Агенти НПФ і шахраї

  1. Рівні шахрайства в сфері НПФ
  2. Хто такий агент НПФ?
  3. Як працює агент НПФ?
  4. Що повинен мати при собі агент НПФ?
  5. Що агенту НПФ заборонено?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаю Вас, дорогі мої читачі!

Впевнена, що всі встигли ознайомитися зі статтею, що відкриває нову рубрику, яка присвячена темі шахрайства в сфері роботи пенсійного страхування. І ось сьогодні буде перша повноцінна стаття. Саме з неї почнеться детальне вивчення даного сегмента роботи, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринку пенсійного забезпечення. А що це значить, Ви зрозумієте далі.

Я хочу сегментувати написання і надходження статей в рубрику від меншого до більшого. Тобто почнемо з елементарних прикладів і найпоширеніших на сьогоднішній момент можливих способів обивательського "обману", а закінчувати будемо макровозможностямі на даному ринку з політичним підтекстом.

Тобто почнемо з елементарних прикладів і найпоширеніших на сьогоднішній момент можливих способів обивательського обману, а закінчувати будемо макровозможностямі на даному ринку з політичним підтекстом

Дуже часто у своїй роботі я стикаюся з "запереченнями" клієнтів, які стверджують: все це не правда і нас все одно обдурять. Що ж з таким настроєм, 100% обдурять! Впевнена, що більшість моїх колег, зараз схвально кивають Дуже часто у своїй роботі я стикаюся з запереченнями клієнтів, які стверджують: все це не правда і нас все одно обдурять , Розуміючи, про що йде мова.

Так ось, мої дорогі, з такими думками і "запереченнями" далеко не підеш і багато не доб'єшся. Обдурити, звичайно, можуть і напевно прагнуть до того, щоб це зробити, але в Ваших і тільки Ваших силах цього уникнути! Ви можете, а з деяких пір зобов'язані, робити все з СВОЄЇ боку, щоб уникнути всіх видів шахрайських (тобто незаконних) дій, спрямованих, проти Вас і Вашого гідного існування на пенсії.

А щоб цього домогтися, безумовно, потрібно розбиратися в тонкощах ПС і знати про можливі підводні камені. А їх безліч і починаються вони від примітивних форм введення в оману до глобального "обману" нашого уряду громадян своєї країни. Тому про все і детальніше!

Перша стаття буде присвячена саме потенційному "обману обивателів" з боку представників НПФ. Даний вид, напевно, знаком великої кількості людей, але також, напевно, Ви, мої дорогі, стикаючись з ним, багато чого не "розумієте" і не можете правильно оцінити, що може стати "обманом" (в даному випадку, введенням в оману) , а що є цілком загальноприйнятими нормами роботи агентів, ні в якому разі не порушують законодавство РФ. І щоб розуміти чітку грань між першим і другим, я починаю свою розповідь саме з даної теми. Мабуть, почнемо ...

Рівні шахрайства в сфері НПФ

Впевнена, більшість з Вас, мої дорогі, стикалися і не раз 😉 з роботою агентів, які "працюю в полях", тобто ведуть поквартирні види "продажів" продукту всіх НПФ - договорів ОПС. Найчастіше працівники, які здійснюють поквартирні роботи, стикаються зі звинуваченнями в шахрайстві в їх сторону, і також, найчастіше, ці звинувачення безпідставні і не несуть в собі законних підстав.

Я дуже рідко отримувала інформацію про те, що хтось із консультантів великих банків, які мають свої НПФ і переводять накопичення своїх клієнтів практично за замовчуванням, був звинувачений в шахрайстві або про подібні звинувачення в бік роботодавців, які примушують своїх працівників вступити в той чи інший НПФ, а ось звинувачень в обмані з боку простих агентів, що працюють "в полях" більш ніж достатньо.

Досить часто різного роду сверхнедоверчівие, жалісливі і пильні громадяни навіть викликають співробітників поліції при появі пенсійних агентів на території їх проживання. І що мене завжди дивувало, що в більшості випадків до таких громадян відносяться люди, які, скажімо так, "не цікаві" працівникам НПФ, так як не є "цільовою групою". Що це означає?

Впевнена, що Ви, мої читачі, якщо стежте за пенсійною системою, знаєте, що формування накопичувальної частини пенсії почалося в РФ в 2002 році, потім наші політики з "великими" головами порахували і зрозуміли, що не для всіх категорій громадян підійде накопичувально-розподільна пенсійна система.

