Зміни до статті 86 НК РФ з 1 липня: ПДФО при переказі грошей з карти на карту - коментар

  1. Зміни до статті 86 НК РФ
  2. Чи справді податкова буде списувати ПДФО при переказі грошей з карти на карту?
  3. Норма статті 86 НК РФ
  4. Ситуації при оплаті картою: які податки платити
  5. ПДФО з виплат працівникам: правила з 1 липня
  6. Підпишіться на "Спрощенку" на півроку, а читайте 12 місяців!
  7. Журнал "Спрощенка" відкрив канал в Яндекс.Дзен

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У мережі з'явилася новина, що з 1 липня податкова отримає контроль над рахунками росіян і буде списувати ПДФО при переказі грошей з карти однієї фізособи іншій. Це пов'язано з тим, що з 1 липня до статті 86 НК РФ нібито будуть внесені глобальні зміни, які дали ФНС широкі повноваженням щодо блокування рахунків. Журнал «Спрощенка» розібрався в даній інформації.

Увага! У статті ми відповімо на питання про оподаткування ПДФО з переказів з картки на картку з 1 липня. Дивіться про сплату податку в кінці статті!

Зміни до статті 86 НК РФ

Як сказано в інформації, розміщеної на численних сайтах в мережі, з 1 липня в Росії почнуть діяти поправки до статті 86 Податкового кодексу, за якими банки зобов'язані надавати податкову службу інформацію щодо руху грошей на банківських картах фізосіб. Тому всі надходження на рахунок або карту фізособи, яке не вдалося ідентифікувати, податківці будуть розцінювати як прибуток, оподатковуваний ПДФО за ставкою 13%.

Якщо громадянин не зможе довести, що отримані кошти не дохід, то податкова служба отримає право на стягнення штрафу в розмірі 20% від суми неоплаченого податку і сам податок.

Чи справді податкова буде списувати ПДФО при переказі грошей з карти на карту?

Чи справді податкова буде списувати ПДФО при переказі грошей з карти на карту

Інформацію активно передруковують розважальні сайти і спільноти соцмереж. Давайте розбиратися в новини.

Навіть побіжний аналіз новини, не вдаючись у норми НК РФ, показує, що інформація написана з граматичними і пунктуаційних помилок. Автор явно «плаває» в темі, накручуючи словесні конструкції, щоб заплутати і налякати читача, цитати беруться повністю з НК РФ.

Тепер перейдемо до конкретики. Ніяких змін до статті 86 НК РФ з 1 липня внесено не буде. Принаймні, такий закон не підписував Путін, а зміни до Податкового кодексу, які погіршують положення платників податків, публікуються як мінімум за два місяці.

Останні зміни до статті 86 НК РФ були пов'язані з оподаткуванням операцій з дорогоцінними металами, що, зрозуміло, не поширюється на більшу частину громадян.

Уже давно в статті 86 НК РФ є норма про те, що банки повинні повідомляти податківцям про рух за рахунками фізосіб.

Норма статті 86 НК РФ

Банк зобов'язаний повідомити в податковий орган за місцем свого знаходження інформацію про відкриття або про закриття рахунку, вкладу (депозиту), про зміну реквізитів рахунку, вкладу (депозиту) організації, індивідуального підприємця, фізичної особи, яка не є індивідуальним підприємцем, про надання права або припинення права організації, індивідуального підприємця використовувати корпоративні електронні засоби платежу для переказів електронних грошових коштів, а також про зміну реквізитів корпоративного електро ного засобу платежу.

Інформація повідомляється в електронній формі протягом трьох днів з дня відповідного події (пункт 1.1 статті 86 НК РФ).

Ця норма діє з 2016 року, і з тих пір підхід до її виконання жодним чином не змінився. А саме, банки надають інформацію в ФНС тільки за вмотивованим запитом податківців. Ніякої повальної блокування не буде.

Ситуації при оплаті картою: які податки платити

Сплата податку ПДФО

Податкова не має права просто так сама списати ПДФО або інший податок з карти. У НК РФ немає такої підстави, як списання ПДФО на підставі грошового переказу від однієї фізособи іншій. Тому не турбуйтеся: з 1 липня сплата податку ПДФО при відправці грошей не відбудеться, такої норми в законодавстві просто не існує.

До речі, подвердить це і ФНС на офіційному сайті. Податківці мають право запитувати у банків інформацію про рахунки, вклади і електронних гаманцях «фізиків», але тільки в рамках перевірок цих осіб. Наприклад, якщо громадянин заявив відрахування на покупку житла, але офіційних доходів у нього немає. У цьому випадку податкова може вимагати від банку інформацію. Чиновники підкреслили, що з 1 липня у інспекторів ніяких додаткових повноважень не з'явиться.

Стаття 86 НК дійсно змінилася, але вже давно: тепер за запитом податкової банк повинен повідомити не тільки про фінансові операції клієнта, а й про рахунки в дорогоцінних металах. Інформація про те, що податківці будуть нараховувати податки і штрафи на всі нез'ясовані надходження на карти, не відповідає дійсності, сказали податківці.

Інформація про нарахування податків і штрафів за все нез'ясовані надходження на карти громадян не відповідає дійсності, сказано на сайті ФНС .

Отже, в статті 86 НК РФ з 1 липня ніяких змін внесено не буде. Норма про те, що що банки зобов'язані видавати податківцям довідки про наявність рахунків фізосіб за запитом, була в статті 86 НК РФ і раніше.

Читайте по темі: Коли потрібно перерахувати ПДФО при звільненні в 2019 році

ПДФО з виплат працівникам: правила з 1 липня

Бухгалтер повинен утримувати ПДФО з виплат фізичним особам, для яких роботодавець є податковим агентом, тобто джерелом виплати доходу.

Податок утримується не тільки з доходів співробітників, але і внештатников, людей, яким ви платите виграші, роздаєте грошові призи в рамках рекламних акцій і т.д. дивіться Детальніше про особливості розрахунку та строки сплати ПДФО в Школі головбуха малого підприємства.

Підпишіться на "Спрощенку" на півроку, а читайте 12 місяців!

До 31 грудня діє сама вигідна акція при підписці на журнал "Спрощенка" - річна передплата за ціною півріччя. поспішайте оплатити рахунок . Подарунок за передплату - книга "Спрощенка. Річний звіт 2019".

31 грудня - останній день акції

31 грудня - останній день акції

Журнал "Спрощенка" відкрив канал в Яндекс.Дзен

Наш журнал відкрив канал в Яндекс.Дзен . Підпишіться, щоб не потрапити на штрафи і перевірки. Отримуйте тільки найважливіші новини саме для вас!

Підписатися на канал

Чи справді податкова буде списувати ПДФО при переказі грошей з карти на карту?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online