Українцям дозволили легалізувати самобуди до кінця 2018 року

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Можна буде узаконити приватні і дачні будинки, які були побудовані без дозволу

22 березня 2018 року Верховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №3696 про продовження строку прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook : "У 2015 році для власників приватних і дачних будинків, побудованих без дозволу, була можливість завершити всі необхідні процедури протягом року. Проте багато хто так і не встигли це зробити. Тільки що депутати 276 голосами підтримали важливий для багатьох українців законопроект, який продовжує можливість узаконення таких об'єктів і полегшує прийняття їх в експлуатацію. Сподіваюся, що громадяни поставляться до цього відповідально і отримають право власності на таку нерухомість ".

Парцхаладзе відзначив, що наслідками використання законодавчо неоформлені об'єктів може стати:

- отримання штрафу;

- неможливість продати або подарувати нерухомість, а також залишити її у спадок;

- неможливість провести будь-які комунікації;

- знесення об'єкта.

Дія прийнятого закону буде поширюватися на:

- індивідуальні (садибні) житлові будинки, садові, дачні будинки загальною площею до 300 кв. м, а також господарські (присадибні) будівлі і споруди загальною площею до 300 кв. м, побудовані з 5 серпня 1992 року по 9 квітня 2015 року;

- будівлі і споруди сільськогосподарського призначення, побудовані до 12 березня 2011 року.

Об'єкти повинні бути зведені на земельних ділянках відповідного призначення і відповідати державним будівельним нормам.

Як раніше повідомляли "Коментарі" , Громадяни, які проживають в садових будинках або дачних кооперативах і оплачують комунальні послуги, можуть претендувати на субсидію . Право на таку субсидію буде навіть в разі, якщо "дачної" прописки немає. Норма вступила в силу з травня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online