Чому багато наречених в Японії воліють брати весільну сукню напрокат? »Новини з Японії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Хоча деякі пари вибирають весілля в традиційному стилі , Більшість вважає за краще одружуватися на західний манер. Одруження відбувається в мирському весільному залі, однак більша частина декору і церемоніалу запозичена з християнства - статуї ангелів, читання Біблії, псалми. Відповідно, більшість наречених в цей особливий день надягає весільну сукню. Однак, є суттєва відмінність: в Японії практично ніхто це плаття не купує.

Хоча деякі пари вибирають   весілля в традиційному стилі   , Більшість вважає за краще одружуватися на західний манер На перший погляд це здається парадоксальним. Японців можна дорікнути в скупості, коли справа стосується моди: багато жінок можуть похвалитися сумочками "Louis Vuitton", і це не кажучи вже про першокласники з рюкзаками за 50 тис. Ієн (~ 17 тис. Руб.).

Проте, коли приходить час вибирати наряд на цей особливий день, переважна більшість жінок вибирає плаття з того, що пропонують їм у весільному залі, де буде проходити церемонія. Ще більш дивно, що ці сукні напрокат не завжди бувають дешеві. Ціни різняться в залежності від дизайну і матеріалів, однак не рідкість сукні, що додають до підсумкової суми за весілля ще 150 тис. Ієн (~ 50 тис. Руб.).

Для тих, хто виріс в культурах, де купувати весільну сукню вважається нормою, це може здатися гіршим варіантом з обох світів. Будемо сподіватися, що це буде єдина весілля в життя . За інших рівних, схоже, що краще купити плаття для настільки особливого випадку, адже орендоване плаття обійдеться не набагато дешевше.

Однак, насправді оренда передбачає деяку істотну економію - тому-то цей шлях і вибирає більшість. Деякі бюджетні весільні зали включають скромний вибір суконь в більшість базових пакетів послуг, а навіть якщо і немає, той факт, що лише деякі наречені вирішують придбати сукню, означає, що ця сфера в Японії не дуже розвинена і що плаття в підсумку обійдеться дорожче. В останні роки стали проводитися ярмарки весільних суконь, де можна придбати вподобане сукню за 80 тис. Ієн (~ 27 тис. Руб.) Або менше, але поки що це швидше виняток, ніж правило.

Насправді, вважається, що деякі з наречених вважають за краще брати сукню напрокат, оскільки для них весільна церемонія дуже важлива. Очевидно, якщо взяти одне і те ж плаття, то оренда обійдеться дешевше покупки. Виходить приблизно так само, як зі спортивними автомобілями вищого класу - є компанії, де такий автомобіль можуть взяти напрокат ті, кому кошти не дозволяють придбати його в особисте користування. Точно так само і нареченої можуть взяти напрокат весільну сукню, яке знаходиться далеко за межами їх купівельної спроможності.

Звичайно, в кінці дня доведеться плаття повернути, але якщо все пройде за планом, його більше ніколи не доведеться надягати.

: Casey Baseel, 12.05.2014
Переклад на російську: Кальчева Анастасія для « Fushigi Nippon / Новини з Японії », 12.05.2014

Читайте також:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online