Глава держави вручив залізничникам ключі від квартир в Астані (фото)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні в Астані Глава держави Нурсултан Назарбаєв прийняв участь в церемонії відкриття житлового комплексу для працівників підприємств АТ «НК« Қазақстан темір залізниця », передає офіційний сайт президента РК.

Напередодні Дня працівників транспорту 548 залізничників отримали нове житло в столиці.

Вітаючи новоселів, Президент Казахстану зазначив, що розвиток економіки країни безпосередньо пов'язане з діяльністю залізничників.

- Наша країна приділяє велику увагу транспортної мережі та інфраструктури. Щороку в Казахстані ремонтується понад 1500 км автомобільних доріг. За роки Незалежності побудовано 1200 км залізниць, додатково сьогодні споруджується ще 1200 км. Жодна інша країна на всьому пострадянському просторі не будує дороги в таких обсягах. Крім того, ми створили власні заводи з виробництва вагонів і локомотивів, які вже почали експортувати, - сказав Глава держави.

Нурсултан Назарбаєв підкреслив, що новоселам випала унікальна можливість отримати ключі від власних квартир.

- Комфортне житло, робота і відповідна заробітна плата необхідні людині для міцної родини та благополуччя. Все це у вас є, завдяки політиці нашої держави, - сказав Президент Казахстану.

Глава держави зазначив, що житлове будівництво, також як охорона здоров'я та освіта, поставлено в Казахстані на чільне місце.

- Завдяки розвитку медицини, збільшилася тривалість життя казахстанців з 64 до 70 років. Наші діти навчаються в хороших школах, надходять в гідні вищих навчальних закладів. Також важливо, щоб люди могли мати гарне житло. Тому програма житлового будівництва, розгорнута по всій країні, дарує радість казаха. Кошти, виділені щорічно державні кошти на програми доступного житла, житлово-будівельних заощаджень, модернізації житлово-комунального господарства, знесення старого житла йдуть на благо нашого народу. Ось і сьогодні 548 залізничників отримують квартири в чистому, безпечному районі нашої столиці, забезпеченому комунікаціями, - сказав Нурсултан Назарбаєв.

Президент Казахстану підкреслив, що залізничники своєю роботою досягли хороших результатів.

- Якщо всі наші громадяни будуть працювати на розвиток нашої країни, ми створимо суспільство праці, привчимо до працьовитості нашу молодь. Сьогодні для працюючої людини створені всі умови. Основою благополуччя є праця, саме завдяки йому ви сьогодні винагороджені, - сказав Глава держави.

Нурсултан Назарбаєв ще раз привітав новоселів з радісною подією і особисто вручив деяким з них ключі.

Також Президент Казахстану відвідав одну з квартир, де в неформальній обстановці поспілкувався з новоселами - сім'єю Сиздикова.

В даний час введена в дію перша черга житлового комплексу для працівників АТ «НК« Қазақстан темір залізниця ». Будинки другої черги будуть заселені в першій половині 2014 року. Всього в мікрорайоні облаштуються 1029 залізничників.

В рамках житлової політики АТ «НК« КТЖ »основний акцент зроблений на регіони. Так, в ході будівництва нової залізничної магістралі Жезказган-Бейнеу будуть введені 1 482 упорядковані квартири на нових станціях і роз'їздах. На станціях уздовж споруджуваної лінії Аркалик-Шубарколь отримають житло 157 залізничників.

фото: ІА «Казінформ»


Більше новин в Telegram-каналі «Zakon.kz» . Підписуйся!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online