Чому "Газпром" змушує ветеранів та багатодітних батьків зносити свої будинки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За словами Федорова, проблеми у жителів почалися після того, як в 2015 році Держтехнагляд перевірив діяльність експлуатуючих організацій " Газпром Трансгаз Казань "," Нижньокамськ Нафтохім "і знайшов удома в мінімально допустимої зоні від магістральних трубопроводів. Що стосується зазначених компаній були виписані приписи про штрафи.

Ризикована сусідство, але до квітня 2016 року, за словами Федорова, ділянки в селищі ніяких обтяжень не мали - ні в кадастр, ні в Росреестра.

Як виявилося, СНИП з охоронними зонами діють ще з 1960-х років, але до недавніх пір, за словами співрозмовника "Лента.Ру", на них не звертали уваги навіть експлуатуючі організації. Тобто мова йде про банальну недбалість.

Господарі казанських "самобудів" і їх представники вважають, що правильним рішенням зараз може бути перенесення магістральних трубопроводів за межі міста, тим більше що така вимога міститься в тих же СНіП, що встановлюють охоронні зони. "Труби були прокладені ще в 60-е, і термін їх експлуатації, по хорошому, давно минув. Але легше, звичайно, його постійно продовжувати, ніж провести повноцінну реконструкцію ", - говорить адвокат.

Поруч з магістралями встановлені стовпи з зазначенням 25-метрової охоронної зони. "Люди спиралися на цю цифру і навіть подвоювали відстань при проектуванні будинків. Чому не можна було там же вказати, що будівництво заборонено в 150-метровій зоні? "- обурюється Федоров.

Однак в міськвиконкомі Казані заявили, що дозволу на будівництво на цих дільницях не видавалися, нібито права власності на збудовану там нерухомість мешканці оформили по "дачної амністії", тобто спрощеним порядком.

З подібними проблемами зіткнулися зараз, за ​​словами Федорова, жителі багатьох регіонів країни: Московської області, Дагестану, Пермського краю, Омська, Воронежа, Тамбова.

газпромівський самобуд

Вказівки про 150-метровій зоні, наприклад, недавно з'явилися на магістралях в Сергієво-Посадському районі Московської області. Про це розповіли "Ленте.ру" жителі розташованих поруч садових товариств. Вони вважають, що ця нахабна "приписка" дала старт кампанії зі знесення дачних будинків.

"Нашому СНТ" Приозерний "в цьому році виповнилося 50 років! Ділянки і будиночки на них з'явилися в 1960-х, а магістраль проклали в 1970-х, до того ж з відхиленнями від проектного маршруту ", - розповідає пенсіонерка Інна Денисова. З'ясувалося також, що довжина магістралі на даній ділянці повинна була складати 17 кілометрів, а по факту - 11. Куди поділися шість кілометрів труби - невідомо, але дачники впевнені, що вона повинна була піти в обхід СНТ, і тоді у його мешканців не виникло б ніяких проблем.

Активні члени товариства провели справжнє розслідування: вивчили документацію і навіть знайшли свідків - відповідальних працівників радгоспу, по землям якого прокладали трубу. Ці люди обраховували втрати, які понесе сільгосппідприємство.

"А газівники взагалі принесли в суд план іншого трубопроводу. Просто переплутали або не знайшли потрібні, а може, спеціально підроблення вчинили. Але головне, що ці документи у них все одно взяли, - розповідає Денисова. - Якщо ж розібратися, то у експлуатаційної організації немає жодного нормального правовстановлюючого документа. По суті газова магістраль ця і є справжнісінький самобуд ".

До проблеми вже підключалися відомі громадські діячі. Так, цього літа глава Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини при губернаторі Московської області Анатолій Кучерена зібрав круглий стіл в Хотьково (де теж знайшли підлягають знесенню будинку) за участю міністра енергетики Московської області та представника "Газпрому". "Моя позиція ґрунтується на тому, що люди не винні, вони тут ні до чого. Зрозуміло, що " Газпром "Повинен удосконалювати свої об'єкти, ми все це прекрасно розуміємо. Але є альтернативні рішення, які можуть влаштувати обидві сторони", - поділився з "Мослентой" своєю позицією відомий адвокат.

"За результатами цієї наради був оголошений мораторій на судові процеси до вироблення якогось рішення, але через два дні в суді з'явилися нові позови", - говорить Інна Денисова.

В СНТ "Приозерне" знесенню підлягають 23 будинки. "Серед тих, хто повинен самостійно знести свої будинки, учасники війни, почесний вчитель Росії , Багатодітний батько, заслужений лікар Росії, - перераховує активний член товариства Лариса Філатова. - Суд програла жінка, трудівник тилу, і тепер ця 80-річна бабуся повинна своїми руками розібрати свій будинок і вивезти його з території товариства. Що ж це робиться? За що вони воювали ?! "

Чому не можна було там же вказати, що будівництво заборонено в 150-метровій зоні?
Що ж це робиться?
За що вони воювали ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online