Видано атлас особливо охоронюваних природних територій Далекого Сходу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Днями вийшов у світ воістину унікальний атлас особливо охоронюваних природних територій (ООПТ) Далекосхідного регіону, куди окремим розділом увійшла інформація про ООПТ Якутії, що включає картографічні матеріали, аналітичні огляди, фотоматеріали.

Днями вийшов у світ воістину унікальний атлас особливо охоронюваних природних територій (ООПТ) Далекосхідного регіону, куди окремим розділом увійшла інформація про ООПТ Якутії, що включає картографічні матеріали, аналітичні огляди, фотоматеріали

В рамках роботи Другого Байкальського екологічного водного форуму, що відбувся 20-21 вересня в м Іркутську, автор видання Тетяна Каліхман презентувала і подарувала якутським екологам, працівникам ООПТ в особі в.о. міністра екології, природокористування та лісового господарства Сахаміна Афанасьєва, солідний Атлас ООПТ, в якому 1/3 від обсягу видання представлена ​​система ООПТ Якутії.

Видання містить детальну інформацію про унікальні місця Якутії - особливо охоронюваних природних територіях: заповідники федерального статусу, природні парки, державні природні заказники і ресурсні резервати.

Відзначимо, що в Якутії в даний час загальна площа особливо охоронюваних природних територій Республіки Саха (Якутія) становить 1 154 тисяч км2 або близько 37,4% від усієї території Якутії.

Атлас адресований широкому колу фахівців: екологам, географам, біологам, фахівцям органів місцевого самоврядування, а також викладачам і вчителям, студентам і школярам, ​​краєзнавцям і всім любителям природи.

Створення Атласу стало можливим завдяки науковим потенціалом творчого колективу Інституту географії СО РАН і підтримки Російського географічного товариства. Видання розроблено і підготовлено до друку під керівництвом Тетяни Каліхман, наукового співробітника лабораторії фізичної географії та ландшафтного картографування Інституту географії ім. В.Б. Сочава СО РАН.

Для розробки розділу по Якутії видавнича група в складі Т.П. Каліхман і А.Д. Каліхман, керівника польових робіт провели експедиційні роботи в Хангаласском районі. Група провела роботи по вивченню ландшафту ООПТ республіки на прикладі ООПТ трьох центральних улусів республіки. Спільно з керівником Хангаласскій інспекції охорони природи Павловим А.Д. і госинспекторами охорони природи Дирекції біоресурсів і ООПТ Мінекології РС (Я) Поповим К.Ф., М.М. Бардєєву А.Н. і Оконешніково Г.І. оглянули території ресурсних резерватів «Джороно», «Харийалах» і «Кенкеме».

У зборі матеріалів по республіці істотну допомогу надала робоча група на чолі з заступником міністра Я.І. Заровняевим. До її складу також входили директор ДБР і ООПТ Я.С. Сівцев, А.Е. Чемезов, С.П. Федоров, П.Г., Єрмолаєв і С.Г. Михайлова. Члени робочої групи відвідали багато ООПТ республіки для отримання докладної інформації та фотоматеріалів, аналізу та оцінки наявних даних по мережі республіканської системи ООПТ.

Мінекології РС (Я) в знак подяки за внесок у розробці Атласу представило до відомчих нагород керівника проекту, доктора географічних наук, заслуженого еколога Росії Каліхман Тетяну Петрівну і організатора польових робіт, доктора фізико-математичних наук, заслуженого мандрівника Росії Каліхман Аркадія Давидовича.

Джерело: Прес-служба Мінекології РС (Я)

Якщо ви стали очевидцем цікавої події або події, надсилайте фото і відео на Whatsapp +7 (999) 174-67-82

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online