Приватизація землі під гаражем: оформлення у власність в ГСК; як треба оформити частину земельної ділянки в гаражному кооперативі безкоштовно; порядок на подачу документів

  1. Навіщо оформляти документи на власність?
  2. Як узаконити землю під гаражем у власність правильно?
  3. Особливості дачної амністії при купівлі-продажу гаража.
  4. процес приватизації
  5. Корисне відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення земельної ділянки під гаражем у власність і процес приватизації будь-який інший нерухомості завжди викликає багато запитань. Власників цікавить пакет необхідної документації, етапи реєстрації та вирішення спірних питань.

Визнання прав на гаражний будівництво - один з складних моментів, що викликає нерозуміння громадян, а покупка земельної площі, на якій він розташований, не завжди проводиться відповідно до закону.

Розглянемо в статті, як правильно повинна бути організована приватизація землі під гаражем, як приватизувати землю під приватизованим гаражем і як приватизувати землю під гаражним кооперативом законно.

Навіщо оформляти документи на власність?

Чи треба приватизувати землю під гаражем і навіщо це робити Чи треба приватизувати землю під гаражем і навіщо це робити?

Земельна ділянка, яку він обіймав гаражем, може бути в довгостроковій оренді або постійному користуванні ГСК, а також у власності муніципалітету.

Не можна викупити площа під своїм боксом в кооперативі. Земля під ГСК у власність, в даному випадку, має місце тільки в пайовому вигляді. Наприклад, якщо на території знаходиться 30 гаражів, то кожному власнику буде належати 1/30 загального майна.

А з урахуванням складного процесу межування ділянки розмір частки буде вказано в більш точної цифри, що дорівнює відношенню площі займаного ділянки до всієї території ГСК.

УВАГА! Приватизація землі під гаражем в гаражному кооперативі в особисту власність можлива тільки під окремо стоять гаражем. У кооперативі бокси однієї лінії мають суміжні стіни, і звертатися за приватизацією повинні власники ряду боксів, але не всі учасники ГСК.

Якщо порівнювати приватизацію та оренду, то другий варіант простіше в оформленні і вимагає мінімальних витрат з боку власника.

Оренда може бути оформлена на юридичну особу (ГСК), і тоді займатися всіма документами буде голова або його представник. Щоб приватизація земельної ділянки під гаражем була законною його необхідно викупити у держави.

Земля під гаражем у власність законна? Купуючи землю, громадянин автоматично стає платником податків. Однак, в деяких регіонах країни земельний податок перевищує в кілька разів щорічну орендну плату.

Тому, якщо ви хочете пристойно заощадити, то купувати землю під гаражем необов'язково. Тому, якщо ви хочете пристойно заощадити, то купувати землю під гаражем необов'язково

Однак, є й інша сторона питання про те, як приватизувати землю під гаражем у власність.

Нерідко вартість землі перевищує вартість самої гаражної будівлі і загальна ціна нерухомості набагато більше суми продажу одного гаража.

Це великий плюс, якщо в подальшому ви захочете продати своє майно. Буває, що гаражний сектор готується під знесення для чергового забудовника. В цьому випадку, сума компенсації за бокс з ділянкою, яка перебуває у власності, буде значно вище.

Чи потрібно приватизувати землю під гаражем і що буде, якщо цього не робити? Якщо ділянка знаходиться в оренді, то в будь-який момент вас можуть попросити, а іноді і змусити, покинути територію, так як ви не маєте прав на неї. Щоб бути спокійним за особисте майно, краще не затягувати і вчасно виконати оформлення землі під гаражем у власність.

Як узаконити землю під гаражем у власність правильно?

Щоб приватизувати територію під боксом ГСК в часткову власність, спочатку необхідно зареєструвати права членів кооперативу на кожну гаражний будівництво. Тільки законний власник може оформити ділянку.

Як приватизувати землю під гаражем на законних підставах? Для приватизації ділянок в кооперативі, його членам слід провести загальні збори і звернутися в муніципальні органи зі спільною заявою. При собі необхідно мати такі документи:

  • підтвердження статусу кооперативу та прав на землю;
  • список членів кооперативу;
  • паспорта і свідоцтва на гаражі.

ОСОБЛИВОСТІ! Місцевими органами влади може бути запитаний додатковий список паперів, відповідно до нормативних актів регіону.

Викуповується площа у муніципалітету по кадастрової вартості Викуповується площа у муніципалітету по кадастрової вартості.

Визначити точну ціну зможе тільки фахівець, але в будь-якому випадку вона буде нижчою за ринкову.

