Який радіатор опалення краще вибрати - матеріали і порівняння характеристик

  1. Сталеві панельні радіатори
  2. чавунні радіатори
  3. Сталеві трубчасті радіатори
  4. алюмінієві радіатори
  5. біметалічні радіатори
  6. СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ТЕПЛА?
  7. ЗАМІНА РАДІАТОРА ОПАЛЕННЯ
  8. ВИБИРАЄМО радіатори ДЛЯ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ - ПОРАДИ ПРОФЕСІОНАЛІВ
  9. ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстріні, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. Безкоштовна ДОСТАВКА. Рекомендуємо...
  10. Нижчих інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"
  11. Підпішіться на оновлення в наших групах.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Попереду зима, тому питання про те який радіатор опалення краще - дуже важливий, від нього значною мірою залежить комфорт в будинку і збереження майна Попереду зима, тому питання про те "який радіатор опалення краще" - дуже важливий, від нього значною мірою залежить комфорт в будинку і збереження майна. Знайти опалювальний прилад, який буде добре гріти, чи не заллє сусідів і гармонійно впишеться в інтер'єр - ціле мистецтво.

Перш ніж приступати до вибору дизайну радіатора, необхідно визначитися з вихідними умовами експлуатації, а саме: в якій системі опалення він буде використовуватися (автономної або централізованої) і при якому тиску - цей показник залежить від поверховості об'єкта.

Для автономного теплопостачання приватних будинків підходять будь-які види радіаторів, так як власник може самостійно контролювати ключові параметри системи, а тиск в ній зазвичай не перевищує 3 атм.

Тоді як у жителів багатоповерхівок вибір не такий багатий через високий і нестабільного робочого тиску, поганої якості теплоносія і його періодичних зливів.

Перед установкою нових радіаторів в міській квартирі у фахівців керуючої компанії необхідно з'ясувати параметри робочого і випробувального тиску, температуру і якість теплоносія (чистота, кислотність), діаметр підвідних труб, а також тип системи, використовуваної в будинку - одно- або двотрубна.

Доведеться також розрахувати необхідну потужність і зіставити різні типи радіаторів за такими характеристиками: інерційності (низька - радіатор швидко нагрівається і швидко остигає, висока - навпаки), довговічності, зручності монтажу, експлуатації та регулювання температури, дизайну, ціною.

Сталеві панельні радіатори

Сталеві панельні радіатори представляють собою зварені пластини товщиною 1,25-1,5мм зі штампованими заглибленнями, які утворюють сполучні канали.

Головні переваги приладів цього типу - великий розмірний ряд (одна, дві або три панелі довжиною 0,4-3 м, висотою 0.3-0,9 м), висока тепловіддача на одиницю об'єму завдяки ребрами, мала інерційність і хороша керованість. При невисокій вартості їх відносять до досить ефективним приладів. Однак у сталевих радіаторів є і ряд серйозних недоліків, наприклад досить низький робочий тиск (6-8,5 атм).

При гідроударі понад 13 атм вони можуть просто лопнути. Не люблять сталеві радіатори і брудну воду, через яку в їх нижній частині відбувається замулювання. Але головна проблема - це утворення корозії при зливі теплоносія, яка в рази скорочує термін служби виробу. Таким чином, панельні радіатори не найкращий варіант для використання в міських квартирах з центральним опаленням, тоді як для автономних систем заміських будинків вони підходять як не можна краще. Однопанельних радіатор розміром 300 × 400 мм і потужністю 300 Вт обійдеться в 1500-1650 руб.

чавунні радіатори

Протягом довгих десятиліть чавунні радіатори були єдиним видом опалювальних пристроїв для більшості споживачів - іншого вибору просто не було.

Справедливості заради варто сказати, що вони непогано зарекомендували себе, особливо з урахуванням невисокої ціни. Чавун має гарну теплопровідність, абсолютно невимогливий до якості теплоносія (забрудненість, хімічна агресивність, висока температура), добре тримає тиск, міцний і довговічний (термін його служби може складати до 50 років). Велика маса обумовлює високу інерційність - чавунні батареї повільно прогріваються, зате довго держаттепло при відключенні. Основні їх недоліки - крихкість матеріалу, через яку він погано переносить гідроудари, а також особливості форми батарей: вони вимагають регулярного фарбування і збирають багато пилу.

