Конструкції і форми самих недорогих дачних будинків

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні рубрика ТОП недорогих і дачних будинків кілька відійде від тенденції, що склалася прив'язки конкретного прикладу і його опису до певного регіону. Ми хочемо показати конструкції будинків, які, як не можна краще, відповідають критеріям недорогого дачного будинку і не тільки дачного. Вони поширені по всьому світу тому ми зробимо узагальнюючу замітку про цих будинках.

Йдеться про будинки - куренях (як їх часто називають на пострадянському просторі), або А-образних будинках (A-frame) - як пишуть на заході. До речі кажучи, слово frame тут далеко не випадково. Як правило, ці недорогі будинки являють собою каркасну конструкцію, в якій використовується легкий дерев'яний каркас (але є винятки).

Як правило, ці недорогі будинки являють собою каркасну конструкцію, в якій використовується легкий дерев'яний каркас (але є винятки)

Чому конструкції цих будинків відносяться до найдешевшим рішенням, докладно описувати не варто, це зрозуміло навіть з кількох фотографій. Можна лише зупинитися на тому, чому їх частіше використовують як дачні будинки. Тут грає роль екстер'єр будинку, який добре виглядає на рельєфному ділянці, на великій ділянці, біля лісу, в старому саду і так далі. У разі будівництво такого A-frame будинку на невеликому дачній ділянці він теж не буде дисонувати з оточуючими будівлями, через їх повну різношерстості. Є думка, що велика кількість похилих площин всередині будинку стомлює людини, якщо він живе в будинку постійно (правда, це дуже спірне твердження). Це основні причини, чому таку конструкцію краще застосовувати для дачного будинку. Але це далеко не завжди так - якщо будинок досить просторий, має продуманий інтер'єр і обробку, він може цілком стати основним житлом. Зустрічаються навіть вілли, в основі яких лежать А-образні пропорції.

Можна знайти чимало прикладів використання концепції будинку куреня для побудови постійного житла. Крім того, іноді архітектори доповнюють його аскетичні форми різними прибудовами, балконами використанням здвоєних конструкцій.

Крім того, іноді архітектори доповнюють його аскетичні форми різними прибудовами, балконами використанням здвоєних конструкцій

Сучасний будинок курінь

Сучасний будинок курінь

Ці недорогі будинки відмінно підходять для кемпінгів, мотелів

Але як би там не було, конструкція А-образного будинку - сама недорога в будівництві, хоча має ряд недоліків. Головний з недоліків - це велика втрата корисної площі всередині будинку по відношенню до розмірів фундаменту або до поверховим планам. У той же час саме цей недолік перетворюється в гідності, коли мова йде про опалення будинку, так як він має внутрішній об'єм набагато менше своїх побратимів.

Що стосується можливих варіантів інтер'єру подібних будинків - то тут широке поле для фантазії, досить згадати масу варіантів оформлення мансардних поверхів звичайних приватних будинків.

Використання A-frame конструкції не обмежується тільки дачним будинком. Це може бути і заміський сільський будинок, і гостьовий будиночок, і тимчасовий будинок до будівництва основного. Подібна конструкція якнайкраще підійде тим, хто хоче спробувати свої сили в будівництві будинку своїми руками . Якщо такий будинок зробити зовсім маленьким, то це буде хороший садовий будиночок або ігровий будиночок для дітей.

Тема недорогих і дачних будинків цікава багатьом, і ми найближчим часом зробимо підбірку фото недорогих каркасних будинків А-подібної форми в рубриці «фотоогляди недорогих будинків», так як формат ТОП-ів не передбачає розміщення великої кількості зображень.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online