концертний зал на 600 місць, який побудують ззаду КСЦ «Гідробудівельник». А культурно-спортивний центр збережуть як історичну пам'ять: реконструюють його фасад, покрівлю та зроблять більш привабливим для жителів і гостей міста.

Топ-менеджер також зазначив, що це тільки початок, Товариство не збирається на цьому зупинятися. У новому адміністративному комплексі розмістять Газпромбанк і музей історії ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський», куди зможе прийти будь-який бажаючий. А ще в даний час опрацьовується питання про будівництво нового великого культурно-спортивного центру.

- «Ось два серйозних проекту, які ми хочемо здійснити в місті і просимо вашої підтримки.Я повністю поділяю всі ваші хвилювання, вони зрозумілі, але поки для них немає ніяких підстав.Ніхто нічого руйнувати не збирається, є наміри зробити все тільки краще, зручніше і красивіше.Мікрорайон «Парковий» повинен стати прикладом для подальшої реконструкції міста і розвитку дорожньої мережі з упором на високу якість і необхідним фінансуванням », -

уклав Сергій Сусликов.

Гендиректор запевнив, що під забудову підуть мінімальні площі зеленої зони, а постраждалі дерева і чагарники згодом обов'язково відновлять. Він нагадав, що на підприємстві працюють жителі нашого міста, які зацікавлені в розвитку території не менш, ніж інші городяни. Тим більше, що в Чайковського давно не було серйозних інвестиційних проектів, і він потребує оновлення вигляду.

Однак думки городян з приводу будівництва в парковій зоні нового адміністративного будинку ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» розділилися. Ініціативна група мешканців мікрорайону «Парковий» - Лідія Пучкова, Антоніна Шевельова, Наталія Тюленева, а також Євген Беляцкий та Микола Акімов висловилися категорично проти цього. Вони знову загострили увагу, що будуть знищені березовий гай і сосновий бір. І навіть зібрали понад тисячу підписів на інтернет-ресурсах на підтримку своєї протестної петиції.

Незважаючи на те, що раніше генеральний директор Чайковського філії Газпрому пояснив, чому був обраний саме цю ділянку для будівництва, противники будівництва знову повернулися до обговорення відкинутих варіантів. Вони знову запропонували перенести проект в центр міста, знести старі будинки і там звести нову будівлю, а мешканців переселити в упорядковане житло, спорудити офіс на вул. Уральської замість заростають бур'яном фундаментів або побудувати комплекс на місці колишнього кінотеатру «Горизонт».

Протестуючі вимагали навіть провести референдум з цього питання. Від них звучали погрози і звинувачення інвесторів в терористичній діяльності, а цілком шановні люди не соромилися у виразах.

- «Я проти цієї вакханалії. Це плювок в обличчя міста. Згадайте Некрасова - «плакала Таня, як ліс вирубали», - уклав зі сльозами на очах першобудівник Євген Беляцкий.

Згадайте Некрасова - «плакала Таня, як ліс вирубали», - уклав зі сльозами на очах першобудівник Євген Беляцкий

Інша група городян, які не погоджуються з думкою попередніх ораторів, була зустрінута бурхливими оплесками. Голова Асоціації «ЮГ» ветеранських організацій півдня Пермського краю Галина Слєпньова закликала всіх до розсудливості. Вона розповіла, як сама, будучи школяркою, разом з класом висаджувала згадані берези та сосни на даній ділянці землі. Тепер деревам більше 40 років. Багато з них падають і представляють серйозну загрозу для людей.

- «Сьогодні потрібно виходити з того, що ми замість набуваємо, - загострила увагу присутніх Галина Слєпньова. - А набуваємо ми набагато більше, ніж 25-30 зрубаних дерев, які до того ж можна відновити. Від вкладень Газпрому буде користь не тільки парку, а й стадіону «Центральний», і жителям прилеглих будинків, і всім нам ».

Мія Титова, яка очолює Раду ветеранів державної і муніципальної служби м Чайковський, зазначила, що будівництво нового офісного будинку - показник того, як підприємство розвивається, а значить, є реальна можливість отримати інвестиції, збільшити збирання податків і розвинути в місті інфраструктуру.

- «Сьогодні місто Чайковський з боку Річкового порту виглядає вельми непривабливо. З приходом на вул. Кабалевського ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» є ймовірність, що ця територія цілком може перетворитися », - припустила вона.

Титову підтримали і голова мікрорайону «Парковий» Надія Бердишева, яка нагадала, який великий внесок в розвиток міста вносить газотранспортне підприємство, і голова міської Ради старійшин Валерій Калабин, і директор стадіону «Центральний» Антон Борисов.

Антон навів приклад зі свого життя, розповівши, що приїхав в Чайковський із самої депресивної території Пермського краю - м Кізел, в якому колись проживали 120 тис. Чоловік, а сьогодні нараховуються лише 19 тис. Він запропонував підтримати проект, а не йти тупиковим шляхом і не уподібнюватися кизел.