Гарненько все прорахувавши, розумні світу цього визначили, що гідні накопичення, які складуть істотну надбавку до державної пенсії, зможуть сформувати громадяни 1967 року народження і молодше. Тому з 2004 року накопичувальний елемент пенсії формується тільки у громадян цієї вікової категорії. Громадяни ж 1966 р.н. і старше, на думку все тих же великих голів, не встигнуть до свого виходу на пенсію накопичити істотні суми, тим самим було прийнято вольове рішення залишити для даної категорії виключно "державну" пенсію, тобто прийняту ще в радянські часи "розподільну" систему обліку та нарахування пенсій.

Але саме ця категорія громадян, як виявляється в нашій країні, сама пильна і недовірлива. Люди пенсійного і передпенсійного віку досить часто виявляють свою пильність на працівниках пенсійних фондів. І дозволяють зі свого боку не тільки прояви обережності і виклики співробітників оперативного реагування на "нещасних" трудівників полів, а й беруть на себе повноваження судової та виконавчої влади, висуваючи все тим же співробітникам НПФ звинувачення по ст. 159 КК РФ в шахрайстві. У мене з цього приводу є хороша приказка, але вона не пройде цензуру рунета 😉, а кому цікаво без праці її знайде, приказка про невіруючу свекруха і її невістку :).

Безумовно, в наш час, де багато вчинків людей, здаються властивими тільки звірам, варто бути більш пильними і краще зайвий раз її проявити, ніж дивуватися потім руйнівних наслідків своєї недбалості. Але не варто плутати пильність зі своїм невіглаством, незнанням і малої юридичної грамотністю в багатьох правових справах.

Зараз досить часто по кошти ЗМІ ми чуємо заклики до обережності, що почастішали випадки обману літніх людей, що багато справжні шахраї прагнуть наживи за рахунок безпомічних людей похилого віку пенсіонерів. Але це жодним чином не може ставитися до працівників пенсійного забезпечення. І не варто всіх і кожного, на догоду пропаганди телебачення, звинувачувати в шахрайських діях.

Ось приклад, кожен місяць до мене приходить працівник електромереж і переписує показники лічильників, це єдиний спосіб відстежити правильність надходять оплат від споживача електроенергії і, погодьтеся, буде нерозумно, якщо я кожен раз буду викликати співробітників поліції для перевірки того, чи дійсно це співробітник ЕС або це шахрай, який намагається проникнути до мене в квартиру і при цьому візьму на себе обов'язок звинувачувати його у всіх смертних гріхах. Це щонайменше викличе підозри про мою осудності і адекватності, хоча не здивуюся, якщо є і такі громадяни :).

Ви скажіть, що нерівнозначні порівняння. І опинитеся неправі! А щоб розібратися чому, давайте перейдемо до опису наших лже-шахраїв агентам.

А щоб розібратися чому, давайте перейдемо до опису наших лже-шахраїв агентам

Хто такий агент НПФ?

Зараз я Вам, мої читачі, представлю дуже докладний опис агента НПФ, який "працює по землі", розберемо можливі "речівки", які він говорить, кому говорить і з якою метою, також я Вам опишу обов'язковий перелік документів, які в обов'язковому порядку повинні бути у кожного працівника АС.

Хочу відразу попередити, у різних НПФ різні вимоги і до агентам, але повірте, якщо вони і відрізняються, то дуже несуттєво. Всі суттєві відходження від ніжеопісиваемие фактів, є ознакою того, що перед Вами не агент НПФ, а як раз той самий шахрай, який стукає до Вас у двері з потенційним обманом !!! І тут уже варто проявити пильність! Приступимо ...

Як працює агент НПФ?

  • Агент НПФ - це хлопець, дівчина, чоловік, жінка, часто агенти працюють парами.
  • Дзвінок в двері, Ви відкриваєте, Вам представляються: "Добрий день, співробітник НПФ (співробітник підрозділу по роботі з накопичувальної пенсією, пенсійне забезпечення) ПІБ агента ...". Якщо Ви чуєте саме це, то це перша ознака того, що перед Вами типовий співробітник НПФ. Спочатку уявлення, передбачало позначення конкретного НПФ, тобто агент повинен позначити, який НПФ він представляє. Але зараз все частіше агенти уникають на початку діалогу озвучувати потенційним клієнтам, свій НПФ. І тому представлені в дужках варіанти вбуд ечаются в роботі частіше. Але це абсолютно легальні, що не суперечать законній роботі норми!

