Лайфхак для призовника. Що потрібно знати коли він вирушає на службу в 2018 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 1 жовтня 2018 року в Росії почався осінній призов в армію. Він триватиме до кінця року. За планами Міноборони РФ, в війська, а також в частині Росгвардіі, МНС і ФСБ попрямує 132,5 тисячі осіб. Але незалежно від того, куди розподілять майбутніх захисників, у всіх є безліч побутових і правових питань. Лайф розбирався в правах і обов'язках призовників.

Важливо зрозуміти: армія покликана зробити з хлопця, вчорашнього школяра або студента, всебічно розвиненої, ефективного військового. Перш за все цього домагаються за допомогою дисципліни. Тому служба в армії, все її аспекти чітко регламентовані статутом Збройних сил РФ. А тому призовнику варто відразу усвідомити, що у нього є не тільки права, але й цілий ряд обов'язків, аж до прямих заборон. Але в цьому нічого страшного немає, треба просто знати всі ці нюанси.

Шлях від призовника до солдата починається з порядку з вимогою прибути на призовну комісію, де буде вирішуватися питання про направлення молодої людини в війська, надання йому відстрочки або визнання його непридатним до служби. Так як ми розбираємо тільки випадок тих, хто вже безпосередньо скоро відправиться служити, то зупинимося тільки на першому варіанті. Хто хоче отримати відстрочку, можуть повернутися до цього тексту пізніше.

Під час проходження комісії призовник може висловити переваги, в якому роді військ або місці хотів би проходити службу. Якщо за станом здоров'я та іншими критеріями він підходить, комісія зазвичай йде назустріч призовнику. Також майбутній солдат буде служити ближче до дому, якщо у нього вже є діти або хворі та люди похилого (пенсіонери) батьки.

Після успішного проходження медичної та призовної комісії молода людина отримує нову повістку, де вказується час і місце прибуття на збірний пункт призовників. Ігнорувати цей захід або спізнюватися на нього категорично не рекомендується. В іншому випадку - кримінальна відповідальність за ухилення від служби. А це або штраф в розмірі 200 тисяч рублів, або арешт на строк від трьох до шести місяців, або позбавлення волі до двох років.

Поки на збірному пункті оформляються всі необхідні документи, призовники по другому колу проходять перевірку їх професійної придатності, медичний огляд, а також з ними ведеться роз'яснювальна і виховна робота. Все це необхідно, щоб майбутній солдат опинився в правильному місці, відповідному його фізичним і професійним можливостям.

Новобранець знаходиться на збірному пункті від одного до трьох днів, перш ніж відправиться в свою частину. А ще його попереду чекає дорога. Тому з собою необхідно взяти певний набір речей.

Що брати і в чому відправлятися в армію?

Що брати і в чому відправлятися в армію

Ніхто не оцінить, якщо ви приїдете на збірний пункт одягнений з голочки або в дорогому взутті. З огляду на, що вас попереду може чекати кілька днів, перш ніж ви потрапите в свою частину, краще одягнутися в просту і зручну одяг, яку потім буде не шкода здати на зберігання або відправити додому поштою. Обов'язково візьміть з собою кілька пар шкарпеток, нижня білизна, пару носових хусток і рушник.

Аксесуари та коштовності також залиште вдома. За винятком ланцюжка з релігійним символом, обручки і наручних годинників, їх носіння чи не суперечить армійському статуту. Хоча, якщо годинник дорогий, їх також рекомендується залишити вдома, як і ланцюжок, її краще замінити на спеціальний шнурок.

Можна заздалегідь постригтися. Згідно зі статутом, стрижка військовослужбовця повинна бути максимально короткою і акуратною. А ось від бороди або вусів доведеться повністю позбутися.

Складаємо сумку. В першу чергу в неї кладемо засоби особистої гігієни:

  • Мило в мильниці
  • Зубна паста і футляр із зубною щіткою
  • Рулон туалетного паперу
  • мочалка
  • Дезодорант (тільки кульковий)
  • Верстат для гоління з запасними лезами (краще взяти кілька одноразових станків)
  • Засіб для і після гоління
  • Кусачки для нігтів (ножиці заборонені)
  • Невелика гребінець.

Дорогі косметичні засоби і парфум залиште вдома.

