Земельні ділянки багатодітним сім'ям в Москві в 2019 році

  1. Хто може розраховувати на отримання землі
  2. Перелік документів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2011 році був прийнятий закон № 138-ФЗ, відповідно до якого кожна сім'я, яка вважається багатодітною, має право на отримання земельної ділянки в Москві або в будь-якому іншому місті РФ У 2011 році був прийнятий закон № 138-ФЗ, відповідно до якого кожна сім'я, яка вважається багатодітною, має право на отримання земельної ділянки в Москві або в будь-якому іншому місті РФ. Даний нормативний акт розроблявся в рамках програми підтримки батьків, що мають більше 3-х дітей, термін її дії розрахований до 2020 року.

Разом з тим багато громадян досі не здогадуються про те, що мають право на отримання землі, а інших цікавить питання: як дізнатися про своє місце в черзі вже після подачі документів? Сьогодні спробуємо розібратися з усіма основними питаннями членів багатодітних сімей, охочих стати в чергу або вже очікують свою земельну ділянку в Москві в 2019 році.

Читайте також: Земля для молодих сімей

Хто може розраховувати на отримання землі

Дане право даровано всім багатодітним сім'ям, які проживають на території Російської Федерації. Разом з тим існують певні регіональні тонкощі законодавства, відповідно до яких квадратура ділянки може коливатися. У 2019 мінімальна площа землі становить лише 6 соток, а максимальна сягає 15 соток. Більш того, особливості регіонального законодавства можуть визначати розмір ділянки і виходячи з кількості і віку неповнолітніх.

Отже, для того щоб отримати ділянку під будівництво будинку в Москві, необхідне виконання кількох умов. Перерахуємо їх:

  1. Статус багатодітної сім'ї. У 2019 такими вважаються сім'ї, в яких виховується троє або більше дітей. При цьому всі вони повинні бути неповнолітніми (які не досягли 18-річного віку).
  2. Для отримання права на оформлення землі батькам і дітям слід проживати на території Москви не менше п'яти років.
  3. Мати і батько дітей повинні перебувати в шлюбі. Дане правило є недійсною, якщо неповнолітні виховуються одним із батьків.
  4. Багатодітна сім'я не повинна мати ніякої іншої землею в столиці, це необхідно підтвердити довідкою, отриманою в архітектурному фонді в 2019 році.

Разом з тим існують і ситуації, при яких батьки втрачають право на отримання земельної ділянки. До таких випадків можна віднести:

  1. Позбавлення батьківських прав.
  2. Знаходження одного з членів сім'ї на повноцінному утриманні держави.

Що стосується цілей, для яких виділяється земля, вони можуть бути найрізноманітніші. В цілому, за станом на 2019, законодавство не вимагає, щоб багатодітні батьки використовували отриману ділянку строго для будівництва будинку. Ви маєте право відкрити на ньому тваринницьке підприємство, займатися рослинництвом, побудувати дачу і т. Д. Після виділення землі вона повністю переходить в розпорядження сімей, тому багатодітні батьки мають право розпоряджатися нею так, як вважають за потрібне.

Разом з тим слід згадати ще про один важливий нюанс. При отриманні право власності на землю ділиться порівну між батьками і кожною дитиною. Відповідно, продати ділянку, подарувати його, провести ще які-небудь фінансові або майнові операції можна тільки з дозволу органів опіки і піклування. Відповідно, якщо ви проведете обмін нерухомості, кожна дитина повинна буде отримати аналогічну частку. Якщо ви спробуєте продати землю, кожен неповнолітній зобов'язаний отримати свою частку в фінансовому вираженні на персональний банківський рахунок.

Отже, ми розібралися, хто має право на отримання земельної ділянки. Далі поговоримо про те, що потрібно для постановки багатодітній сім'ї в чергу на власну землю.

Перелік документів

Для того щоб отримати земельну ділянку, багатодітним батькам необхідно звернутися в адміністрацію населеного пункту за місцем проживання. Там вам запропонують написати заяву за встановленою формою, до якого також потрібно докласти певний пакет документів. У 2019 він виглядає наступним чином:

  • посвідчення особи батька і матері (або одного з батьків, якщо сім'я є неповною);
  • копія свідоцтва про народження або паспорта кожного неповнолітнього;
  • копія свідоцтва про шлюб (якщо є);
  • підтвердження спільного проживання сім'ї;
  • довідка, що підтверджує батьківські права;
  • довідка про склад сім'ї.

Якщо ж багатодітна сім'я включає в себе усиновлених дітей, додатково будуть потрібні ксерокопії документів, що підтверджують даний факт.

Подальший порядок процедури, за станом на 2019 рік, виглядає наступним чином. Після подачі заяви регіональні влади зобов'язані його розглянути. У тих чи інших суб'єктах РФ терміни можуть коливатися, але чинне законодавство не допускає тривалості розгляду понад 1 місяць. Якщо звернення отримує схвалення, то сім'я направляється в чергу. Як тільки вона дійде до вас, вам буде видана земля, яку ви зможете використовувати під свої потреби.

Відразу ж слід звернути увагу на те, що далеко не у всіх регіонах нашої країни виконання програми проходить гладко. Чи не найбільші проблеми з видачею землі в 2019 році спостерігаються саме в Москві. Проблема полягає в тому, що вільних ділянок в столиці практично немає, тому багатодітним батькам виділяти просто нічого. Більш того, влада суб'єкта максимально уповільнюють і ускладнюють цей процес. Ділянка в межах міста коштує шалених грошей, тому періодично доходить до того, що дана програма просто ігнорується.

Наприклад, в 2013 році був прийнятий дуже «цікавий» документ, наслідки якого відчуваються і в 2019, і будуть відчуватися в подальшому. Його суть полягає в зміні повноважень місцевої влади, відповідно до якого префектури більше не можуть розпоряджатися землями для дачних ділянок. Спостерігається юридична колізія, відповідно до якої федеральна влада приймає будь-якої нормативно-правовий акт, передає його місцевої влади. Остання не має права виконувати розпорядження вищого органу. Таким чином, це найвищий ступінь вказує на те, що займатися проблемою повинні місцеві чиновники, а ті знизують плечима, адже не мають повноважень для цього. Відповідно, виходить як завжди: не винен ніхто, що робити - невідомо.

Читайте також: Як використовувати маткапітал на покупку землі

Якщо ви вже встали в чергу в Москві і бажаєте дізнатися, на якому місці ви знаходитеся, необов'язково ходити по кабінетах. Досить лише відкрити електронну версію, ввести туди всі необхідні відомості і отримати інформацію. На жаль, поки далеко не всі регіони мають доступ до електронної бази, але столичні жителі можуть скористатися даними благом. Отримати земельну ділянку в столиці досить складно, але багато людей все-таки справляються з цим завданням. Тому вам потрібно лише звернутися до уповноважених органів і подати заяву.

Разом з тим багато громадян досі не здогадуються про те, що мають право на отримання землі, а інших цікавить питання: як дізнатися про своє місце в черзі вже після подачі документів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online