Запам'ятайте: саме підрозділи "пенсійного забезпечення", тобто НПФ і їх співробітники займаються Вашої НЧП, але ніяк не ПФР РФ! Якщо ж агент представився співробітником ПФР, тут одне з двох: або агент НПФ намагається Вас ввести в оману і видати Вам договір ОПС, як обов'язковий документ від імені позабюджетного фонду, або це все ті ж шахраї!
Сумлінний працівник НПФ ніколи не назветься співробітником ПФР. І хочу, щоб Ви усвідомили для себе раз і назавжди: співробітники пенсійного фонду Росії не працюють по домівках !!! У них для цього в абсолютно кожному місті і поселенні країни відбудовано красиве, комфортабельна будівля, з усіма зручностями.

  • Сподіваюся, вищевикладене зрозуміло, йдемо далі. Після того, як агент представився, він повинен у Вас насамперед уточнити, проживають за даною адресою особи 1967 року народження і молодше. Це найголовніший і найважливіший критерій визначення того, що перед Вами співробітник НПФ. Йому потрібні цільовики!
    І тут у Вас повинні відпасти всі сумніви з приводу шахрайства, незаконних дій і т д. Агенту не потрібні літні, старі люди, за рахунок яких можна поживитися, його не цікавлять недієздатні люди, яких також можна ввести в оману і т д. Тільки працездатні громадяни, зазначеного віку, які працюють офіційно та мають накопичувальну частину пенсії. Саме з такими агент повинен працювати і пропонувати продукт свого НПФ.
    Якщо Ви не почули цих слів, до Вас постукали "сумнівні особистості". Тут варто Вам перейти до активних дій і більш бадьорого розпитати, що їм потрібно і з якою метою. Настільки детально, поки Ви остаточно не зрозумієте хто перед Вами.

Настільки детально, поки Ви остаточно не зрозумієте хто перед Вами

  • Агент НПФ, при своїй роботі, попросить у Вас два документи: паспорт РФ і страхове свідоцтво (СНІЛС). Деякі агенти вже зараз запитують у клієнта наявність трудової книжки. Це не обов'язково умова, але не варто насторожуватися. Робиться це виключно для того, що б агент міг пересвідчитися чи працюєте Ви чи працювали раніше офіційно. І тим самим уникнути ситуації, коли може виявитися, що у Вас немає відрахувань НЧП. Зараз все НПФ, абсолютно все !, не оплачують агентську винагороду за клієнтів у яких немає накопичень на індивідуальних рахунках. Так що агент, таким чином, намагається зберегти свій час і не витратити його даремно.

ВАЖЛИВО! Якщо у Вас просять грошову винагороду або оплату за видачу договору ОПС, якщо у Вас попросили ще якісь документи, крім паспорта, страхового свідоцтва та трудової книжки (приклад: документи на житло або інші види власності; банківські документи, реквізити рахунків і т д) , то перед Вами НЕ агент НПФ, це люди які прагнуть зробити шахрайські дії щодо Вас! Будьте акуратніше! Договір ОПС видається безкоштовно, за бажанням і добровільною згодою людини, на безоплатній основі, не вимагає надання банківських реквізитів та інших документів, що несуть матеріальну цінність !!!
ВАЖЛИВО

  • Якщо агент у Вас просить зробити ксерокопію або фотографію Ваших документів, не варто лякатися! На сьогоднішній момент це нормативна практика для багатьох НПФ, таким чином, фонди прагнуть убезпечити себе від фальсифікації з боку агентів і від скарг клієнтів, які можуть стверджувати, що не оформляли договір. Коли є ксерокопії документів, це додатковий факт, який підтверджує оформлення договору ОПС між Вами і фондом. Ксерокопії / фото робиться тільки паспорта та СНІЛС!
  • Агент НПФ, зобов'язаний у Вашій присутності оформити договір ОПС - Ваш екземпляр повністю, анкету за Вашими даними повністю і надати Вам на підпис: 3 примірника договору ОПС, 2 заяви про перехід (так звані НПФ-НПФ, ПФР-НПФ, про це більш детально можете прочитати тут , Анкету-повністю заповнену, так само можуть бути додаткові бланки, передбачені в конкретному НПФ (згода на обробку даних, угода і т д).
    Після Вашого власноручного підписання, агент зобов'язаний віддати Вам Ваш екземпляр договору, заповнений, з печаткою фонду та підписами відповідального від фонду особи. Всі інші бланки, крім анкети, агент не заповнює від руки, в них Ви тільки проставляєте підпису. Остаточне заповнення і передача до фонду в кінцевому вигляді, здійснюється в підрозділах НПФ. Якщо Вас просять підписати ще якісь документи, крім зазначених, не робіть цього !! Ніякі документи, що несуть матеріальної вигоди, крім договору ОПС і заяв про переведення Вашої накопичувальної пенсії, агент НПФ не може просити Вас підписати! Це шахраї!