Читайте також: Вибір і установка радіатора опалення своїми руками

Висновок очевидний - великовагові чавунні батареї з великим об'ємом теплоносія не підходять для котеджу, але як і раніше затребувані в багатоповерхових будинках, особливо старої споруди. Одна секція чавунної батареї має тепловіддачу приблизно 160 Вт і коштує близько 300-360 руб. (Наприклад, широко відома модель М140).

Більш сучасні вироби, наприклад «Бриз», з пофарбованими в заводських умовах плоскими секціями, що зовні нагадують біметалеві, обійдуться в 400-470руб. / Секція. Ціна дизайнерських творів у стилі ретро з порошковим фарбуванням і візерунчастим рельєфним литтям (наприклад, GuRaTec) доходить до 100 000 руб. за один радіатор.

Сталеві трубчасті радіатори

Сталеві трубчасті радіатори виготовлені з тонких зварених колон з товщиною стінок 1,2-1,5 мм. Відсутність гострих кутів і гладка поверхня дозволяють легко очищати їх від пилу, а якісна багатошарова фарбування зберігає колір на довгі роки. Трубчасті радіатори із сталі мають ті ж переваги і недоліки, що і панельні, однак крім хороших показників теплопередачі вони надають неперевершені можливості для дизайну. Такі опалювальні пристрої максимально різноманітні за габаритами, наприклад їх висота може становити як 19см, так і З м, і за кольорами (будь-який відтінок палітри RAL).

Зрозуміло, трубчасті радіатори - це недешеве задоволення, але якщо ви хочете, щоб система опалення у вашому заміському будинку стала ексклюзивним елементом дизайну, то сталеві трубчасті радіатори дозволять і обігнути кути, і оточити колони і навіть замаскувати батарею під лавку або полку.

Наприклад: Радіатор Zehnder або Arbonia стандартних габаритів і потужністю приблизно 1,5 кВт коштує 10 000-13 000руб., «Стелс- - 2500-7100 руб., Dia Norm Delta Standart - 546-4700 руб.

алюмінієві радіатори

Алюмінієві радіатори мають відносно невисоку ціну і найбільш високу тепловіддачу, тобто швидше за всіх забирають тепло з теплоносія і віддають його в приміщення. Секційна конструкція і широкий ряд типорозмірів (глибина, висота) позволяютлегко отримати батарею потрібної конфігурації. Низький вага матеріалу дає можливість кріпити такі радіатори навіть на гіпсокартон, а велика площа оребрення створює додаткові конвекційні потоки, які збільшують теплопередачу. Посилені моделі алюмінієвих радіаторів цілком справляються з тиском в 12-16 атм, однак основна проблема експлуатації полягає в високих вимогах до якості теплоносія - рН води не повинен бути менше 7,5.

Дана вимога практично нездійсненно для систем центрального опалення, де вода має підвищену кислотністю, а це в свою чергу неминуче викликає корозію алюмінію. Крім того, електрохімічна реакція оксиду алюмінію з кислотним середовищем викликає виділення водню, що може привести до утворення повітряних пробок, якщо в конструкції не передбачені випускні клапани.

Ще один нюанс - в системі опалення не повинно бути металів-антагоністів. У парі з мідними або латунними комплектуючими запускається процес корозії (чим більше міді-тим швидше). Щоб виключити контакт алюмінію з водою, виробники випускають моделі радіаторів з внутрішнім покриттям з полімерів, кераміки або смол, проте достовірна статистика по таких приладів поки що не напрацьована. Таким чином, алюмінієві радіатори не рекомендується використовувати в міських квартирах, але вони добре підійдуть для систем автономного опалення з ретельним контролем параметрів теплоносія.

Читайте також: Монтаж опалення в будинку своїми руками - найбільш часті помилки

біметалічні радіатори

Абсолютно зовні не відрізняються від алюмінієвих біметалічні радіатори, проте канали, по яких циркулює вода, в них виконані зі сталі. Це об'єднує переваги обох металів і мінімізує їх недоліки.

Сталь надійно протистоїть корозії і тримає тиск, а алюміній швидко набирає тепло і віддає його в приміщення. Привабливий зовнішній вигляд, висока тепловіддача, виняткові експлуатаційні характеристики (робочий тиск 35 атм, а обпресувальний - до 52,5 атм), нейтральність до хімічного складу теплоносія, тривалий термін експлуатації (до 20 років) виводять «біметал» в лідери ринку. Крім того, маленький внутрішній об'єм радіатора і, відповідно, невеликий обсяг теплоносія, що циркулює в автономній системі опалення, - це істотна економія енергії.