Опозиція намагалася весь час перебити захисників проекту і кричала, що Газпром нічого не зробив для міста. Тоді голова Чайковської міськдуми Наталія Луканіна нагадала всім, як в складному для країни і міста 1991 році вона, будучи директором ДК «Гідробудівельник», звернулася за матеріальною допомогою і підтримкою саме в Пермтрансгаз (нині ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський»), тому що більше звернутися було ні до кого, як підприємство не тільки допомогло зберегти історичну будівлю, але за рахунок власних коштів відремонтувало стадіон і спортивний зал. Як була реконструйована площа Чайковського, оновлений ФОК на Зав'ялова і врятовано від знищення безліч інших соціальних об'єктів.

Як була реконструйована площа Чайковського, оновлений ФОК на Зав'ялова і врятовано від знищення безліч інших соціальних об'єктів

Наталія Вікторівна зазначила, що сьогодні 90% учасників самодіяльності в КСЦ «Гідробудівельник» - жителі нашого міста. Стадіон, тенісний корт, боулінг і зали для боротьби відкриті для всіх. Працівниками ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» є також городяни.

- «Основний будівельник і інвестор сьогодні в Чайковського - Газпром, і ми повинні з цим погодитися, - підсумувала свій виступ голова Думи. - Можливо, дивлячись на благі справи цього містоутворюючого підприємства, в сторону міста повернуться «Чайковський Текстиль» та інші великі промислові майданчики ».

Глава міста Олексій Третьяков, підбиваючи підсумок публічних слухань, теж закликав населення підтримати проект, т. К. Газпром завжди підтримував ініціативу жителів. Він подякував усім за висловлені думки і активну життєву позицію, а також запевнив, що всі пропозиції, що надійшли до оргкомітету, будуть враховані керівництвом ТОВ «Газпром трансгаз Чайковський» перед прийняттям остаточного рішення.

Джерело інформації: Чайковскіе.Новості


Коментарі (197)

24 січня 2018 17:29 · сталкер, "Ну чого вже ви так про людей ..."? Люди завжди люди, а ось людина з них не кожен.
Параноя - манія переслідування. Для чого ви весь час про одне й те ж, не пропонуючи нічого конструктивного, мусолити і мусолити, рухайте свою думку вперед, а то вона у вас застрягла на одному місці, як параноя у параноїка.
Про вас негативно ніхто поки не думає. Думка розвивайте: що ви хочете сказати і що з цього буде слідувати. Рух і розвиток думки передбачається.

З параноїками? не знаю, за різноманітними безликими співрозмовниками діагноз не визначиш ... Ну чого вже ви так про людей ...

Не потрібно нікому критичних моментів.


Всім дякую! дівчинку знайшли

Зниклу 7 липня Чайковського 11-річну школярку знайшли. Пошуки припинені, репости можна видаляти.

Пн 08 липня 2019, 14:56

Коментарів: 0


«Продуктовий» злодій затриманий

У відділ поліції м Чайковського надійшло повідомлення про грабіж в одному з магазинів. У найкоротші терміни грабіжника затримали.

Пт 12 липня 2019, 12:07

Коментарів: 10


Увага! Штормове попередження

Крайове МНС повідомляє про несприятливі погодні умови в Прикамье: зливах, граді, шквалистих вітрах до 25 метрів в секунду.

Пт 12 липня 2019, 14:54

Коментарів: 0


У мікрорайоні "Текстильник" хочуть створити безпечний двір

Жителі мікрорайону «Текстильник» протягом двох років намагаються пройти конкурсний відбір за проектом ініціативного бюджетування «Безпечний двір». Активісти не втрачають надію на перемогу і залучають до творчої роботи все більше число однодумців.

Чт 04 липня 2019, 15:38

Коментарів: 5


СТРІЧКА НОВИН

Невідомі «роззули» іномарку в Чайковського

В ніч з суботи на неділю невідомі зняли з Мазди, припаркованої у дворі будинку по вул. Гагаріна, чотири колеса. Власник іномарки за допомогою соцмереж намагається розшукати очевидців і злодюжок.

Пн 22 липня 2019, 11:45

Коментарів: 1

У Чайковського окрузі облаштують п'ять скверів

Чайковська міськадміністрація на електронному майданчику ЗАТ «Сбербанк-АСТ» розмістила інформацію для потенційних підрядників з будівництва та облаштування громадських територій. Початкова загальна сума контрактів становить понад 42 млн. Рублів.

Пн 22 липня 2019, 12:06

Коментарів: 7

Як менше платити за воду, газ і електрику?

Що придбати, від чого позбутися, і як удосконалити те, що є. Видання inmyroom.ru розповідає, як зменшити витрати на основні комунальні послуги.

Вт 30 серпня 2016, 15:05

Коментарів: 0

Що буде зроблено?
Що буде зроблено?
З параноїками?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online