Це шахраї

  • Агент НПФ, Вас обов'язково проінформує про те, що Вам на контактний номер телефону надійде дзвінок з головного офісу НПФ, де здійснюється перевірка і контроль роботи агентів. З метою упевнитися, що Ви дійсно "реальний" людина і, що Ви уклали договір ОПС з цим фондом, без примусу з власної волі і підписали його власноруч. Забороняється! підписувати документи від імені родичем і інших третіх осіб! Якщо агент просить Вас це зробити, не погоджуйтеся! Це порушення законодавства РФ.

Що повинен мати при собі агент НПФ?

Агент недержавного пенсійного фонду зобов'язаний при собі мати:

  1. Що засвідчує особу документ (паспорт РФ);
  2. Документ, що розрізає йому вести діяльність від імені фонду (довіреність фонду);
  3. Копію ліцензії НПФ;
  4. Рекламну продукцію НПФ (брошури, листівки, карти доступу в особистий кабінет ЗЛ та інший роздатковий матеріал, що несе в собі інформацію про НПФ: контактна інформація фонду, телефони, адреси відділень і т д);
  5. Страхові правила фонду;
  6. Інформація про права та обов'язки застрахованої особи.

Що агенту НПФ заборонено?

Агент НЕ вправі:

  1. Вводити клієнта в оману, наприклад, представлятися співробітником ПФР;
  2. Пропонувати людині матеріальні вигоди, за оформлення з ним договору ОПС;
  3. Брати матеріальну винагороду за оформлення договору ОПС і надання послуг від імені НПФ;
  4. Зобов'язувати, наполягати, оформляти договір ОПС з клієнтом надаючи при цьому на нього тиск, обіцяючи працевлаштування, оформлення кредиту і т д.

Агент зобов'язаний сумлінно виконувати свої обов'язки представника фонду, а люди, які стикаються з роботою даних співробітників, гідно, як личить членам цивілізованого суспільства, ставитися до роботи і пропонованих послугах з боку представників.

Шановні мої читачі, як часто я чую і від своїх агентів і від Вас, як Вам набридли ці поквартирні обходи, як Ви скаржитесь один на одного, агенти на Вас, Ви на них, Ви постійно висловлюєте нашим співробітникам, як втомилися від всього цього ... хочу Вам навести деякі статистичні дані і ще раз нагадати, що містить в собі робота пенсійного агента!

За приблизними даними пенсійного фонду РФ в системі обов'язкового пенсійного страхування на сьогоднішній момент бере участь близько 50% від цільової групи, в управлінні НПФ знаходиться близько 1 трильйона РЕАЛЬНИХ рублів (а не балів) Ваших пенсій, дорогі мої читачі! І як мінімум 75-80% від 50% застрахованих і переведених в систему ОПС було зроблено ногами і руками тих самих агентів, які так Вам набридли!

Саме ці люди день у день "рятували" і встигли це зробити у відношенні 1 мільярда рублів Ваших пенсій! Я більш ніж упевнена, що мало хто з Вас особисто поїхав в ПФР або заздалегідь обраний НПФ і сам подав заяву, без участі агентів. Особисто я в своїй багаторічній практиці таких відповідальних громадян зустріла тільки двох із сотень, а може і тисяч людей! Ось і подумайте хто, якщо не МИ !?

Ось і подумайте хто, якщо не МИ

Тому, коли до Вас в будинок, нехай в черговий раз, постукає агент НПФ і Ви упевнившись, що це саме добропорядний агент, а не шахрай, укладіть з ним договір ОПС і нарешті займіться своїми пенсійними накопиченнями. Насправді Вам надана велика послуга в тому, що є можливість оформити дуже важливий документ без особливих зусиль, за коштами працівників фондів і бути впевненим в тому, що Ваша накопичувальна пенсія накопичується, інвертується, приносить Вам дохід, гарантована державою і залишиться в Вашій родині , навіть в разі непередбаченої загибелі.

А агентів, закликаю не опускати рук через всіх провокацій і невдач і продовжувати свій шлях, обраний на благо людей, їх гідних пенсій і свого гідного фінансового становища! Все у Вас вийде!

А на сьогодні все ... До нових зустрічей! До побачення!

PS "... Але вдаючи! Цей погляд
Все може висловити так прекрасно!
Ах, обдурити мене не важко! ..
Я сам обманюватися радий! .. "
А.С. Пушкін

Ваш пенсійний консультант ...

Як працює агент НПФ?
Що повинен мати при собі агент НПФ?
Що агенту НПФ заборонено?
Що це означає?
Хто такий агент НПФ?
Як працює агент НПФ?
Що повинен мати при собі агент НПФ?
Що агенту НПФ заборонено?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online