Нові сонячні батареї від Nasa

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Традиційні сонячні батареї раніше складалися з панелей, з'єднаних металевими стрижнями. В результаті вага супутників з важкими панелями був дуже значним.

Експеримент, який недавно почали на МКС, повинен перевірити дизайн нової сонячної батареї, яка вміщається в компактний циліндр при запуску Експеримент, який недавно почали на МКС, повинен перевірити дизайн нової сонячної батареї, яка вміщається в компактний циліндр при запуску. Вона має значно меншу масу і об'єм, що потенційно пропонує варіант для істотного зниження витрат, а також збільшення потужності для майбутнього покоління супутників.

Менше і легше, ніж традиційні сонячні батареї, Сонячна розгортається батарея, або ROSA, складається з однієї центральної панелі, що містить гнучкі фотогальванічні елементи, щоб перетворити світло в електрику.

По обидва боки від панелі розташовані бічні тримачі, які здатні висуватися по довжині батареї, і є опорою для неї. Тримачі, або стріли, зроблені з легких композитних матеріалів. Стріла схожа на висувається вудку, що складається з декількох маленьких секцій.

Нова батарея може бути легко адаптована до різних розмірів, включаючи дуже великі масиви, щоб забезпечити енергією майбутні космічні станції. У разі успіху експерименту сонячні батареї стануть більш компактними і більш легкими для супутників радіо і телебачення, прогнозування погоди, GPS і надають інші послуги для користувачів на Землі. Крім того, технологія могла бути адаптована для забезпечення енергією міжпланетних кораблів, що знаходяться далеко від Сонця.

Експериментальний зразок ROSA дозволить дізнатися, як добре новий тип сонячних батарей розгортається в невагомості і працює в екстремальних температурах космосу. Буде також вивчено, як конструкція відповідає на маневри, що проводяться космічним апаратом.

Якщо космічний корабель почне якийсь маневр, може виникнути крутний момент і батарея почне вібрувати. Необхідно знати точно, коли і як вона вібрує, щоб не втратити контроль над кораблем. Єдиний спосіб перевірити це - експерименти в космосі.

Буде проведено заміри, коли батарея знаходиться на Сонце і в повній тіні, зібрані дані, наскільки вона вібрує при переміщенні із зони тіні до зони сонячного світла. Ця вібрація, відома як теплова, представляє проблему для супутників з чутливими тепловими датчиками.

Нова конструкція дуже тонка, тільки кілька міліметрів, нагрівається дуже швидко, десятки градусів за кілька секунд. Це створює теплові перевантаження, які можуть змусити її тремтіти. Як наслідок - проблеми, наприклад, якби супутник намагався зробити знімок в цей момент.

Мета експерименту також - порівняти дані, отримані на орбіті, з еталонними вимірами, раніше проведеними на Землі.

У разі успіху експерименту маса майбутніх батарей стане на 20% легше і обсяг в чотири рази менше. Це призведе до серйозного зниження загальної маси космічного апарату і вивільненню обсягу, що дозволить збільшити кількість корисної апаратури, наприклад, на супутнику зв'язку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online