З недоліків біметалевих радіаторів варто відзначити невелику площу перетину межколлекторних трубок. У багатоповерхівках, побудованих більше 30 років тому, брудний теплоносій з зношених труб може забивати колектори, і радіатор не буде прогріватися повністю.

Споживач повинен чітко розуміти, що всі перераховані переваги мають толькоте радіатори, в яких як вертикальні, так і горизонтальні протоки (колектори) виконані зі сталі - тільки в цьому випадку корозія не зруйнує батарею і тільки такі моделі мають повне право називатися біметалічними.

Одна секція біметалічного радіатора (Rifar. Faral, Global, Sira, Royal Thermo) з тепловіддачею 180-195 Вт коштує 450-700 руб.

Однією з різновидів біметалевих радіаторів є мідно-алюмінієві. Теплопровідність міді в кілька разів вище. ніж стали, а значить, при більш низьких температурах теплоносія така батарея прогріє приміщення краще. Мідно-алюмінієвий радіатор дозволяє використовувати в автономній системі опалення котел з мідним теплообмінником, так як електрохімічна реакція і корозія виключені.

Секція такого радіатора потужністю 180 Вт обійдеться в середньому від 600 до 2000 руб.

СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ТЕПЛА?

На «погоді в будинку» негативно позначиться як недолік потужності - ви будете мерзнути і включати електрообігрівачі, так і надлишок - навіщо опалювати вулицю? Самий загальний розрахунок - 1 кВт / 10 кв. м. Однак необхідно врахувати такі параметри, як матеріал стін, число вікон, тип скління.

Якщо кімната кутова, то використовується коефіцієнт 1,2. якщо кутова з двома вікнами - 1,3 У тому випадку, якщо віконні прорізи виходять на північ, можна сміливо додавати ще 10% потужності, а якщо стелі вище З м або вікна за розміром більше стандартних - то ще 15%. Крім цього, фахівці одностайно рекомендують ставити одну зайву секцію "про запас".

Розрахункову потужність слід знизити на 10-20%, якщо у вас якісні пластикові вікна або теплі підлоги, варто її зменшити і на кухні, де значну частину тепла дає плита.

Найбільш точною буде методика розрахунку потужності за обсягом приміщення. При наявності склопакетів в панельних будинках потрібно близько 40 Вт / куб. м, в цегляних - 35 Вт, в будинках, побудованих із застосуванням теплозберігаючих матеріалів, - 20 Вт (для всіх - запас потужності 10%).

ЗАМІНА РАДІАТОРА ОПАЛЕННЯ

Зрозуміло, зручніше міняти радіатори поза опалювальним сезоном, тому що немає необхідності у відключенні тепла по всьому стояку. Однак в такому випадку можливі дефекти підключення буде видно тільки восени.

Так що зимові роботи мають свою перевагу: монтажник присутній при заповненні системи водою, результат видно відразу, а неполадки усуваються на місці. Замерзнути ви і ваші сусіди не встигнете, так як відключення зазвичай не перевищує кількох годин.

Найбільш простий спосіб - запросити фахівців з місцевої компанії, що управляє. При наймі стороннього виконавця в ДЕЗ потрібно буде подати свідоцтво компанії про держреєстрацію, сертифікати відповідності на матеріали, проект підключення і теплотехнічний розрахунок (офіційно працюють фірми самостійно готують весь необхідний пакет документів і навіть узгоджують відключення стояка).

На замітку при монтажі опалювального радіатора своїми руками:

  • Навколо радіатора необхідно забезпечити достатній простір для вільного руху теплого повітря: 7-10см до статі, 3-5см до стіни, 10-15см до підвіконня. Якщо ці вимоги не дотримуються, втрати тепла складуть 10-15%.
  • Використання декоративних екранів знижує теплопередачу радіаторів приблизно на третину.
  • Правильна установка батареї - під вікном на зовнішній стіні. Нагріте повітря підніматиметься від радіатора вгору, блокуючи холод від вікна, що дозволить досягти оптимального розподілу тепла. Якщо в кімнаті два вікна, радіатори необхідно встановлювати під кожним з них.
  • Радіатор повинен бути встановлений строго вертикально / горизонтально, тоді його прогрів буде рівномірним, а в крайніх точках не почне накопичуватися повітря.
  • На кожну батарею необхідно встановити терморегулятор (автоматичний або ручний), а також кран для випуску повітря (кран Маєвського).
  • Радіатори зручніше підключати через кульові крани. При необхідності це дає можливість повністю відключити їх від стояка.

