Як правильно оформити куплений у іноземця автомобіль

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

27 лютого 2012, 14:08 Переглядів: 27 лютого 2012, 14:08 Переглядів:   Покупець повинен бути єдиним власником і власником авто

Покупець повинен бути єдиним власником і власником авто.

"Добрий день," Юрлікбез "! Хочу купити машину у поляка, він впише мене як співвласника в техпаспорт. Які ще потрібні папери? Чи можна виїжджати за кордон на такому авто?" - Сергій.

Консультує В'ячеслав Гайдуков, начальник юрвідділу корпорації "Глобал Консалтинг":

"Якщо ви хочете купити авто, то вписувати вас в техспаспорт як співвласника не потрібно. Згідно ст. 655 Цивільного кодексу України, в разі здійснення угоди купівлі-продажу товар передається у власність покупця, тому ви повинні бути єдиним власником і власником цього авто, а не його співвласником.

Також якщо транспортний засіб знаходився в експлуатації за межами України і було зареєстровано у відповідних органах іншої держави, то, згідно з п. 29 Постанови Кабміну України від 07.09.1998 р №1388, потрібно подавати до органів ДАІ Україна реєстраційні та прирівняні до них документи з відміткою про зняття цього транспортного засобу з обліку в країні, де воно раніше експлуатувалося.

[Money1]

Крім того, згідно з п. 28 вищезазначеної Постанови Кабміну України №1388, ввезене в Україну авто також підлягає обов'язковій державній реєстрації на підставі заяви власника і митної декларації. Реєструється такий транспортний засіб на підставі заяви власника, поданої ним особисто, документів, що засвідчують його особу і правомірність придбання цього транспортного засобу, оцінки його вартості, а також сплати податку. Держреєстрація ввезеного на митну територію України транспортного засобу без сплати податку здійснюється за умови подання документів про сплату податку раніше. Реєструються машини за місцем постійного або тимчасового проживання його власника. Термін реєстрації - 10 календарних днів з моменту його придбання або митного оформлення. На зареєстрованому в законному порядку авто можна здійснювати будь-які пересування як на території України, так і за її межами. Відповідно до Закону України від 01.07.2004 р N 1961-IV "Про цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів", п. 2.1 Правил дорожнього руху, ст. 16 Закону України "Про дорожній рух", водій транспортного засобу повинен мати при собі поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСАЦВ).

Питання надсилайте на адресу: [email protected]

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Як правильно оформити куплений у іноземця автомобіль". інші Новини політики дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Токарчук Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Які ще потрібні папери?
Чи можна виїжджати за кордон на такому авто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online