Далі за списком йдуть речі повсякденного використання:

  • Документи (рекомендується придбати для них обкладинки, особливо для військового квитка).
  • Гроші. Досить однієї-двох тисяч рублів, розміняйте на більш дрібні купюри і покладіть в різні кишені.
  • Мобільний телефон і зарядний пристрій до нього. Строго тільки найпростіший, без камери і виходу в Інтернет. Щоб можна було дзвонити і писати СМС. Наворочені гаджети залиште вдома, адже вони можуть стати джерелом витоку секретних даних з частини, що карається кримінальним законодавством. Не забудьте заздалегідь записати в телефонну книгу номери рідних і друзів!
  • Чорний крем для взуття і щітка для його нанесення.
  • Комплект голок і набір ниток (білі, чорні, зелені).
  • Обов'язково візьміть медичний лейкопластир в рясному кількості. Займає він місця небагато, але гарантовано допоможе при появі мозолів і ран при носінні нової армійського взуття.
  • Невеликий блокнот або зошит.
  • Кілька ручок (сині і чорні), можна олівець (заздалегідь нагострити).

Кілька ручок (сині і чорні), можна олівець (заздалегідь нагострити)

Практично весь цей набір видається разом з армійським несесерів. Однак їм краще скористатися пізніше. Крім того, несесер не можна втрачати, так як він є інвентарної річчю.

Не забудьте про їжу! Але брати треба тільки не швидкопсувні продукти. Це можуть бути консерви, які можна вживати без приготування і які можна відкрити руками. Хліб, сирокопчена ковбаса, печиво, чай в пакетиках, цукор рафінад, цукерки льодяники, шоколад, воду або сік (обов'язково повинно бути в пластиковій тарі). Набір одноразового посуду.

Кращим рекомендується взяти запас сигарет (кілька пачок).

Підсумуємо. Незважаючи на велику кількість тексту, насправді речей не так багато. І чим менше вони будуть займати місця, тим краще. Не треба брати з собою 20 банок тушонки і 10 пар вовняних шкарпеток, пов'язаних мамою або бабусею. Весь перерахований набір потрібен вам буквально на пару днів, після чого новобранець стає на повне утримання. А майже всі принесені з цивільного життя речі або передаються на зберігання, або просто викидаються власниками за непотрібністю.

Що не потрібно брати?

Що не потрібно брати

  • скляну тару
  • Колючі та ріжучі предмети
  • Алкогольні напої та енергетики
  • Будь-які медикаменти, за винятком тих, що прописані вам лікарем
  • Будь-які сучасні гаджети, камери, ноутбуки, плеєри, електронні книги і т.д.
  • Ювелірні вироби й коштовності
  • Спреї, горючі і вибухонебезпечні рідини і матеріали.

Запам'ятайте, речі призовника, які не відповідають статуту і заборонені, будуть безжально вилучатися.

Що видають?

Що видають

На збірному пункті не тільки перевіряють особисті речі новобранця і вилучають заборонені, але і видають:

  • Військове обмундирування (також на місці відбувається підгонка речей під розміри новобранця)
  • Жетон з особистим номером
  • Банківську карту для зарахування грошового забезпечення
  • Сім-карти для мобільного телефону для дешевої зв'язку з рідними.

Всі інші необхідні для проходження служби речі, предмети і харчування солдат отримає вже в частині.

Нова армія

Нова армія

Всю цю інформацію, як правило, промовляють ще на стадії призовної комісії або дають пам'ятку. Однак, наприклад, про такі тонкощі, як запас медичних пластирів, мова зазвичай не заходить. Це робиться не з злого умислу, а скоріше через те, що є вже склалася система оповіщень призовників. Втім, на будь-які питання призовників та їхніх батьків фахівці Міноборони РФ готові відповісти по гарячих ліній .

Втім, російська армія перетворюється буквально з кожним роком. Колись серед призовників побутувала думка, що вся їхня служба буде зводитися до господарсько-побутових робіт замість навчання військової професії. Однак вже зараз ці роботи перекладені на цивільні структури, щоб солдати присвячували час цілком бойовій підготовці. Збільшено також час на фізичну підготовку до 25 годин на тиждень.

Іншим відлякує від армії моментом, звичайно, була дідівщина. На сьогоднішній день це явище практично викорінено з російської армії. Сприяли цьому і гарячі лінії, і роздача сім-карт для зв'язку з родичами, і допомога громадських організацій , І регулярні медичні огляди солдат, і т.д.

Також значно покращено якість харчування військовослужбовців. Здійснюється поетапний перехід на організацію харчування з елементами шведського столу. У казармах з'являються комфортні душові кабіни та пральні машини.

Перспективні спортсмени отримають можливість проходження служби в спеціальних спортивних ротах. У тому числі вони зможуть брати участь в Олімпійських іграх, чемпіонатах світу, Європи та інших змаганнях. А як писав Лайф, найбільш талановиті випускники вузів і студенти, схильні до наукової роботи, можуть бути спрямовані для проходження військової служби в наукові роти.

Що брати і в чому відправлятися в армію?
Що не потрібно брати?
Що видають?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online