NEWSru.com :: Банк "Пересвет" перейшов під контроль банку ВБРР

"Всеросійський банк розвитку регіонів" (МБРР, підконтрольний "Роснефти") став власником частки в 99,999989% в статутному капіталі банку "Пересвіт" за підсумками додаткової емісії, проведеної кредитною організацією

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

"Всеросійський банк розвитку регіонів" (МБРР, підконтрольний "Роснефти") став власником частки в 99,999989% в статутному капіталі банку "Пересвіт" за підсумками додаткової емісії, проведеної кредитною організацією.

Як передає ТАСС, мова йде про додатковий випуск звичайних акцій, рішення про яке було прийнято 1 червня. ВБРР викупив емісію по закритій підписці.

Раніше повідомлялося, що Банк Росії вибрав ВБРР інвестором при санації "Пересвіту".

До виникнення у банку проблем Російська православна церква контролювала близько 49% акцій створеного в 1992 році "Пересвіту". 36% належало релігійної організації "Фінансово-господарське управління Російської православної церкви (Московський патріархат)", 13% - афільованому з ним ТОВ "Сприяння". Ще 24% становила частка АТ "Експоцентр".

Крім того, в "Пересветі" знаходився основний рахунок Московської патріархії і зберігалося близько третини всіх коштів церковної адміністрації, через що в ЗМІ його називають "банком РПЦ" або "церковним банком", проти чого рішуче заперечують в патріархії.

"Пересвет" за підсумками III кварталу 2016 року обіймав 42-е місце за розміром активів у ренкінгу "Інтерфакс-100".

Нагадаємо, на початку жовтня 2016 року рейтингове агентство Fitch ( "Фітч") опублікувало доповідь, згідно з яким банк "Пересвет" видав понад 12 млрд рублів високоризикованих кредитів. Позичальниками, за даними агентства, були структури, які не мають реальних активів і афільовані між собою або керівництвом банку. Підводячи підсумок, експерти Fitch поставили під сумнів "довгострокову стійкість" бізнесу кредитної організації.

"Діра" в капіталі проблемного банку в ході оцінки його фінансового становища представниками Агентства зі страхування вкладів і ЦБ була оцінена на рівні 103,6 мільярда рублів.

У жовтні 2016 року ЦБ РФ призначив в банку "Пересвіт" тимчасову адміністрацію в зв'язку з незадоволенням вимог кредиторів за грошовими зобов'язаннями (в терміни, що перевищують сім днів з моменту настання дати їх задоволення). Одночасно ЦБ ввів мораторій на задоволення вимог кредиторів банку.

В кінці минулого року керівники великих кредиторів "Пересвіту" - групи "Інтер РАО" (її структури зберігали там 18,7 млрд рублів), "РусГідро" (5,5 млрд рублів) і ТПП попросили уряд врятувати "Пересвет", запевнивши в своїй підтримки. Як санатора автори запропонували ВБРР.

"Пересвет", на думку аналітиків, останній банк, в санації якого бере участь АСВ. Найближчим часом процедури санації будуть передані в створювану нині структуру Центробанку - Фонд консолідації банківського сектора.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online