Таблиця 1:

ПОРІВНЯЛЬНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ ОСНОВНИХ ТИПІВ РАДІАТОРІВ

радіатори

Тепловіддача. Вт

Робочий тиск, атм

Обпресувальні тиск, атм

сталеві панельні

180-735 (в залежності від кількості панелей)

6-8,5

13

сталеві трубчасті

20-700 (в залежності від габаритів)

8-10

13-15

чавунні

80-160 (одна секція)

10-12

15-18

алюмінієві

125-280 (в залежності від міжосьової відстані)

до 16

24

Біметалічні радіатори (алюміній / сталь)

130-200 (в залежності від міжосьової відстані)

до 35

52,5

ВИБИРАЄМО радіатори ДЛЯ СИСТЕМИ ОПАЛЕННЯ - ПОРАДИ ПРОФЕСІОНАЛІВ

Теплі краї

Щорічно виробники кліматичного обладнання демонструють нам нові модифікації радіаторів водяного опалення. Часом змінюється тільки дизайн, а іноді вносяться значні зміни в конструкцію

Слідуючи приказці «За одягом зустрічають ...», почнемо огляд з дизайнерських моделей радіаторів і рушникосушок для ванних кімнат. У цьому сегменті традиційно представлена ​​велика кількість виробів Arbonia, Kermi, Cordivari, Zehnder найрізноманітніших форм і забарвлень, до того ж виконаних з різних матеріалів. Популярні моделі з корпусом, що за формою нагадує сходи. - пара вертикальних профілів з боків, а між ними ряд горизонтально розташованих труб, як, наприклад, у моделей серії Basic-50 (Kermi) або Toga (Zehnder). На такому радіаторі можна розвісити мокрі рушники або одяг. Схожий варіант конструкції - несучі вертикальні профілі розташовані в центрі, а від них відходять убік горизонтальні труби, як гілки від стовбура дерева (лінійки Yucca (Zehnder).

Babula (Cordivari). Zeta (Кімрський завод теплового обладнання). Труби можуть бути круглими в перерізі або плоскими, як у серії Giuly (Cordivari), розташованими строго симетрично щодо вертикальних профілів або винесеними в одну сторону - існує багато різновидів дизайн-радіаторів.

Куди цікавіше, втім, технічні інновації в «звичайних», недізайнерскіх приладах. Найбільша кількість новинок в цьому сегменті відноситься до вдосконалення геометрії корпусу, щоб він краще обтічний повітряними потоками. Так, у моделей Revolution (Royal Thermo) ребра мають хвилеподібну форму, завдяки чому повітря не застоюється, його циркуляція поліпшується, а тепловіддача збільшується на 5%. У моделях Indigo (Royal Thermo) реалізована зворотна конвекція.

Конструкція верхньої частини радіатора формує назад спрямований потік гарячого повітря, ефективно відсікає холод від вікон. Удосконалюються і внутрішні деталі.

Так, в сталевих радіаторах Kermi використовується технологія therm-x2, яка дозволяє теплоносія послідовно протікати через панелі радіатора. Завдяки цій технології досягається ККД, який в сегменті сталевих панельних радіаторів досі вважався недосяжним. З'являються і нові різновиди радіаторів, наприклад панельні моделі Kermi з монтажною висотою 200 мм, які підходять для панорамних конструкцій, а також веранд, зимових садів та інших приміщень з великими вікнами або низькими підвіконнями.

Ще одне вдосконалення запропонували виробники Rifar. Їх секційні радіатори BASE 200/350/500, ALUM 350/500. FORZA 350/500. ALP 500 можна доукомплектувати рушник-утримувачем. Виходить зручна і акуратна конструкція.

ОРІЄНТИР У СВІТІ РАДІАТОРІВ

Як визначити, які саме моделі підійдуть для вашого будинку або квартири? Перш за все вони повинні відповідати ряду вимог, які залежать від конструкції системи опалення: типу і тиску теплоносія, схеми підключення радіаторів до трубопроводу.