Протягом місяця ваші документи розглядаються, і в разі позитивного рішення необхідно скласти договір купівлі-продажу. З ним вирушайте в реєстраційну палату для завершення угоди.

Якщо ви володієте окремо стоїть гаражним будовою, не в складі ГСК, процедура приватизації площі під ним буде дещо простіше. З паперів знадобляться:

  • паспорт;
  • договір оренди;
  • свідоцтво на будівництво;
  • заяву про приватизацію.

Телефонуйте юристу

Підберемо фахівця за вас

8 (499) 350-97-63 - Москва

8 (812) 309-74-28 - СПб

Особливості дачної амністії при купівлі-продажу гаража.

Положення, що зачіпають оформлення гаражних будов, розглядаються в ФЗ про спрощений порядок реєстрації прав на нерухомість № 93 від 2006 року. Даний документ серед власників відомий як «Закон про дачної амністії ».

Як вже розглядалося, можна придбати не тільки бокс, а й ділянку, на якому він знаходиться. Але як оформити землю під гаражем у власність? Згідно дачної амністії, порядок приватизації землі залежить від того, в чиїй власності вона перебуває.

Якщо це муніципальна територія, то необхідно взяти витяг з державного кадастру про те, що продавець не має на неї прав.
Якщо це муніципальна територія, то необхідно взяти витяг з державного кадастру про те, що продавець не має на неї прав

Якщо територія знаходиться у веденні кооперативу, то, крім документів на оформлення будівлі, потрібно подати заяву голові про виключення продавця з членів ГСК і прийнятті покупця на основі договору купівлі-продажу.

Закон про дачної амністії »зобов'язує при реєстрації надати документи про право на землю. Ними можуть бути будь-які папери, видані російськими і радянськими органами влади.

ДОВІДКА! Якщо у вас немає ніякої підтверджуючої документації на землю, зверніться в місцеве самоврядування за випискою з похозяйственной книги.

Відповідно до закону, якщо територія ГСК знаходиться в оренді, то вона не може бути викуплена фізичними особами. Відповідно, після рішення членів кооперативу про приватизацію на загальних зборах, необхідно звернутися до голови з відповідною заявою.

Глава ГСК повинен змінити в договорі з муніципалітетом оренду на володіння. Тільки після цього земля у власності на гараж може бути викуплена.

Якщо ж кооператив взагалі не має ніяких прав на ділянку (таке буває в разі самовільної будівлі), необхідно звернутися в органи місцевої влади із заявою про придбання прав на неї і докласти кадастровий паспорт. Процес приватизації в даному випадку, швидше за все, буде проходити через суд.

Коли вами отримано визнання права за допомогою позовної заяви, відправляйтеся в реєстраційну службу. З собою знадобиться технічний паспорт на гараж, виданий в БТІ, і квитанція про сплату мита.

процес приватизації

Земля під гаражем у власність   безкоштовно   реєструється, якщо ділянка під ним відповідає таким вимогам: Земля під гаражем у власність безкоштовно реєструється, якщо ділянка під ним відповідає таким вимогам:

  • отримано до 30 жовтня 2001 року;
  • призначений для садівництва, гаражного будівництва, ЛПГ або ІЖС;
  • на нього є правовстановлюючі документи.

УВАГА! Якщо площа була отримана після 30.10.2001 р, то за неї буде призначена викупна ціна.

Порядок приватизації гаража і землі під ним: коли вами зібрані всі необхідні документи, для закінчення реєстрації вирушайте в Управління Росреестра. З собою не забудьте взяти особистий паспорт, правовстановлюючі папери, кадастровий план і квитанцію з оплаченою митом.

Спеціаліст прийме всі документи, і, якщо в них не будуть виявлені помилки, ви незабаром станете власником території під гаражної будівництвом. Якщо в наданих документах є хоч найменша невідповідність, збирати довідки доведеться заново.

Корисне відео

Пропонуємо переглянути відео про те, як власники боксів можуть оформити майно і землю у власність:

Навіщо оформляти документи на власність?
Як узаконити землю під гаражем у власність правильно?
Навіщо оформляти документи на власність?
Чи треба приватизувати землю під гаражем і навіщо це робити?
Земля під гаражем у власність законна?
Чи потрібно приватизувати землю під гаражем і що буде, якщо цього не робити?
Як узаконити землю під гаражем у власність правильно?
Як приватизувати землю під гаражем на законних підставах?
Але як оформити землю під гаражем у власність?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online