Ринок цінних паперів: поняття, функції, основні елементи, місце в структурі фінансового ринку. Суб'єкти ринку цінних паперів.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

КАТЕГОРІЇ:

Автомобілі Астрономія Біологія Географія Будинок і сад Інші мови інше Інформатика Історія Культура література логіка Математика Медицина металургія механіка Освіта Охорона праці Педагогіка політика право Психологія релігія риторика Соціологія Спорт Будівництво технологія туризм фізика Філософія фінанси хімія Креслення Екологія Економіка електроніка


Ринок цінних паперів - складова частина фінансового ринку, на якому обертаються цінні папери.

Функції ринку цінних паперів, які умовно можна розділити на дві групи:

Загальні ринкові функції, властиві зазвичай кожному ринку: • комерційна функція, тобто функція отримання прибутку від операції на даному ринку; • цінова функція, тобто ринок забезпечує процес складання ринкових цін, їх постійний рух і т.д .; • інформаційна функція, тобто ринок виробляє і повідомляє своїх учасників ринкову інформацію про об'єкти торгівлі та її учасників; • регулююча функція, тобто ринок створює правила торгівлі та участі в ній, порядок вирішення спорів між учасниками, встановлює пріоритети, органи контролю або навіть управління.

Специфічні функції ринку цінних паперів: • перераспределительную функцію

- перерозподіл грошових коштів між галузями і сферами ринкової діяльності

- переклад заощаджень, перш за все населення, з непродуктивної в продуктивну форму

- фінансування дефіциту державного бюджету на неинфляционной основі, тобто без випуску в обіг додаткових грошових коштів; функцію страхування цінових і фінансових ризиків. суб'єктами ринку цінних паперів є:

1) емітенти - держава в особі уповноважених нею органів (державні органи, органи місцевої адміністрації), юридичні особи і громадяни, які залучають на основі випуску цінних паперів необхідні їм грошові кошти і виконують від свого імені передбачені в цінних паперах зобов'язання (підприємства та інші юридичні особи , включаючи спільні підприємства, інвестиційні фонди, комерційні банки); 2) інвестори (або їх представники, які є професійними учасниками ринку цінних паперів) - це громадяни або юридичні особи, що купують цінні папери від свого імені і за свій рахунок у власність, повне господарське відання або оперативне управління з метою здійснення посвідчених цими цінними паперами майнових прав. До них відносяться: населення, промислові підприємства, інституціональні інвестори - інвестиційні фонди, страхові компанії та ін .; 3) професійні учасники ринку цінних паперів - юридичні особи та громадяни, які здійснюють види діяльності, визнаної професійної на ринку цінних паперів (дилерська, брокерська та ін. Види діяльності). Наприклад, інвестиційні інститути - в якості посередника (фінансового брокера), інвестиційного консультанта та інвестиційного фонду.

Вони мають право здійснювати такі види діяльності: - брокерську діяльність - здійснення цивільно-правових угод з цінними паперами на підставі договорів комісії та / або доручення; - дилерську діяльність - укладення угод купівлі-продажу цінних паперів від свого імені і за свій рахунок шляхом публічного оголошення ціни їх купівлі та продажу із зобов'язанням покупки і продажу цих цінних паперів за оголошеними цінами; - депозитарну діяльність - діяльність із зберігання цінних паперів та / або обліку прав на цінні папери; - діяльність із зберігання та ведення реєстру акціонерів у порядку, встановленому законодавством РФ; - розрахунково-клірингову діяльність з цінних паперів - діяльність з визначення взаємних зобов'язань на поставку (перекладу) цінних паперів учасникам операцій з цими паперами; - розрахунково-клірингову діяльність із коштами - діяльність з визначення взаємних зобов'язань та / або на поставку (перекладу) коштів у зв'язку з операціями з цінних паперів; - діяльність з організації торгівлі цінними паперами між професійними учасниками фондового ринку, включаючи діяльність фондових бірж.

Дата додавання: 2015-04-18; переглядів: 37; Порушення авторських прав

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online