Робочий тиск в системі може становити від 1 -3 атм в приватних котеджах і до 8-10 атм в багатоквартирних будинках. В останньому випадку треба бути особливо уважними при виборі радіаторів, краще придбати моделі з запасом по міцності. Наприклад, сталеві дизайн-радіатори Кимрського заводу теплового обладнання розраховані на робочий тиск 15 атм і випробувальний тиск 22,5 атм. трубчасті колектори Arbonia в високонапірна виконанні - на робочий тиск 16 атм. а моделі серії Monolit (Rifar) - на робочий тиск 100 атм. Теплоносій може являти собою не тільки воду, але і суміш різних рідин з низькою температурою замерзання (етіленгпіколь, пропіленгліколь і т. Д.). Деякі з них здатні вступати в хімічну реакцію з алюмінієм і викликати його корозію. Для нізкозамерзающіх теплоносіїв краще вибирати радіатори, в яких виключений контакт рідини з алюмінієм.

В цьому випадку підійдуть моделі як зі сталевим корпусом, так і з біметалічним, якщо виробник вказує, що вироби можна використовувати з будь-якими хімічно агресивними теплоносіями (у таких біметалевих радіаторів колектор повністю зі сталі, тому по стійкості вони не поступаються суцільносталевого моделям). Схема підключення радіаторів визначає, як до пристрою підключаються трубопроводи, що подають і відводять теплоносій. Зазвичай застосовуються три схеми: бічна, діагональна (гарячий теплоносій в обох випадках подається через верхню трубу) і нижня (обидві труби підключаються в нижній частині радіатора). Нижній варіант підключення менш ефективний з точки зору теплотехніки (приблизно на 15-20%). Разом з тим нижнє підключення більш естетично. Випускаються як універсальні моделі радіаторів, так і розраховані лише на одну схему підключення (бічну або нижню).

Випускаються як універсальні моделі радіаторів, так і розраховані лише на одну схему підключення (бічну або нижню)

Чи важливі конструкція і матеріал радіатора?

Ще недавно вважалося, що для міських багатоквартирних будинків оптимальні сталеві або чавунні трубчасті прилади, а, скажімо, панельні або секційні алюмінієві не підходять. Але з появою радіаторів, виготовлених за сучасними технологіями (наприклад, використовується контактно-Стикова зварювання замість класичної меж секційної складання за допомогою ніпеля і прокладки), це думка застаріло. Якщо модель розрахована на високий робочий тиск, то її можна застосовувати в міських умовах незалежно від типу конструкції. Те ж можна сказати і про матеріал.

ПІТИ В ПОЛ?

У більшості кімнат радіатори опалення традиційно встановлюються в підвіконних просторі. При такому розміщенні забезпечується хороший теплообмін, особливо при відкритій кватирці, коли холодний вуличне повітря відсікається висхідним теплим потоком. Однак сьогодні в основному використовуються вікна-стеклопа-кети з хорошою теплоізоляцією, без припливу холодного повітря з кватирки, тому необхідність установки радіаторів під вікнами вже не настільки очевидна. Опалювальні прилади все частіше розміщують на стінах, в підлозі і навіть всередині стін приміщень. Причому якщо останній варіант (наприклад, вироби system INSIDE (REGULUS) поки що вважається екзотикою, то в середині конвектори отримали досить широке поширення.

Як і звичайні конвектори, в середині підлоги моделі являють собою трубки з пластинчастим ребрами, поміщені в довгий і вузький металевий кожух висотою від 9 до 20 см (в залежності від моделі). Зверху кожух закривається гратами. Прилад монтується в процесі укладання чорнової підлоги таким чином, щоб згодом решітка виявилася врівень з покриттям підлоги.

Існують моделі внутріпольних конвекторів як з природною конвекцією, так і з примусовою, при якій використовується вбудований вентилятор. Системи першого типу набули меншого поширення, так як конструкція внутріпольних конвекторів не надто зручна для природного повітрообміну і вони менш ефективні з точки зору тепловіддачі.

Головна перевага внутріпольних приладів полягає в тому що радіатори не займають абсолютно ніякого корисного простору в кімнаті. Як то кажуть, більше місця і менше пилу. Пристрій можна монтувати в будь-якій частині приміщення, де не буде килимових покриттів, меблів та інших предметів інтер'єру.

РАХУЄМО КІЛЬКІСТЬ СЕКЦІЙ

При спрощеному теплотехническом розрахунку витрата тепла дорівнює 100 Вт на кожний квадратний метр площі кімнати. Щоб дізнатися необхідну кількість секцій радіатора, слід помножити метраж приміщення на 100 і розділити результат на величину тепловіддачі однієї секції в залежності від температури теплоносія (вона вказана в характеристиках радіатора).

Так, якщо площа кімнати дорівнює 16 м2, а тепловіддача секції становить 160 Вт, то кількість секцій -16 х х 100/160 = 10 Штунь.

Такий метод підрахунку не точний, оскільки не враховує ряду параметрів: наприклад, висоти стель або способу підключення радіатора. Тому потрібно, щоб підсумковий розрахунок виконував фахівець.

ТЕПЛО ДАЄ КОНВЕКТОР

Для стосується систем монтажу використовуються конвектори. У цих споріднених радіаторів пристроях основна тепловіддача відбувається за рахунок перенесення тепла потоками гарячого повітря (конвекції), тоді як в перших до конвекції додається теплове випромінювання. По конструкції конвектори є труби з ребрами. По трубах тече теплоносій і нагріває ребра. Через них проходить нагрівається потік повітря. Пристрої зазвичай оснащені захисним кожухом. Основна перевага конвекторів - більш ефективна тепловіддача (тому прилади компактні), а недолік - при роботі можуть формуватися небажані повітряні потоки (протяги).

Внутрипідложні конвектори

плюс

і трубопроводи прибрані з приміщення. + Простота обслуговування - конвектор легко пропилососити, знявши декоративну решітку. + Можна розмістити в будь-якому зручному місці статі. + Моделі з примусовою конвекцією високоефективні.

МІНУСІ

Недостатня ефективність тепловіддачі конвектора з природною вентиляцією.

Конвектор з примусовою вентиляцією вимагає підключення до електромережі.

Вбудований конвектор буде складно замінити, якщо, наприклад, ви захочете перепланувати кімнату.

думка фахівця

Є кілька ознак, за якими можна визначити якість радіаторів опалення. До них відносяться вага, що впливає на тепловіддачу приладів, металевий сплав, фарбувальний матеріал, товщина виготовляється секції. Звичайно, неспеціаліст навряд чи зможе оцінити якість сплаву. Вся достовірна інформація про характеристики радіаторів і сертифікати відповідності нормам міжнародного стандарту вказані в технічному паспорті виробу.

Але, на жаль, сьогодні немає обов'язкової державної сертифікації радіаторів. Деякі виробники отримують сертифікати в сумнівних організаціях, які не гарантують достовірність заявлених даних. Їх продукцію купувати ризиковано.

Більш надійними представляються сертифіковані по ГОСТ вітчизняні радіатори, наприклад вироби, які випускаються під торговою маркою Royal Thermo, або за сертифікатом ISO 9001. якщо мова йде про продукцію, виготовленої в Європі.

© Автор: Ю.Долгова, Борис Безель

ІНСТРУМЕНТ ДЛЯ Майстри та майстріні, І ТОВАРИ ДЛЯ ДОМУ ДУЖЕ ДЕШЕВО. Безкоштовна ДОСТАВКА. Рекомендуємо - ПРОВЕРЕНО 100% Є Відгуки.

Рекомендуємо - ПРОВЕРЕНО 100% Є Відгуки

Реклама

Нижчих інші записи по темі "Як зробити своїми руками - домохазяїну!"

  • Укладання лаг на підлозі горища своїми руками Лаги горищного підлоги своїми руками Потрібно ...
  • Як зробити передпокій красивою - Дизайн планування та облаштування Загальні принципи і поради по ...
  • Як за допомогою підручних засобів можна відміряти необхідну кількість добрива Пам'ятка для садівника - маса ...
  • Підлога - які вибрати і як зробити монтаж самому Керамічна плитка, ламінат, паркетна дошка, ...
  • Як правильно користуватися (фарбувати) краскопультом розпилювачем Догляд і правильне забарвлення при ...
  • Лавка для лазні своїми руками - фото Лавочка для лазні - як ...
  • Книжкова шафа - стінка своїми руками (фото) Як зробити шафу-стінку для книг Шафа-стінка ...

    Підпішіться на оновлення в наших групах.

    Будемо друзями!

  • СКІЛЬКИ ПОТРІБНО ТЕПЛА?
    На «погоді в будинку» негативно позначиться як недолік потужності - ви будете мерзнути і включати електрообігрівачі, так і надлишок - навіщо опалювати вулицю?
    Чи важливі конструкція і матеріал радіатора?
    ПІТИ В ПОЛ?
    BIKINIKA.com.ua
    Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

    We have 4 guests online